Maak op een gemakkelijke manier een snelkoppeling om pop-ups van gebruikersaccountbeheer te vermijden

maak-een-snelkoppeling-om-gebruikersaccount-controle-pop-ups-op-de-eenvoudige-manier-te-vermijden-foto 1

Er zijn talloze toepassingen die, wanneer ze worden gestart, resulteren in een UAC-waarschuwing (User Account Control). Er zijn redenen waarom deze beveiligingsmaatregel een goed idee is, maar het kan ook erg irritant zijn. Met ElevatedShortcut kunt u snelkoppelingen maken die de waarschuwing omzeilen.

In het verleden hebben we bekeken hoe u handmatig snelkoppelingen kunt maken om UAC-prompts te vermijden, en hoe u snelkoppelingen kunt maken waarmee toepassingen als beheerder kunnen worden uitgevoerd.We hebben ook gekeken hoe u Gebruikersaccountbeheer in Windows 8 volledig kunt uitschakelen. ElevatedShortcut biedt een manier om snel de snelkoppelingen te maken die u nodig hebt om vertrouwde applicaties te starten zonder lastig gevallen te worden.

Deze gratis app is te gebruiken met zowel Windows 7 als 8 en kan worden gedownload van WinAero. Omdat het een draagbare app is, hoeft deze niet te worden geïnstalleerd.

Na het uitpakken van het zip-bestand dat u hebt gedownload, opent u de map die overeenkomt met de versie van Windows die u gebruikt en dubbelklikt u op ElevatedShortcut.exe.

maak-een-snelkoppeling-om-gebruikersaccount-controle-pop-ups-op-de-eenvoudige-manier-te-vermijden-foto 3

Klik op 'Nieuwe snelkoppeling' en klik vervolgens op de ellipsknop voordat u naar het programma gaat dat u zonder UAC wilt starten, of typ het pad en de naam van het uitvoerbare bestand.

Als u een toepassing met bepaalde parameters moet uitvoeren, kunnen deze worden toegevoegd in het veld 'Opdrachtregel'. Kies waar de snelkoppeling moet worden gemaakt en klik vervolgens op OK.

maak-een-snelkoppeling-om-gebruikersaccount-controle-pop-ups-op-de-eenvoudige-manier-te-vermijden-foto 4

Klik op OK wanneer de snelkoppeling is gemaakt en vergelijk het uiterlijk met dat van een gewone snelkoppeling naar hetzelfde uitvoerbare bestand.

maak-een-snelkoppeling-om-gebruikersaccount-controle-pop-ups-op-de-eenvoudige-manier-te-vermijden-foto 5

Als u een reeks reguliere snelkoppelingen heeft die u wilt converteren zodat ze geen UAC-waarschuwing meer genereren, kunt u dit doen door op 'Snelkoppeling wijzigen' in ElevatedShortcut te klikken. Selecteer een standaard .lnk-bestand en het wordt voor je geconverteerd.

De tool bevat ook een manier om snelkoppelingen die je hebt gemaakt snel te verwijderen - geweldig als je besluit dat ze een beveiligingsrisico vormen als andere mensen je computer gebruiken. Klik op 'Snelkoppeling verwijderen' in het hoofdscherm en u kunt indien nodig een of meerdere snelkoppelingen verwijderen.

maak-een-snelkoppeling-om-gebruikersaccount-controle-pop-ups-op-de-eenvoudige-manier-te-vermijden-foto 6

Een andere manier om een ​​verhoogde snelkoppeling van een bestaande snelkoppeling te maken, is door het contextmenu-item van ElevatedShortcut in te schakelen. Klik op de link Instellingen onder aan het programmavenster en vink vervolgens 'Toevoegen aan het contextmenu van Explorer' aan voordat u op OK klikt. Als je wilt voorkomen dat het menu-item altijd verschijnt, vink dan ook 'Alleen weergeven met SHIFT-toets' aan voordat je op OK klikt.

maak-een-snelkoppeling-om-gebruikersaccount-controle-pop-ups-op-de-eenvoudige-manier te vermijden foto 7

Als deze optie is ingeschakeld, kunt u met de rechtermuisknop op een bestaande snelkoppeling klikken (of Shift en rechts klikken) en wanneer op de optie ElevatedShortcut wordt geklikt, wordt u begeleid bij het maken van een nieuwe snelkoppeling.

