Maak Facebook op Android Open koppelingen in de standaardbrowser

maak-facebook-op-android-open-links-in-de-standaard-browser foto 1

Facebook-gebruikers hebben mogelijk een recente wijziging in de mobiele app opgemerkt. Wanneer u op een link klikt, wordt deze nu geopend in Facebook, in plaats van in de standaardbrowser van uw voorkeur. Dit is echt vervelend; hier leest u hoe u het terug kunt wijzigen op Android.

make-facebook-op-android-open-links-in-de-standaard-browser foto 2Facebook beweert dat links sneller openen, maar dat doen ze niet. Misschien lijken ze op langzamere apparaten sneller te openen omdat je niet langer van de ene app naar de andere overschakelt, maar webpagina's, met name complexe, afbeeldingen en advertenties die veel advertenties bevatten, hebben aanzienlijk meer tijd nodig om te laden dan in Chrome.

We hebben verschillende websites getimed met een stopwatch, eerst in Facebook en vervolgens in Chrome, en onze totaal onwetenschappelijke bevindingen laten zien dat het niet alleen een subjectief verzinsel van onze verbeelding is. Het duurt inderdaad drie tot acht seconden langer om websites volledig weer te geven dan in Chrome.

Terugschakelen naar Chrome

Om eerlijk te zijn, Facebook waarschuwt je wel, maar je merkt het misschien niet eens als je niet oplet. Bovendien, omdat het verdwijnt zodra je begint te scrollen, hoef je niet te erkennen dat je het daadwerkelijk hebt gezien.

make-facebook-op-android-open-links-in-de-standaard-browser foto 4

Knipper niet, anders mis je deze waarschuwing.

Als je op de drie verticale stippen in de rechterbovenhoek tikt, zie je een optie om links in Chrome te openen.

make-facebook-op-android-open-links-in-de-standaard-browser foto 5

Deze methode is echter geheel onbevredigend. Het is onhandig omdat er nog een stap voor nodig is, in plaats van simpelweg links in Chrome te openen.

Gelukkig kunt u de Facebook-browser uitschakelen en terugkeren naar uw standaardbrowser. Klik vanuit de Facebook-app op de navigatieknop en scrol omlaag naar Help & Instellingen en tik vervolgens op App-instellingen.

maak-facebook-op-android-open-links-in-de-standaard-browser foto 6

Scroll in de Instellingen gewoon naar beneden en tik op Altijd open koppelingen met externe browser op Aan, tik vervolgens op de terugknop van uw apparaat om de instellingen af ​​te sluiten.

make-facebook-op-android-open-links-in-de-standaard-browser foto 7

Dat is alles, uw links worden nu geopend in uw standaardbrowser (waarschijnlijk Chrome).

Helaas lijkt het erop dat u niet kunt terugkeren naar uw standaardbrowser in de iOS-versie van de app, dus iPhone- en iPad-gebruikers lijken (voorlopig) vast te zitten met de Facebook-browser of door op de menuknop te tikken en vervolgens te openen in Safari.

make-facebook-op-android-open-links-in-de-standaard-browser foto 8

Hopelijk voegt Facebook deze instelling toe aan de iOS-versie. Het is duidelijk dat het iets is dat ze uiteindelijk uit de Android-versie kunnen verwijderen, maar voor nu is het gewoon een kort ongemak dat je gemakkelijk kunt verhelpen.

Als je hier een mening over hebt en je wilt laten horen, laat het ons dan weten in het discussieforum.

Meer verhalen

Geek Trivia: de enige marionet ter wereld met de rang van generaal is?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Snel een tekstbestand maken met behulp van de opdrachtregel in Linux

Als u een toetsenbordpersoon bent, kunnen veel dingen eenvoudig worden bereikt met behulp van de opdrachtregel. Er zijn bijvoorbeeld een paar gebruiksvriendelijke methoden om tekstbestanden te maken, mocht dat nodig zijn.

7 redenen om een ​​DNS-service van derden te gebruiken

Uw internetprovider beheert DNS-servers voor u, maar u hoeft ze niet te gebruiken. U kunt in plaats daarvan DNS-servers van derden gebruiken, die een verscheidenheid aan functies bieden die uw internetprovider waarschijnlijk niet heeft.

Geek Trivia: Tijdens de Tweede Wereldoorlog verborg een Hongaarse wetenschapper de Nobelprijzen voor zijn collega's?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Hoe is het mogelijk om e-mail te verzenden met de domeinnaam van iemand anders?

E-mail kunnen versturen met je eigen domeinnaam kan heel leuk zijn, maar wat doe je als iemand spam begint te verspreiden onder jouw domeinnaam? De SuperUser Q&A-post van vandaag bespreekt de kwestie om een ​​gefrustreerde lezer te helpen.

Geek Trivia: Welk snoep werd oorspronkelijk geproduceerd met behulp van ontmantelde machines uit de Tweede Wereldoorlog?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Authy: tweestapsverificatie eenvoudig gemaakt

Authy zou tweefactorauthenticatie eenvoudig en pijnloos moeten maken door uw accounts in één app te centraliseren. Klinkt geweldig, maar is het veilig? Laten we er verder naar kijken en erachter komen.

Authy: tweestapsverificatie eenvoudig gemaakt

Authy zou tweefactorauthenticatie eenvoudig en pijnloos moeten maken door uw accounts in één app te centraliseren. Klinkt geweldig, maar is het veilig? Laten we er verder naar kijken en erachter komen.

E-mailberichten archiveren in Outlook 2013

Er is ons altijd verteld dat het een goed idee is om een ​​back-up van onze gegevens te maken. Welnu, datzelfde concept kan zich ook uitstrekken tot e-mail. Misschien wilt u uw e-mail zo nu en dan archiveren, bijvoorbeeld maandelijks, driemaandelijks of zelfs jaarlijks.

JavaScript is geen Java - het is veel veiliger en veel nuttiger

Je hebt waarschijnlijk alles gehoord over hoe de Java-browserplug-in onveilig is. 91% van de systeemcompromissen in 2013 waren gericht tegen die onveilige Java-plug-in. Maar Java is niet hetzelfde als JavaScript - sterker nog, ze zijn niet echt verwant.