Maak een aangepast opstartlogo voor Windows Vista

OPMERKING: DIT WERKT NIET MET VISTA SP1. ALS U DIT IN SP1 PROBEERT, KUNT U UW COMPUTER NIET OPSTARTEN.

Als je een soort van desktop-aanpassing bent, is een van de eerste dingen die je wilt weten, hoe je een aangepast opstartlogo kunt maken. Er is een klein hulpprogramma dat u kunt gebruiken om de opstartlogo-indelingen te maken.

DOWNLOAD DIT HULPPROGRAMMA NIET ALS JE VISTA SP1 HEBTEerst moet je het hulpprogramma Vista Boot Logo Generator 1.1 downloaden, dat we zullen gebruiken om het juiste type logo-afbeelding te maken. Nadat het is geïnstalleerd, moet u ervoor zorgen dat u de toepassing als beheerder uitvoert:

maak-een-aangepast-boot-logo-voor-windows-vista foto 1

We moeten een geschikt logobestand kiezen. Omdat ik een grote fan ben van linux, en niet zo'n grote fan van Windows Vista, koos ik een afbeelding van Tux die Windows zuigt, die ik hier vond.

maak-een-aangepast-boot-logo-voor-windows-vista foto 2

Kies twee versies van de afbeelding, de ene moet 800×600 zijn met 24-bits kleur en de andere 1024×768 met dezelfde kleurdiepte. Beide bestanden moeten de indeling Bitmap (BMP) hebben. Sla het bestand ergens op, zoals uw bureaublad, omdat we het bestand nog niet rechtstreeks naar de juiste map kunnen kopiëren, totdat we eigenaar worden van het bestand.

Om eigenaar te worden van het bestand, moet u een beheerdersopdrachtprompt openen. (typ cmd in het zoekvak van het startmenu en druk op Ctrl+Shift+Enter) en voer vervolgens deze opdracht uit:

takeown /f C:WindowsSystem32en-USwinload.exe.mui

Voer nu deze opdracht uit en vervang geek voor uw gebruikersnaam:

cacls C:WindowsSystem32en-USwinload.exe.mui /G geek:F

Kopieer nu het bestand dat u hebt gemaakt naar de map C:windowssystem32en-US. Zorg ervoor dat u de overschrijfoptie kiest.

Nu moet u het hulpprogramma msconfig gebruiken. Typ gewoon msconfig in het zoekvak van het startmenu en klik vervolgens op het tabblad Opstarten:

maak-een-aangepast-boot-logo-voor-windows-vista foto 3

Vink de optie Geen GUI-opstart aan en we zijn allemaal klaar om opnieuw op te starten en het uit te testen. Zoet!

Meer verhalen

Zie tot welke groepen uw Linux-gebruiker behoort

Als je een linux-systeem gebruikt, is het handig om uit te zoeken tot welke groepen je behoort, zodat je kunt zien of je toegang hebt tot bestanden en mappen. Dit is een van de eenvoudigste commando's die mogelijk zijn. Ik gebruik Ubuntu linux, maar deze opdracht zou op de meeste soorten Linux moeten werken.

Een gebruiker toevoegen op Ubuntu Server

Ubuntu Server is zoals elke Linux-variant en heeft volledige mogelijkheden voor meerdere gebruikers, en een algemene taak op elke server is het toevoegen van gebruikers.

Houd uw SSH-sessie actief wanneer u de verbinding verbreekt

Scherm is als een vensterbeheerder voor uw console. Hiermee kunt u meerdere terminalsessies draaiende houden en er gemakkelijk tussen schakelen. Het beschermt u ook tegen verbreken van de verbinding, omdat de schermsessie niet eindigt wanneer de verbinding wordt verbroken.

Een externe map koppelen met SSH op Ubuntu

Verbinding maken met een server via internet is veel veiliger met SSH. Er is een manier waarop u een map op een externe server kunt koppelen met behulp van de SSHFS-service.

Verander de Ubuntu-server van DHCP in een statisch IP-adres

Als het installatieprogramma van Ubuntu Server uw server heeft ingesteld om DHCP te gebruiken, wilt u dit wijzigen in een statisch IP-adres zodat mensen het daadwerkelijk kunnen gebruiken.

Laat VLC Player eruitzien als Winamp 5 (soort)

vlc -I skins2

Geautomatiseerde taak-e-mailmeldingen verzenden in SQL Server met SMTP

Wanneer u automatische back-uptaken op uw databaseserver hebt uitgevoerd, vergeet u soms dat ze zelfs actief zijn. Dan vergeet je te controleren of ze met succes worden uitgevoerd, en realiseer je je pas wanneer je database crasht en je deze niet kunt herstellen omdat je geen actuele back-up hebt.

Mappen delen met uw Ubuntu Virtual Machine (gast)

VMware Workstation biedt een geweldige mogelijkheid om gedeelde mappen te maken, zodat uw virtuele machine gemakkelijk toegang heeft tot gegevens op uw host-pc. Dit bespaart veel tijd, vooral wanneer u software installeert die anders veel tijd zou kosten om te downloaden.

Spam van internationale afzenders blokkeren in Windows Vista Mail

Ik gebruik persoonlijk niet de Windows Mail-client die bij Windows Vista wordt geleverd, maar terwijl ik aan het onderzoeken was hoe ik deze kon gebruiken om lokaal toegang te krijgen tot mijn Gmail, ontdekte ik een leuke optie in het paneel Ongewenste e-mailopties.

Installeer VMware Tools op Ubuntu Edgy Eft

Update: als je VMware Workstation versie 5.5.3 hebt, volg dan de bijgewerkte handleiding. Als u versie 5.5.2 of lager gebruikt, gaat u verder.