Maak en maak een back-up van meerdere profielen in Google Chrome

Met andere browsers zoals Firefox en SeaMonkey kun je meerdere profielen hebben, maar Chrome niet ... althans niet tot nu toe. Als u meerdere profielen wilt gebruiken en er back-ups voor wilt maken, sluit u dan bij ons aan als we kijken naar Google Chrome Backup.

Opmerking: er is een betaalde versie van dit programma beschikbaar, maar we hebben de gratis versie gebruikt voor ons artikel.

Google Chrome-back-up in actieTijdens het installatieproces kom je dit specifieke venster tegen. Het heeft een standaard gebruikersnaam ingevuld zoals hier wordt weergegeven ... u hoeft niets te doen, behalve op Volgende te klikken om door te gaan met het installeren van het programma.

maak-en-back-up-meerdere-profielen-in-google-chrome foto 1

Als u het programma voor de eerste keer start, ziet u dit. Uw standaard Chrome-profiel is al zichtbaar in het venster.

maak-en-back-up-meerdere-profielen-in-google-chrome foto 2

Een snelle blik op het profielmenu…

maak-en-back-up-meerdere-profielen-in-google-chrome foto 3

In het menu Extra kunt u doorgaan en het Start-programma uitschakelen bij de opstartinstelling van Windows ... de enige keer dat u het programma nodig hebt, is als u een profiel maakt of herstelt.

maak-en-back-up-meerdere-profielen-in-google-chrome foto 4

Wanneer u een nieuw profiel aanmaakt, begint het proces met dit venster. U kunt desgewenst toegang krijgen tot een modus voor geavanceerde opties, maar u zult deze hoogstwaarschijnlijk niet nodig hebben.

maak-en-back-up-meerdere-profielen-in-google-chrome foto 5

Hier is een blik op de modus Geavanceerde opties. Het is vooral gericht op het toevoegen van schakelaars aan de nieuwe Chrome-snelkoppeling.

maak-en-back-up-meerdere-profielen-in-google-chrome foto 6

Het vervolgkeuzemenu voor de beschikbare schakelaars...

maak-en-back-up-meerdere-profielen-in-google-chrome foto 7

Om uw nieuwe profiel aan te maken, moet u kiezen:

  • Een profiellocatie
  • Een profielnaam (terwijl u de profielnaam typt/maakt, wordt deze automatisch toegevoegd aan het profielpad)
  • Zorg ervoor dat de optie Een nieuwe snelkoppeling maken om toegang te krijgen tot een nieuw profiel is aangevinkt

Voor ons voorbeeld hebben we besloten om de optie Schakel plug-ins uitschakelen uit... Klik op OK om het nieuwe profiel te maken.

maak-en-back-up-meerdere-profielen-in-google-chrome foto 8

Nadat u uw nieuwe profiel hebt gemaakt, vindt u een nieuwe snelkoppeling op het bureaublad. Merk op dat de naam van de snelkoppeling de Google Chrome + profielnaam is die u hebt gekozen.

Opmerking: op ons systeem konden we de nieuwe snelkoppeling zonder problemen naar het startmenu verplaatsen.

maak-en-back-up-meerdere-profielen-in-google-chrome foto 9

Door op de snelkoppeling van ons nieuwe profiel te klikken, werd een fris en schoon ogend exemplaar van Chrome geopend.

maak-en-back-up-meerdere-profielen-in-google-chrome foto 10

Gewoon uit nieuwsgierigheid hebben we besloten om de snelkoppeling te controleren om te zien of de Switch correct is ingesteld. Helaas is dit in dit geval niet het geval geweest ... dus uw kilometerstand met de Switches kan variëren. Dit was slechts een kleine gril en niets om opgewonden of boos over te worden... vooral gezien het feit dat je zo gemakkelijk meerdere profielen kunt maken.

maak-en-back-up-meerdere-profielen-in-google-chrome foto 11

Nadat u ons standaardprofiel van Chrome heeft geopend, ziet u de afzonderlijke profielpictogrammen (nieuw en standaard in volgorde) naast elkaar in de taakbalk.

maak-en-back-up-meerdere-profielen-in-google-chrome foto 12

En onze twee profielen openen tegelijkertijd op ons bureaublad...

