Maak een online videoserie - Windows Live Movie Maker gebruiken

In dit artikel gaan we in op het maken, bewerken en opmaken van een video om op YouTube te uploaden. De applicatie die we zullen gebruiken is Windows Live Movie Maker (WLMM), de nieuwe applicatie voor het maken van video's die Windows Movie Maker zal vervangen, die momenteel beschikbaar is in XP en Vista. Windows 7 stroomlijnt het hele besturingssysteem en Movie Maker wordt niet standaard meegeleverd. Het zal worden opgenomen als onderdeel van de Windows Live Suite, inclusief messenger- en e-mailtoepassingen.

Ga eerst naar de Windows Live-pagina en kies welke programma's je wilt installeren. Als u al een aantal van de toepassingen hebt geïnstalleerd, worden deze bijgewerkt.

maak-een-online-video-serie-met-windows-live-movie-maker foto 1Een ding om op te letten terwijl u Windows Live-toepassingen installeert of bijwerkt, is ervoor te zorgen dat u de opties die u niet wilt wijzigen, uitschakelt en uitvinkt.

maak-een-online-video-serie-met-windows-live-movie-maker foto 2

Nu uw Windows Live-toepassingen zijn geïnstalleerd, klikt u op Start en bladert u naar Windows Live om de toepassingen uit te vouwen en Windows Live Movie Maker te kiezen.

maak-een-online-video-serie-met-windows-live-movie-maker foto 3

De Live Movie Maker GUI wordt geopend, zodat we kunnen beginnen met het maken van onze film door foto's of video naar de linkerkolom te slepen. We gaan ervan uit dat u de video- of fotobestanden naar uw computer hebt geüpload.

Voor dit voorbeeld neem ik de bekende clip van president Bush die schoenen naar hem gooit in Irak en muziek aan het stuk toevoegt. Natuurlijk komt hier je eigen creativiteit om de hoek kijken. Je kunt familiefoto's, video's, verschillende muziek, enz. maken en een video maken. Sleep eerst de videoclip naar het linkerdeelvenster, selecteer vervolgens Toevoegen in het gedeelte Soundtrack en kies een MP3.

U kunt delen van de video vanaf het begin of vanaf het einde inkorten. Kies op het tabblad Bewerken de optie Bijsnijden in het menu Video en sleep vervolgens de schuifregelaar om uit te knippen of toe te voegen wat u wilt.

maak-een-online-video-serie-met-windows-live-movie-maker foto 7

Andere bewerkingstools zijn onder meer het toevoegen van effecten en overgangen tussen afbeeldingen en videosegmenten.

Standaard slaat WLMM uw project op in .wlmp-indeling, maar u kunt ervoor kiezen om uw project in verschillende resoluties naar .WMV te converteren.

maak-een-online-video-serie-met-windows-live-movie-maker foto 9

maak-een-online-video-serie-met-windows-live-movie-maker foto 10

Vanuit WLMM kun je de video uploaden naar Soapbox op MSN Video of direct uploaden naar YouTube door een plug-in te installeren. Download en installeer de plug-in volgens de installatiewizard.

maak-een-online-video-serie-met-windows-live-movie-maker foto 11

Nadat de YouTube-plug-in is geïnstalleerd, klikt u op Publiceren en vervolgens op LiveUpload naar YouTube.

maak-een-online-video-serie-met-windows-live-movie-maker foto 12

Je wordt gevraagd om in te loggen op je YouTube-account, vervolgens de beschrijvingsvelden voor de video in te vullen en vervolgens op de knop Publiceren te klikken.

maak-een-online-video-serie-met-windows-live-movie-maker foto 13

Er wordt een voortgangsscherm weergegeven terwijl de video op YouTube wordt gepubliceerd en vervolgens een bevestigingsbericht. Er is een knop Online bekijken, maar verwacht niet dat je de video daadwerkelijk gaat bekijken totdat YouTube deze heeft verwerkt.

maak-een-online-video-serie-met-windows-live-movie-maker foto 14

Andere plug-ins voor videosites:

  • Facebook
  • ZelfvoldaanMok
  • Flickr
  • Picasa Web Publisher
  • Drupal-uitgever

Conclusie:

Op dit moment is Windows Live Movie Maker in bèta en persoonlijk zou ik graag meer van de beschikbare opties zien in de traditionele versie van Movie Maker. Momenteel maakt WLMM snelle en gemakkelijke bewerkingen van standaard videoprojecten mogelijk, maar als je op zoek bent naar meer functies en bewerkingstools, blijf dan bij Movie Maker of andere producten voor het maken van video's.

Meer verhalen

Wijzig het gedrag van nieuwe tabbladen in Firefox met NewTabURL

Wilt u dat Firefox een specifieke pagina of URL opent wanneer u een nieuw tabblad opent? Nu kunt u precies specificeren wat er elke keer op dat nieuwe tabblad wordt geopend met de NewTabURL-extensie.

UAC-meldingen beheren in Windows 7

Een van de irritantere eigenschappen van Windows Vista was dat UAC (User Account Control) opdook en overal toestemming voor vroeg. Nu in Windows 7 is het een stuk beter beheersbaar en vandaag bekijken we hoe het te beheren of volledig uit te schakelen.

Stomme geektrucs: meet hoe ver uw muis is bewogen

Heb je je ooit afgevraagd hoe ver je je muis hebt verplaatst? Het zal je misschien verbazen dat het niet lang duurt voordat je muis daadwerkelijk een paar kilometer is verplaatst.

Installeer Windows Live Essentials in Windows 7

U begint dus fris met het nieuwe Windows 7-besturingssysteem, maar merkt op dat er enkele van uw favoriete Windows-toepassingen ontbreken. Vandaag bekijken we het installatieprogramma van Windows Live Essentials om uw favoriete Microsoft-applicaties in te stellen.

5 geweldige muziekdesktopgadgets voor Vista en Windows 7

Ben je een muziekfan en wil je een gemakkelijke manier om de muziek waar je van houdt te krijgen met een eenvoudige applicatie op je desktop? Vandaag brengen we u een lijst met enkele van de koelere desktopgadgets met muziekthema voor Vista en Windows 7.

Rip en converteer uw muziekcollectie met CDex

Op zoek naar software voor het rippen van cd's die kwalitatief goed werk levert? Nu kunt u genieten van geweldige resultaten bij het rippen en converteren van uw muziek met WildFire CD Ripper CDex.

Friday Fun: Warp Through Portals Spelen WarpShot

Het is weer vrijdag en het is tijd om te ontspannen en een leuke flashgame te spelen tijdens de bedrijfstijd. Vandaag kijken we naar een leuk, op fysica gebaseerd spel waarbij je de zwaartekracht moet gebruiken en door portalen moet verdraaien om elk niveau te verslaan.

Geweldige bureaubladachtergronden: de Windows 7-editie

Vandaag hebben we een aantal geweldige, hoogwaardige en over het algemeen geweldige bureaubladachtergronden voor het tweaken van uw systeem. In tegenstelling tot sommige van de vorige razzia's, hebben we ervoor gezorgd dat we alleen achtergronden hebben gekozen met versies met een grote resolutie.

Hoe bestanden naar de taakbalk te slepen om ze te openen in Windows 7

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb bestanden altijd direct op de snelstartknoppen gezet om ze snel en gemakkelijk te openen in de toepassing waarnaar de snelkoppeling verwijst, maar nu laat Windows 7 je dat niet meer doen - standaard, tenminste.

Bereid uw Word-document voor op massadistributie

Dit gastartikel is geschreven door Askar, de nerd achter de technische site van DemoGeek.