Maak een back-up van uw Windows 7 Media Center-instellingen met mcBackup

Als je een HTPC-liefhebber bent en Windows 7 Media Center gebruikt, heb je waarschijnlijk veel geplande opnames en kanaalopstellingen waarvan je een back-up wilt maken. Hier bekijken we een eenvoudige tool waarmee u het gemakkelijk kunt doen.

mcBackup 3.0 voor Windows 7

Dit handige hulpprogramma maakt een back-up van geplande WMC-opnames, kanaalopstellingen en Recoded TV. De huidige versie is momenteel een bèta en is alleen ontworpen om te werken met Windows 7 Media Center en werkt met extenders.Er zijn versies voor 32- en 64-bits systemen, dus download en installeer degene die geschikt is voor uw systeem (links hieronder). Zorg ervoor dat u geen toegang heeft tot WMC en doorloop het installatieprogramma zoals u gewend bent, waarbij u de standaardinstellingen accepteert.

back-up-je-windows-7-media-center-instellingen-met-mcbackup foto 1

Nadat je het hebt geïnstalleerd, kun je het openen vanuit het Startmenu onder de map TheDigitalLifestyle.com.

back-up-je-windows-7-media-center-instellingen-met-mcbackup foto 2

De eerste keer dat u het start, ziet u dat de back-upservice standaard is uitgeschakeld.

back-up-je-windows-7-media-center-instellingen-met-mcbackup foto 3

Klik gewoon op de link om hem op te starten.

back-up-je-windows-7-media-center-instellingen-met-mcbackup foto 4

Op het tabblad Nu back-up maken en terugzetten kunt u selecteren waarvan u een back-up wilt maken en het proces meteen starten, of als u al back-ups hebt gemaakt, kunt u ze hier ook terugzetten.

back-up-je-windows-7-media-center-instellingen-met-mcbackup foto 5

Op het tabblad Back-uplocatie kun je selecteren waar je bepaalde items wilt opslaan.

back-up-je-windows-7-media-center-instellingen-met-mcbackup foto 6

Als u een back-up van Opgenomen TV maakt, is het een goed idee om een ​​back-up te maken op een locatie met voldoende opslagruimte, aangezien de bestanden groot kunnen zijn.

back-up-je-windows-7-media-center-instellingen-met-mcbackup foto 7

Opmerking: probeerde een back-up te maken naar Windows Home Server, maar het leek geen netwerklocaties te ondersteunen.

back-up-je-windows-7-media-center-instellingen-met-mcbackup foto 8

We konden echter een back-up maken naar een externe USB-drive.

back-up-je-windows-7-media-center-instellingen-met-mcbackup foto 9

back-up-je-windows-7-media-center-instellingen-met-mcbackup foto 10

Onder het tabblad Schema kunt u de dagen en tijd selecteren waarop u een back-up van WMC wilt maken.

back-up-je-windows-7-media-center-instellingen-met-mcbackup foto 11

Nadat u een schema heeft gemaakt, moet u uw instellingen toepassen en de gebruikersinterface van de app sluiten. Het zal stil op de achtergrond draaien en zijn werk doen.

back-up-je-windows-7-media-center-instellingen-met-mcbackup foto 12

Wanneer u een back-up start, gebeurt er niets spannends, u zult zien dat de back-up zoals gestart in de linkerbenedenhoek van de app.

back-up-je-windows-7-media-center-instellingen-met-mcbackup foto 13

U krijgt geen bericht dat de back-up is gelukt ... echter, wanneer u mcBackup start, worden de datum en tijd van de laatste succesvolle back-up weergegeven.

back-up-je-windows-7-media-center-instellingen-met-mcbackup foto 14

Een back-up herstellen

Om een ​​back-up te herstellen, gaat u naar het tabblad Back-up en nu terugzetten, selecteert u wat u wilt herstellen en klikt u op de knop Nu herstellen.

back-up-je-windows-7-media-center-instellingen-met-mcbackup foto 15

U ziet een opdrachtpromptvenster geopend terwijl het de back-ups laadt.

back-up-je-windows-7-media-center-instellingen-met-mcbackup foto 16

Dan verschijnt er een bericht dat de tuner is hersteld.

back-up-je-windows-7-media-center-instellingen-met-mcbackup foto 17

Het project bevindt zich nog in de bètafase, maar het lijkt erop dat er binnenkort enkele nieuwe functies beschikbaar zijn.

