Maak een mooie en gemakkelijk te updaten blog met Tumblr

Ben je je oude blog zat en vind je het teveel moeite om te onderhouden? Hier leest u hoe u een frisse nieuwe start kunt maken met een nieuwe, gratis Tumblr-blog.

Of je nu een ondernemer bent en je nieuwste producten met de wereld wilt delen of een moeder met opvoedingstips om te delen, de kans is groot dat je een blog hebt of hebt overwogen er een te starten. Blogs zijn geweldig om je gedachten en favoriete dingen met de wereld te delen, maar de meeste blogsystemen kunnen omslachtig en moeilijk te beheren zijn. Tumblr is een andere kijk op blogs. Het is opgebouwd rond het concept van het delen van wat voor jou het belangrijkst is, en maakt het heel gemakkelijk om foto's, video's, citaten, links en zelfs traditionele blogposts te plaatsen. Het neemt het werk uit het bloggen en laat u zich concentreren op uw inhoud. Laten we eens kijken hoe je gratis een Tumblr-blog kunt maken.

Aan de slagAanmelden voor een gratis Tumblr-blog is heel eenvoudig. Ga naar Tumblr.com en voer eenvoudig een gebruikersnaam, wachtwoord en URL in voor je nieuwe blog. Houd er rekening mee dat het adres voor je nieuwe blog je_blognaam.tumblr.com is. Maak je geen zorgen over het vinden van de perfecte naam; je kunt het in de toekomst altijd wijzigen. Klik op Aanmelden en begin met posten als je klaar bent.

maak-een-mooie--en-038;-gemakkelijk te updaten-blog-met-tumblr foto 1

U wordt gevraagd te bevestigen dat u een mens bent door een Capatcha in te voeren. Voer de tekst in de afbeelding in en klik vervolgens op Ik ben een mens!

maak-een-mooie--en-038;-gemakkelijk te updaten-blog-met-tumblr foto 2

Nu ben je klaar om te beginnen met posten. Twee klikken en je bent al klaar!

maak-een-mooie--en-038;-gemakkelijk te updaten-blog-met-tumblr foto 3

Selecteer een van de pictogrammen bovenaan je Tumblr-dashboard om te posten wat je maar wilt. U kunt een foto, citaat, link, chat, audio, video of zelfs een tekstblogbericht plaatsen.

De editor is eenvoudig te gebruiken en biedt net genoeg tools om het gemakkelijk te maken om te posten zoals je wilt. Standaard sneltoetsen voor vet, cursief en meer werken normaal in de online editor. Klik op Bericht maken als je klaar bent om je gedachten op je blog te publiceren.

maak-een-mooie--en-038;-gemakkelijk te updaten-blog-met-tumblr foto 5

Het plaatsen van een foto is net zo eenvoudig; klik op Bestand kiezen om uw foto te uploaden en voeg desgewenst een bijschrift toe. Als alternatief kunt u een link naar een afbeelding plaatsen, en deze zal verschijnen, of u kunt zelfs een foto van uw webcam maken.

maak-een-mooie--en-038;-gemakkelijk te updaten-blog-met-tumblr foto 6

We vonden vooral de optie Link-post leuk, waarmee je gemakkelijk interessante artikelen en websites kunt delen en je eigen input erover kunt toevoegen.

maak-een-mooie--en-038;-gemakkelijk te updaten-blog-met-tumblr foto 7

Pas uw blog snel aan

Nadat je je eerste bericht hebt gemaakt, zal Tumblr je vragen om je blog aan te passen. Voer een titel in, upload een portret van jezelf of een logo voor je blog als je wilt, en klik op Toon alle weergave-opties voor meer aanpassingsopties.

maak-een-mooie--en-038;-gemakkelijk te updaten-blog-met-tumblr foto 8

Hier kun je eenvoudig de titel, beschrijving, het thema en meer van je blog wijzigen. Wijzig alles wat u wilt en klik vervolgens op Opslaan in de rechterbovenhoek.

