Maak een back-up van uw op Mozilla gebaseerde software met MozBackup

Heeft u een geweldige installatie voor uw Firefox-browser of andere Mozilla-codegebaseerde software en moet u er een back-up van maken? Nu kunt u dit snel en gemakkelijk doen met MozBackup.

MozBackup is compatibel met Firefox (1.0 – 3.5), Thunderbird (1.0 – 3.0 Beta 2), Sunbird (0.3 – 0.9), Flock (1.0 – 2.0), SeaMonkey (1.0a – 2.0 Alpha 3), Mozilla Suite (1.7 – 1.7 .x), Spicebird (0,4 – 0,8), Songbird (1.0), Netscape (7.x, 9.x) en Portable Firefox.

Opmerking: MozBackup ondersteunt momenteel geen Linux of Mac.Installatie & Pre-back-up

Het installatieproces voor MozBackup is snel en eenvoudig met in totaal vier schermen om te doorlopen. Het tweede scherm is van belang ... merk op dat de software wordt geleverd zoals deze is.

back-up-van-uw-mozilla-gebaseerde-software-met-mozback-up foto 1

Nadat u de installatie hebt voltooid, is het tijd om een ​​back-up te maken van uw Mozilla-software naar keuze. Voor ons voorbeeld maken we een back-up van een standaardinstallatie van Firefox. Hier ziet u de pre-back-up van de browser (36 extensies, 3 thema's en 3 gebruikersstijlen voor de stijlvolle extensie).

Een back-up maken van een profiel

Wanneer u klaar bent om een ​​back-up van uw Mozilla-software te maken en MozBackup hebt gestart, is dit het eerste scherm dat u ziet. Klik volgende.

back-up-van-uw-mozilla-gebaseerde-software-met-mozback-up foto 3

In het tweede venster wordt u gevraagd om te kiezen tussen een profiel back-uppen of een profiel herstellen. U moet ook de specifieke software selecteren waarvan u een back-up wilt maken. Voor ons voorbeeld maken we een back-up van het profiel voor Mozilla Firefox 3.5 (en-GB). Klik op Volgende als u klaar bent.

back-up-van-uw-mozilla-gebaseerde-software-met-mozback-up foto 4

In het derde scherm wordt u gevraagd om het profiel te kiezen waarvan u een back-up wilt maken en waar u het back-upbestand wilt opslaan. Omdat we een back-up maken van een standaardinstallatie, hebben we voor standaard gekozen. Merk op dat er een selectieknop is voor Portables (heerlijk!).

Voor de bestandsnaam hebben we besloten om het simpel en kort te houden (alleen de softwarenaam en datum). De gekozen opslaglocatie was het bureaublad om het back-upbestand achteraf gemakkelijk terug te vinden. Klik volgende.

back-up-van-uw-mozilla-gebaseerde-software-met-mozback-up foto 5

Nadat u op Volgende hebt geklikt, krijgt u de optie om het back-upbestand met een wachtwoord te beveiligen. Kies de optie die het beste bij uw behoeften past. Voor ons voorbeeld hebben we ervoor gekozen om het bestand niet met een wachtwoord te beveiligen. Klik daarna op Volgende.

back-up-van-uw-mozilla-gebaseerde-software-met-mozback-up foto 6

Voor degenen onder u die uw back-upbestand met een wachtwoord willen beveiligen, is hier het venster dat u zult zien. U moet het door u gekozen wachtwoord invoeren en bevestigen. Klik op OK als u klaar bent.

back-up-van-uw-mozilla-gebaseerde-software-met-mozback-up foto 7

In het vierde venster heb je de mogelijkheid om de delen van het Mozilla-profiel te kiezen waarvan je een back-up wilt maken. Klik eenvoudig om een ​​bepaalde optie te selecteren of te deselecteren. Let op de knop met de tekst Onbekende bestanden onderaan. Dit is een snelle blik waard als u uw back-up nog meer wilt verfijnen.

Klik op Volgende als u klaar bent met het selecteren van alle gewenste opties (in slechts één of beide vensters).