back-up-je-windows-7-media-center-instellingen-met-mcbackup foto 18

Als je een HTPC-liefhebber bent of gewoon geniet van het gebruik van Windows 7 Media Center voor je tv-kijken, is mcBackup 3.0 een cool hulpprogramma om een ​​back-up te maken van je opgenomen tv en andere WMC-instellingen. Nogmaals, het is nog steeds in bèta, dus je kunt hier en daar een paar eigenaardigheden ervaren. Maar over het algemeen leek het redelijk goed te werken en aangezien het nog steeds een werk in uitvoering is, zouden we verwachten dat het beter zou worden en meer nieuwe functies zou hebben.

Download mcBackup 64-bit

Download mcBackup 32-bit

Meer verhalen

Planning versus overplanning: hoe u een balans kunt vinden?

Het maken van een planning en het bijhouden van de planning zijn belangrijke aspecten van productiviteit, maar te veel van uw dag plannen kan contraproductief zijn. Leren hoe u uw dag kunt structureren zonder al te veel tijdsbeperkingen of activiteitenbeperkingen in te stellen, is een moeilijk te vinden evenwicht en verschilt van persoon tot persoon

Screenshot Tour: The New Hotmail Wave 4

Microsoft is bezig met het bijwerken van de miljoenen Hotmail-accounts naar de nieuwste versie die sneller werkt en meer functies bevat dan voorheen. Ons account is onlangs bijgewerkt, dus hier is een rondleiding door de nieuwe functies.

10 tips om iTunes voor Windows sneller te laten werken

Als je iTunes op een Windows-machine gebruikt, ben je misschien gefrustreerd over hoe traag het laadt en presteert. Hier zijn enkele tips om betere prestaties te krijgen en het minder vervelend te maken.

PHP installeren op IIS 7 voor Windows Server 2008

Een van de meest populaire ontwikkelplatforms op het web is PHP, dat veel populaire applicaties en sites mogelijk maakt, zoals Facebook, WordPress en Joomla. Hoewel de meeste van deze systemen zijn 'ontworpen' om te worden gebruikt op een Linux-systeem met de Apache Web Server, kunt u PHP-applicaties implementeren via IIS 7 op

Toegang tot Google-services vanaf de opdrachtregel

Wil je je geeky kant laten zien en je Google-documenten bewerken of een Blogger-bericht schrijven vanaf de opdrachtprompt? Hier leest u hoe u toegang krijgt tot verschillende Google-services vanaf de opdrachtregel met de GoogleCL.

Voer Google Reader Play uit op Windows 7 Media Center

Een van de coole nieuwe services van Google Labs is Google Reader Play, die integreert met Reader, zodat u op een visueel aantrekkelijke manier op internet kunt surfen. Vandaag laten we u zien hoe u het kunt uitvoeren in Windows 7 Media Center.

Beginner Geek: maak Windows 7 Update Vind updates voor meer dan alleen het besturingssysteem

Bent u nieuw bij Windows 7 en de manier waarop Windows Update wordt uitgevoerd? Standaard wordt er niet gecontroleerd op updates voor andere geïnstalleerde Microsoft-programma's. Hier leest u hoe u Windows Update updates kunt laten vinden voor Office en andere MS-apps.

Firefox 4.0 Beta 2 zet tabbladen bovenaan, zoals Google Chrome (of Opera)

De nieuwste Firefox-bèta steelt een functie van Google Chrome en verplaatst de tabbladen naar de bovenkant van het venster ... maar als je goed kijkt, lijkt het eigenlijk ook heel erg op Opera.

De plaknotities van Windows 7 gebruiken

Wilt u een gemakkelijke manier om snel een notitie op te schrijven en voor u te houden zonder een stuk van een dode boom te verspillen? Laten we eens kijken naar de Sticky Notes-app in Windows 7 en hoe u deze optimaal kunt gebruiken.

Transformeer je Ubuntu Box in een karaokemachine

Heb je er ooit aan gedacht om van je Linux Box je eigen persoonlijke karaoke-machine te maken? Welnu, OSD Lyrics heeft het zojuist voor ons Linux-gebruikers mogelijk gemaakt om onze Linux in een karaoke-machine te veranderen.