Maak een contextmenu-item om een ​​lijst met bestanden naar het klembord te kopiëren in Windows 7 / Vista / XP

Als je ooit een lijst met bestanden in een map moest maken, heb je waarschijnlijk een opdracht uit de prompt gebruikt om de maplijst in een bestand te pipen... maar wat als je gewoon met de rechtermuisknop op of in een map kon klikken en een lijst met bestanden naar het klembord kopiëren?

Met sommige registerhacking en opdrachtregelhulpprogramma's kunnen we precies dat doen ... en we kunnen zelfs het menu-item achter het Shift-rechtsklikmenu verbergen, zodat het geen ruimte verspilt, tenzij je het moet gebruiken.

Het menu-item gebruikenU kunt Shift ingedrukt houden en met de rechtermuisknop klikken in elke map, inclusief het bureaublad, en u ziet het nieuwe item Lijst kopiëren naar klembord.

maak-een-contextmenu-item-om-een-lijst-met-bestanden-naar-het-klembord-in-windows-7-vista-xp-foto te kopiëren 1

U kunt ook de Shift-toets ingedrukt houden en met de rechtermuisknop op een map klikken, waar u ook het menu-item Lijst kopiëren naar klembord ziet:

maak-een-contextmenu-item-om-een-lijst-met-bestanden-naar-het-klembord-in-windows-7-vista-xp-foto 2 te kopiëren

Nadat u het menu-item hebt gebruikt, zou u nu een lijst met bestanden op het klembord moeten hebben:

maak-een-contextmenu-item-om-een-lijst-met-bestanden-naar-het-klembord-in-windows-7-vista-xp-foto 3 te kopiëren

U zult merken dat het een eenvoudige bestandslijst is, er wordt geen bestandsgrootte of andere informatie weergegeven. Je zou de registerhack kunnen wijzigen om de /b-switch te elimineren als je de rest van de informatie wilt krijgen.

Hoe het werkt

We zijn hier eigenlijk bezig met het maken van een menu-item dat een opdrachtprompt opent, de opdracht dir /b uitvoert (voor een schone directorylijst) en dat vervolgens doorstuurt naar het hulpprogramma clip.exe dat is ingebouwd in Windows 7 en Vista.

Eerst bladeren we naar de volgende registersleutel:

HKEY_CLASSES_ROOTMapshell

maak-een-contextmenu-item-om-een-lijst-met-bestanden-naar-het-klembord-in-windows-7-vista-xp-foto 4 te kopiëren

We hebben de copylist-sleutel gemaakt en vervolgens de opdrachttoets daaronder. De standaardwaarde voor kopieerlijst is ingesteld op Lijst kopiëren naar klembord, en vervolgens stellen we de standaardsleutel voor opdracht in op onze opdrachtregel: (Bijgewerkt, bedankt Todd!)

|__+_|

Je zou hetzelfde kunnen gebruiken vanaf een opdrachtprompt, of in je eigen scripts... vervang gewoon %1 door de map waarvan je een lijst probeert te krijgen.

Opmerking: als u Windows XP gebruikt, kunt u clip.exe downloaden van Microsoft. Sla het bestand gewoon op in de Windows-map en de rest van de hack zou voor u moeten werken.

Downloadbare registerhack

Natuurlijk zou ik u niet alle moeite willen doen om die sleutels handmatig toe te voegen, zodat u het bestand CopyFileListClipboard.reg kunt downloaden, uitpakken en dubbelklikken om het te installeren. Er is ook een verwijderscript inbegrepen.

Onthoud wel: je moet de shift-toets ingedrukt houden terwijl je met de rechtermuisknop klikt om het menu te zien.

Download CopyFileListClipboard Register Hack

Meer verhalen

Indie-lieveling 'Bastion' komt volgende maand naar Xbox One

Heb je Bastion nog niet gespeeld? Het is tijd om dat recht te zetten.

Jouw gids om sterker te worden, je beter te voelen en terug te stuiteren na een mislukking

Het is niet de fout die telt, maar hoe je terugkaatst.

Bedrijfsplannen: een stapsgewijze handleiding

Verbeter een businessplan met stapsgewijze handleidingen over marketing, financiën, investeringen en het plannen van artikelen.

Hoe schrijf je een businessplan?

Essentiële tips en advies voor het schrijven van een businessplan om uw bedrijf te laten groeien.

Hoe start je een bar/club?

Wees de toast van de stad, het leven van het feest - en een succesvolle ondernemer? Ja. Je kunt het allemaal hebben als je een bar opent.

Hoe een restaurant te beginnen?

Of u nu fastfood, steak, pizza of koffie wilt serveren, begin uw restaurantreis naar het lanceren van uw eigen horecadienst.

Je gebruikt de telefoon niet genoeg en dat is een probleem

Stop alleen met sms'en en e-mailen.

Hoe start je een adviesbureau?

Leer hoe u uw eigen bedrijfsadviesbureau start. Effectieve strategieën voor bedrijfsadviseurs en zaken die u moet overwegen voordat u een adviseur wordt.

9 manieren om geld te verdienen - serieus

Er is geen wondermiddel om het groot te maken, maar het is ook geen raketwetenschap... tenzij je natuurlijk SpaceX en Tesla-oprichter Elon Musk bent.

Hoe een bedrijf te waarderen?

Leer hoe u een bedrijf kunt waarderen en hoe u de beste schattingen kunt maken om de waarde van een bedrijf te berekenen.