Opmerking: hoewel thema's hier niet worden vermeld, wordt er ook een back-up van gemaakt in uw profiel. Ook zijn alle items in het venster Componenten selecteren en Onbekende bestanden standaard geselecteerd.

back-up-van-uw-mozilla-gebaseerde-software-met-mozback-up foto 8

Als u op de knop Onbekende bestanden klikt, ziet u het volgende venster met meer keuzes over wat u wilt back-uppen (geweldig!). Klik om opties te selecteren of te deselecteren. Klik op OK als u klaar bent.

back-up-van-uw-mozilla-gebaseerde-software-met-mozback-up foto 9

Nadat u op Volgende hebt geklikt voor het vierde venster (hierboven weergegeven), begint MozBackup met het maken van uw nieuwe back-upbestand. Hier kunt u zien dat MozBackup werkt...

back-up-van-uw-mozilla-gebaseerde-software-met-mozback-up foto 10

Zodra MozBackup klaar is, ziet u dit venster met een lijst van wat er in het back-upbestand is opgenomen.

back-up-van-uw-mozilla-gebaseerde-software-met-mozback-up foto 11

Een profiel herstellen

Tijd om je profiel te herstellen! Voor ons voorbeeld gaan we het profiel herstellen naar een draagbare versie van Firefox. Zodra u MozBackup hebt gestart, is hier het eerste venster dat u ziet. Klik volgende.

Opmerking: als u Portable Firefox opnieuw hebt geïnstalleerd, moet u het één keer uitvoeren om een ​​standaardprofielsectie op uw portable te maken.

back-up-van-uw-mozilla-gebaseerde-software-met-mozback-up foto 12

In het tweede venster moet u opnieuw kiezen tussen een profiel back-up maken of een profiel herstellen en de Mozilla-software waarop u de profielback-up wilt installeren. Voor ons voorbeeld hebben we gekozen voor Een profiel herstellen en Mozilla Firefox 3.5 (en-GB). Klik volgende.

back-up-van-uw-mozilla-gebaseerde-software-met-mozback-up foto 13

In het derde venster moet je bladeren naar het back-upbestand dat je eerder hebt gemaakt (aanbevolen om dit eerst te doen) en vervolgens het profiel kiezen waarnaar je wilt herstellen. Omdat we in ons voorbeeld herstellen naar een draagbare versie, hebben we op de knop Draagbaar geklikt.

back-up-van-uw-mozilla-gebaseerde-software-met-mozback-up foto 14

Als u op de knop Draagbaar klikt, wordt een browservenster geopend om de profielmap van een draagbare browser te vinden. In ons voorbeeld was de naam van de draagbare thuismap Mobile Fox (Mobile Fox -> Data -> profiel). Klik OK.

back-up-van-uw-mozilla-gebaseerde-software-met-mozback-up foto 15

Zodra u de profielmap hebt gevonden waarnaar u herstelt, kunt u zien dat het draagbare profiel nu in de lijst verschijnt. Selecteer het juiste profiel dat is gekoppeld aan uw back-upherstel. Klik volgende

back-up-van-uw-mozilla-gebaseerde-software-met-mozback-up foto 16

In het vierde venster kunt u opnieuw de items kiezen die u wilt herstellen, samen met de opties in het venster Onbekende bestanden. Dit is een leuke optie als je van gedachten bent veranderd over iets en die specifieke set items niet wilt herstellen.

Nadat u uw selecties heeft gemaakt, klikt u op Volgende.

Opmerking: Alle items in het venster Componenten selecteren en het venster Onbekende bestanden zijn standaard geselecteerd.

back-up-van-uw-mozilla-gebaseerde-software-met-mozback-up foto 17

Kies de extra bestanden die u wel of niet wilt herstellen en klik op OK...

back-up-van-uw-mozilla-gebaseerde-software-met-mozback-up foto 18

Nadat u in het vierde venster op Volgende heeft geklikt, krijgt u deze melding te zien waarin u wordt gevraagd of u zeker weet of u de eerder geselecteerde profielmap wilt overschrijven. Zodra u op Ja klikt, begint het herstelproces onmiddellijk.