Back-up van profielen

Voor het volgende deel van onze tests hebben we besloten een back-up te maken voor elk van onze profielen. Door de wizard te starten, kunt u kiezen tussen het maken of herstellen van een profiel.

Opmerking: Om een ​​back-up te maken of te herstellen, klikt u op Wizard Uitvoeren.

maak-en-back-up-meerdere-profielen-in-google-chrome foto 14

Wanneer u het tweede deel van het proces bereikt, kunt u kiezen voor de optie Standaardprofiel back-up maken of een bepaalde uit een vervolgkeuzelijst kiezen met de optie Selecteer een profiel om een ​​back-up te maken. We hebben ervoor gekozen om eerst een back-up te maken van het standaardprofiel ...

maak-en-back-up-meerdere-profielen-in-google-chrome foto 15

In het derde deel van het proces moet u een locatie selecteren om het profiel op te slaan.

maak-en-back-up-meerdere-profielen-in-google-chrome foto 16

Nadat u de locatie hebt geselecteerd, ziet u het doelpad zoals hier wordt weergegeven. U kunt uw eigen naam voor het back-upbestand kiezen ... we hebben besloten om in plaats daarvan de standaardnaam te gebruiken, omdat deze de kalenderdatum van de back-up bevat.

maak-en-back-up-meerdere-profielen-in-google-chrome foto 17

Een erg leuke functie is de mogelijkheid om de cache te wissen voordat de back-up wordt gemaakt. We hebben op Ja geklikt ... kies de optie die het beste bij uw behoeften past.

maak-en-back-up-meerdere-profielen-in-google-chrome foto 18

Nadat u Ja of Nee hebt gekozen, wordt de back-up gemaakt. Klik op Voltooien om het proces te voltooien.

maak-en-back-up-meerdere-profielen-in-google-chrome foto 19

Het back-upbestand voor ons standaardprofiel van 14,0 MB groot.

maak-en-back-up-meerdere-profielen-in-google-chrome foto 20

En het back-upbestand voor ons Chrome Fresh-profiel ... 2,81 MB.

maak-en-back-up-meerdere-profielen-in-google-chrome foto 21

Profielen herstellen

Voor het laatste deel van onze tests hebben we besloten om een ​​herstel uit te voeren. Selecteer Herstellen en klik op Volgende om het proces te starten.

maak-en-back-up-meerdere-profielen-in-google-chrome foto 22

In de tweede stap moet u naar het profielback-upbestand bladeren (en het gewenste profiel selecteren als u meerdere hebt gemaakt). Voor ons voorbeeld hebben we besloten om het oorspronkelijke standaardprofiel te overschrijven met het Chrome Fresh-profiel.

maak-en-back-up-meerdere-profielen-in-google-chrome foto 23

In de derde stap kunt u kiezen waar u het gekozen profiel wilt herstellen... u kunt kiezen voor het standaardprofiel of een uit de vervolgkeuzelijst kiezen met de optie Herstellen naar een geselecteerd profiel.

maak-en-back-up-meerdere-profielen-in-google-chrome foto 24

De laatste stap zal u op weg helpen om het gekozen profiel te herstellen.

maak-en-back-up-meerdere-profielen-in-google-chrome foto 25

Het programma controleert het vorige/oude profiel en vraagt ​​of u het wilt overschrijven. Zeker leuk voor het geval je op het laatste moment van gedachten verandert.

maak-en-back-up-meerdere-profielen-in-google-chrome foto 26

Als u op Ja klikt, wordt het herstel voltooid. De enige andere eigenaardigheid die we opmerkten tijdens het gebruik van het programma, was dat de knop Volgende niet werkte na het herstellen van het profiel. U kunt het probleem gemakkelijk omzeilen door te klikken om het venster te sluiten.

maak-en-back-up-meerdere-profielen-in-google-chrome foto 27

Welke is welke? Na het herstelproces hadden we een identieke tweeling.

maak-en-back-up-meerdere-profielen-in-google-chrome foto 28

Conclusie

Als u op zoek bent geweest naar een manier om meerdere profielen in Google Chrome te maken, wilt u dit programma misschien aan uw systeem toevoegen.