maak-een-mooie--en-038;-gemakkelijk te updaten-blog-met-tumblr foto 9

Tumblr biedt tientallen prachtige thema's, waaronder gratis en premium. Selecteer een thema om er een voorbeeld van te bekijken in het blogvoorbeeld hieronder. We zullen je meer trucs en trucs laten zien om je Tumblr aan te passen in een aankomend bericht, dus voel je vrij om te experimenteren en kom daarvoor terug.

maak-een-mooie--en-038;-gemakkelijk te updaten-blog-met-tumblr foto 10

Op de hoogte blijven van andere Tumblrs

Zoals je misschien opmerkt, toont je Tumblr-dashboard andere berichten onder je berichtknoppen. Dit zijn recente berichten van Tumblr-blogs die je volgt, dus standaard zie je berichten van het Tumblr-team.

maak-een-mooie--en-038;-gemakkelijk te updaten-blog-met-tumblr foto 11

Klik op het hart om te laten zien dat je een post leuk vindt, of klik op de link voor opmerkingen om te zien wie er nog meer een post leuk vond.

maak-een-mooie--en-038;-gemakkelijk te updaten-blog-met-tumblr foto 12

Als je oudere berichten wilt lezen, scroll dan naar beneden en Tumblr laadt ze automatisch.

maak-een-mooie--en-038;-gemakkelijk te updaten-blog-met-tumblr foto 13

Nadat je op je Tumblr hebt gepost en je blog hebt aangepast, kan Tumblr je vragen je vrienden en andere interessante mensen te volgen. U kunt uw e-mailgegevens invoeren om te zien of een van uw vrienden Tumblr gebruikt, of bekijk enkele van de aanbevolen blogs aan de linkerkant.

maak-een-mooie--en-038;-gemakkelijk te updaten-blog-met-tumblr foto 14

Telkens wanneer u een blog leest die mogelijk wordt gemaakt door Tumblr, ziet u rechtsboven knoppen. Klik op Volgen om hun recente berichten op je Tumblr-dashboard te zien.

maak-een-mooie--en-038;-gemakkelijk te updaten-blog-met-tumblr foto 15

Of, als je een bericht echt leuk vindt, klik dan op de link Reblog. Dit opent een venster waarin je een link naar het bericht op je Tumblr-blog kunt plaatsen, en je kunt desgewenst ook opmerkingen of extra informatie toevoegen in het veld Beschrijving.

maak-een-mooie--en-038;-gemakkelijk te updaten-blog-met-tumblr foto 16

Als een van de Tumblr-blogs die je volgt nieuwe inhoud plaatst terwijl je op je dashboard bent, zie je een update naast het Tumblr-logo. Ververs de pagina om de nieuwe berichten te zien.

maak-een-mooie--en-038;-gemakkelijk te updaten-blog-met-tumblr foto 17

Het Tumblr Follow-systeem is als een mix tussen RSS-feeds en het volgen van iemand op Twitter, en we hebben ontdekt dat het heel gemakkelijk te gebruiken is. Als veel van je vrienden en collega's Tumblr gebruiken, ga je misschien naar je Tumblr-dashboard om erachter te komen wat er aan de hand is. Maar zelfs als je alleen jezelf wilt posten, maakt het Dashboard het nog steeds gemakkelijk om te posten wat je maar wilt.

Conclusie

Of je nu je foto's wilt delen of je schrijfvaardigheid wilt oefenen, Tumblr is een geweldige optie om te bloggen. We hebben gemerkt dat het veel gemakkelijker te gebruiken is dan andere blogsystemen, terwijl het er nog steeds goed uitziet met geavanceerde functies. Terwijl WordPress dichter bij een volwaardig Content Management Systeem komt te staan, is Tumblr terug bij de oorsprong van bloggen en helpt het gebruikers te posten wat voor hen het belangrijkst is. Kom snel terug voor meer Tumblr-inhoud, want we laten u zien hoe u uw Tumblr-blog kunt aanpassen, uw inhoud met de wereld kunt delen en meer!