back-up-van-uw-mozilla-gebaseerde-software-met-mozback-up foto 19

Hier kunt u zien dat MozBackup het profiel in ons voorbeeld herstelt. Het herstelproces lijkt veel sneller te gaan dan het back-upproces ...

back-up-van-uw-mozilla-gebaseerde-software-met-mozback-up foto 20

Zodra MozBackup klaar is met het herstellen van het profiel, ziet u dit venster met een lijst van de items die het heeft hersteld.

back-up-van-uw-mozilla-gebaseerde-software-met-mozback-up foto 21

Aanval van de klonen

Hier is onze standaardinstallatie van Firefox naast de nieuwe draagbare versie. Welke is welke?!

Conclusie

MozBackup kan levensreddend zijn als u merkt dat u een snelle profielback-up nodig heeft om ergens mee naartoe te nemen. Het kan ook geweldig zijn als u het systeem opnieuw moet installeren... er gaat niets boven uw favoriete Mozilla-software in recordtijd terug te installeren!

Links

MozBackup downloaden (versie 1.4.9)

MozBackup-startpagina

Meer verhalen

Een watermerk toevoegen aan Word 2007-documenten

Soms wilt u misschien een watermerk of achtergrondafbeelding aan uw Word-documenten toevoegen om een ​​bedrijfslogo toe te voegen of de documentstatus te identificeren. Vandaag zullen we kijken naar het proces om ze gemakkelijk toe te voegen aan uw Word 2007-documenten.

De geschiedenis verwijderen voor de website die u zojuist hebt bezocht in Firefox

Je klikte gewoon door naar een website en realiseerde je dat het er een was die je liever niet had bezocht. Nu staat de website in de geschiedenis van uw browser (au!) en moet u deze verwijderen. Hier is hoe je dat kleine geschiedenisprobleem opruimt.

Extensies installeren in Google Chrome

Voel je je avontuurlijk en wil je enkele extensies in Chrome proberen? De ontwikkelaars van Chromium Code hebben drie leuke en handige extensies die je kunt toevoegen aan je installatie van Chrome.

Onze kijk op Microsoft Security Essentials Beta

De bètaversie van Microsoft Security Essentials (voorheen met de codenaam Morro) is gisteren uitgebracht en hier gaan we kijken wat u kunt verwachten. Dit nieuwste beveiligingsaanbod van Redmond is een antivirusprogramma dat bedoeld is om naast Windows Defender en Firewall te draaien om de plaats van hun

Onaangename MSN / Windows Live Messenger-spammers stoppen

Ben je gebombardeerd met spammers op Live Messenger die je vertellen dat je een Look9683-spamsite moet bezoeken? Het goede nieuws is dat je ze volledig kunt blokkeren, maar helaas zullen ze geen fysieke pijn voelen.

Fleur Firefox op met persona's

Ziet uw browser er de laatste tijd een beetje slecht uit? Zou je willen dat je een grote selectie van skins had om uit te kiezen? Nu kun je het allemaal hebben met Persona's.

Aangepast verwijderen over:config Vermeldingen op de gemakkelijke manier

Heeft u ooit een aangepast item about:config aan uw Firefox-browser toegevoegd en wenste u dat u het kon verwijderen? Dat kan nu met een eenvoudige reset-tweak die zich richt op enkelvoudige vermeldingen.

Back-up en herstel gebruiken in Windows 7

De back-uphulpprogramma's in eerdere versies van Windows waren minder dan spectaculair, wat resulteerde in een mooie markt voor applicaties van derden. Vandaag bekijken we de functie Back-up en herstel in Windows 7, dat misschien wel hun beste back-uptool tot nu toe is.

Week in Geek: The Happy Father's Day Edition

Ter ere van Vaderdag dit jaar deed ik niets - en het was alles wat ik dacht dat het zou kunnen zijn. Ook voor de rest van jullie een fijne vaderdag!

Vrijdag Plezier: Paniek

Gek is misschien een goed bijvoeglijk naamwoord om te beschrijven hoe je werkweek was en het is de naam van het spel waar we deze vrijdag naar kijken om te helpen de rand eraf te halen. Frantic is een ouderwets ruimteschietspel dat erg leuk is.