Links

Google Chrome-back-up downloaden

Meer verhalen

Maak uw muisaanwijzers linkshandig vriendelijk

Het is een rechtsgerichte wereld, met alles van potloden tot computermuizen die verwachten dat je rechtshandig bent. Hier leest u hoe u uw muis en cursors in Windows 7 en Vista kunt trainen om uw linkshandigheid te respecteren.

Wijzig de taal van de gebruikersinterface in Vista of Windows 7

Wilt u de taal van de gebruikersinterface wijzigen in een editie van Windows 7 of Vista op uw computer? Hier is een gratis app waarmee je dit snel en gemakkelijk kunt doen.

Open een bestandsbrowser vanuit uw huidige opdrachtprompt/terminalmap

Heb je ooit wat aan de opdrachtregel gedaan toen je je realiseerde dat het een stuk eenvoudiger zou zijn als ik de muis voor deze taak kon gebruiken? Eén commando later heb je een venster open naar dezelfde plek waar je bent.

Bewaak het weer vanaf uw Windows 7-taakbalk

Het kan moeilijk zijn om de weersvoorspelling bij te houden als je het extra druk hebt met je werk. Als je een eenvoudige maar mooi ogende manier nodig hebt om weermonitoring in je taakbalk te integreren, sluit je dan bij ons aan terwijl we naar WeatherBar kijken.

Snel opnieuw opstarten rechtstreeks van Windows 7 naar XP, Vista of Ubuntu

Een van de grootste ergernissen van een dual-boot-systeem is dat je moet wachten tot je pc opnieuw is opgestart om het besturingssysteem te selecteren waarnaar je wilt overschakelen, maar er is een eenvoudig stukje software dat dit proces gemakkelijker kan maken.

Hoe u de hostnaam van uw pc kunt achterhalen vanaf de opdrachtprompt

Als u met netwerken werkt, moet u waarschijnlijk de naam van uw computer weten. In plaats van in het Configuratiescherm te duiken, is er een heel eenvoudige manier om dit vanaf de opdrachtprompt te doen.

Converteer een rij naar een kolom (of omgekeerd) in Google Docs Spreadsheets

Als je met veel spreadsheets te maken hebt, verveel je je nu waarschijnlijk echt. U vraagt ​​zich misschien ook af hoe u van een rij een kolom of een kolom in een rij kunt maken. Hier leest u hoe u het doet met Google Docs Spreadsheets.

Wis, verwijder en vernietig de gegevens van uw harde schijf op een gemakkelijke manier

Een computer aan iemand anders geven? Misschien zet je het op Craigslist om aan een vreemde te verkopen - hoe dan ook, je wilt er zeker van zijn dat je schijf volledig is gewist, geschrobd en ontdaan van persoonlijke gegevens. Hier is de gemakkelijke manier om het te doen.

Systeembronnen controleren vanaf de taakbalk van Windows 7

Het probleem met de meeste apps voor systeembewaking is dat ze worden bedekt met al je open vensters, maar je kunt dat probleem oplossen door monitoring-apps toe te voegen aan de taakbalk.

Voorkomen dat YouTube-video's automatisch worden afgespeeld in Chrome

Als je eerder internet hebt gebruikt, ben je waarschijnlijk een pagina tegengekomen met een automatisch afgespeelde YouTube-clip, en de kans is groot dat het nogal irritant was. Hier leest u hoe u kunt voorkomen dat ze automatisch starten in Chrome.