Als je een idee wilt krijgen van wat je van Tumblr kunt verwachten, hebben verschillende How-To Geek-teamleden Tumblr-blogs. Ze zijn niet allemaal onlangs bijgewerkt, maar u krijgt een idee.

  • The Geek's Daily Geeky
  • Mysticgeek's Tumblr-blog
  • Matthew is wat een dag kan brengen
  • Chris Welker's Tumblr-blog

Koppeling

Meld u aan voor een gratis Tumblr-blog

Meer verhalen

Vraag de lezers: welke Office-software gebruikt u op uw computer?

Als u een computer heeft, is de kans groot dat u dagelijks een soort tekstverwerkings- of kantoorsoftware gebruikt. Wat we deze week willen weten, is welke kantoorsoftware jij gebruikt?

Opschonen en de nieuwe map van het Windows-contextmenu sneller openen

Wanneer u met de rechtermuisknop op uw bureaublad klikt om naar de nieuwe map van het contextmenu te gaan, zijn er standaard veel items die u waarschijnlijk niet gebruikt. Hier bekijken we hoe u het menu kunt opschonen voor snellere toegang bij het maken van een nieuwe map.

Hoe de Wubi Ubuntu Bootloader te herstellen

Is Ubuntu uit uw Windows Boot Manager-lijst verdwenen nadat u het met Wubi hebt geïnstalleerd? Hier leest u hoe u het snel kunt herstellen en uw Ubuntu kunt gebruiken zoals voorheen.

OS X-navigatie versnellen met Quicksilver

We zijn altijd op zoek naar verbetering van de efficiëntie, minder stappen om foto's te bewerken, minder stappen om tekstverwerking op te maken, enz. Tegenwoordig kijken we naar het minder gebruiken van de muis en het sneller kunnen vinden van bestanden en het openen van applicaties in OS X.

Zoek snel woorddefinities op met TheFreeDictionary voor IE 8

Tijdens het browsen in Internet Explorer heeft u wellicht een snelle definitie, toegang tot de thesaurus of een vertaling van een woord nodig. Met de Define with TheFreeDictionary-versneller kunt u alle drie desgewenst doen.

Integreer MS Office en uw Zoho Online-account

Bent u op zoek geweest naar de integratie van MS Office-installatie en uw Zoho online-account? Ga dan met ons mee als we kijken naar de Zoho Plugin voor Microsoft Office.

Voeg albumhoezen en metagegevens toe aan de Media Center-filmbibliotheek met Media Center Master

Als u een Windows Media Center-gebruiker bent, weet u waarschijnlijk al dat de filmbibliotheek een beetje saai is. Vandaag bekijken we hoe u uw filmbibliotheek kunt opfleuren met Media Center Master.

Foto's in batch bewerken met Phatch

Als u ooit een hele map met foto's met hetzelfde effect moest bewerken of herhaaldelijk moet bijsnijden, watermerken moet toevoegen of schaduwen moet toevoegen aan afbeeldingen voor het web, dan is Phatch de tool voor de klus. Phatch is een foto-batch-editor geschreven in python, zodat het op elk besturingssysteem werkt.

Synchroniseer bestanden tussen computers en SkyDrive met Windows Live Sync Beta

Wilt u uw bestanden en programma-instellingen gesynchroniseerd houden tussen uw computers? Hier is ons overzicht van de nieuwe bètaversie van Windows Live Sync, waarmee u uw belangrijke bestanden overal kunt bewaren waar u ze nodig hebt.

Het volume van uw MP3-bestanden normaliseren of wijzigen

Heb je ooit naar MP3-muziekbestanden geluisterd die erg stil waren, terwijl andere erg luid waren? Het kan een behoorlijk vervelend probleem zijn en hier leest u hoe u het kunt oplossen.