Meer verhalen

34 Handige sneltoetsen voor de Windows-opdrachtprompt

Zelfs als u de Windows-opdrachtprompt veel gebruikt, zult u misschien verbaasd zijn over het aantal handige sneltoetsen dat het ondersteunt. Je kunt ze gebruiken om alles te stroomlijnen, van het selecteren en manipuleren van tekst tot het herhalen van opdrachten die je al hebt getypt. En we hebben de volledige lijst voor je.

Wat is er met DCPromo gebeurd in Windows Server 2012?

In eerdere versies van Windows Server zou u, nadat u de GUI had gebruikt om de Active Directory-binaire bestanden aan uw server toe te voegen, DCPromo gebruiken om uw server te promoveren tot een domeincontroller. DCPromo werd echter afgeschaft met de release van Server 2012.

Hoe u uw systeemmeldingen lokaal en op afstand kunt controleren met Growl voor Windows

Het Growl-meldingssysteem is iets dat bekend is bij Mac-gebruikers, maar het is ook beschikbaar voor Windows. Het is een ongelooflijk veelzijdige tool die kan worden gebruikt om systeem- en programmameldingen op verschillende manieren te bewaken, ook op afstand.

Geek Trivia: welke mascotte voor openbare dienstaankondigingen heeft zijn eigen postcode?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Stop met het gebruik van bestandskiezers - Versleep bestanden gewoon om ze te uploaden

Elke keer als ik iemand een bestandskiezer zie gebruiken om een ​​bestand te kiezen om te uploaden, schud ik mijn hoofd. Er is een veel eenvoudigere manier om het te doen - sleep het gewoon naar het uploadformulier. Dit werkt heel goed op bijna alle sociale-mediasites, maar het werkt zelfs op ouderwetse formulieren.

Hoe u app-licenties kunt synchroniseren op Windows 8

Heb je ooit een app in de Store gekocht om Windows je te laten vertellen dat je de app niet hebt gekocht wanneer je op een ander apparaat incheckt?

Week in Geek: Electronic Arts botst op SimCity-lancering, gamers in de war

Onze nieuwste editie van WIG staat vol met nieuwslinks over onderwerpen als nieuwe malware die zich voordoet als een beveiligingswaarschuwing van de Microsoft Digital Crimes Unit, Google leidt gebruikers van Picasa Webalbums om naar Google+ Foto's, Java's nieuwe malwarebescherming wordt ongedaan gemaakt vanwege oude -school aanval, en

Verplaats het Windows 8-startscherm van de ene monitor naar de andere

Als u een computer met meerdere monitoren met Windows 8 hebt, vraagt ​​u zich misschien af ​​waarom het startscherm in vredesnaam slechts één van de monitoren in beslag neemt. We kunnen dat niet uitleggen, maar we kunnen u wel vertellen hoe u het startscherm (of moderne apps) van de ene monitor naar de andere kunt verplaatsen.

Hoe u uw USB-drives versleutelt en met een wachtwoord beveiligt zonder extra software

BitLocker is een minder bekende technologie die in Windows is opgenomen en waarmee u zowel de inhoud van uw opslagmedia met een wachtwoord kunt beveiligen als versleutelen.

Desktop Fun: Railway Tracks Wallpaper Collection Series 2

Spoorwegen hebben vele doelen in ons dagelijks leven, zoals het vervoeren van mensen, grondstoffen, afgewerkte producten en meer - en dat alles terwijl onze steden en ons met elkaar verbonden blijven. Reis over deze 'wegen' van staal op je bureaublad met de tweede in onze serie Spoorwegbehangcollecties.