Maak de dag van je collega in Ubuntu

Het kan moeilijk zijn om uw waardering voor uw collega's persoonlijk te uiten - wat als ze het verkeerd opvatten, of denken dat u op zoek bent naar een eigen compliment? Als u Ubuntu op uw kantoor gebruikt, is dit een snelle manier om uw waardering te tonen en tegelijkertijd de sociale valkuilen van persoonlijke communicatie te vermijden.

Zorg ervoor dat hun computer is vergrendeld

Een ontgrendelde computer is een kwetsbare computer. Zeker kwetsbaar voor malware, maar veel kwetsbaarder voor de grappenmaker van het lokale kantoor, die het hilarisch vindt om een ​​screenshot van je bureaublad te maken, je achtergrond in die screenshot te veranderen en vervolgens al je bureaubladpictogrammen te verbergen.Deze incidenten hebben ons geleerd dat je je computer moet vergrendelen als je een pauze neemt. Hopelijk heeft uw collega dezelfde les geleerd en op Ctrl+Alt+L gedrukt voordat hij naar buiten ging voor een kopje koffie.

maak-je-collega-en-rsquo;s-dag-in-ubuntu foto 1

Laat een zorgvuldig geformuleerd bericht achter

Dit is uw kans om uw waarderingsbericht achter te laten op de computer van uw collega. Klik op de knop Bericht achterlaten en typ weg!

maak-je-collega-en-rsquo;s-dag-in-ubuntu foto 2

Klik op Opslaan.

Wacht, mogelijk in de schaduw

Als je in de buurt van je collega zit, wacht dan tot ze terugkomen. Als je verder weg zit, probeer dan te luisteren naar hun voetstappen. Uiteindelijk zullen ze terugkeren naar hun computer en hun wachtwoord invoeren om deze te ontgrendelen.

maak-je-collega-en-rsquo;s-dag-in-ubuntu foto 3

Observeer glimlach

Zodra ze terugkeren naar hun bureaublad, worden ze begroet met het bericht dat je hebt achtergelaten.

maak-je-collega-en-rsquo;s-dag-in-ubuntu foto 4

Kijk of ze het bericht op prijs stelden, en zo ja, neem dan gerust de eer op.

Als ze geïrriteerd kijken of op de knop Annuleren drukken, ga dan verder met je dag alsof er niets is gebeurd. Je kunt ook proberen om in een gesprek te glippen waarin je Jerry eerder aan hun computer hebt zien sleutelen.

Conclusie

Je collega's een leuke boodschap achterlaten is gemakkelijk en kan hun saaie middag opfleuren. We zijn er vrij zeker van dat deze methode alleen ten goede kan worden gebruikt en niet ten kwade, maar als je nog andere suggesties voor berichten hebt om achter te laten, laat het ons dan weten in de comments!

Meer verhalen

Friday Fun: games die eruitzien als productiviteitsapps

We hebben je leuke flashgames laten zien die je op vrijdagmiddag tijdens de bedrijfstijd kunt spelen. Hopelijk heb je tijdens het spelen ervan geen gesprek ontvangen. Vandaag laten we je een aantal coole games zien om te spelen die eruitzien als productiviteits-apps, dus de baas zal niet wijzer zijn.

Luister naar lokale FM-radio in Windows 7 Media Center

Als u een ondersteunde tunerkaart en aangesloten FM-antenne hebt, kunt u naar uw favoriete lokale over-the-air FM-zenders luisteren in Windows 7 Media Center.

Speel je favoriete DOS-games in XP, Vista en Windows 7

Wil je een trip down memory lane maken met old school DOS-games? Met D-Fend Reloaded kun je gemakkelijk je favoriete DOS-games rechtstreeks op XP, Vista en Windows 7 spelen.

Aangepaste herlaadtijden instellen voor afzonderlijke webpagina's in Chrome

Heeft u een webpagina die af en toe opnieuw moet worden geladen of heeft u meerdere webpagina's die elk hun eigen herlaadtijd nodig hebben? Nu kunt u het beste van beide hebben met de AutoReloader-extensie voor Google Chrome.

Verbeterde ballon-tooltips toevoegen aan Firefox

De standaardballon-tooltip in Firefox doet het soms goed, maar er zijn gevallen waarin iemand vindt dat meer informatie veel beter zou zijn. De Tooltip Plus-extensie voor Firefox geeft je browser die leuke extra informatieboost.

Luister naar meer dan 100.000 radiostations in Windows Media Center

Een leuke functie in Windows 7 Media Center is de mogelijkheid om naar lokale FM-radio te luisteren. Maar wat als je geen tunerkaart hebt die een aangesloten radioantenne ondersteunt? De RadioTime-plug-in lost het probleem op door toegang te verlenen tot duizenden online radiostations.

Mobiele websites bekijken in Windows met Safari 4 Developer Tools

Wilt u mobiele websites die zijn ontworpen voor de iPhone en andere mobiele apparaten op uw pc uitproberen? Met Safari 4 voor Windows kunt u dit eenvoudig doen met hun ontwikkelaarstools.

Verbeter uw Gmail-account in Chrome

Ben je het zat dat items zoals de chat- en uitnodigingsboxen je Gmail-account overvol maken? Doe dan met ons mee als we kijken naar de Better Gmail-extensie voor Google Chrome.

Vraag het de lezers: deel uw tips voor het verslaan van virussen en malware

We hebben in de loop der jaren enkele van onze beste tips voor het omgaan met malware gedeeld, en nu is het jouw beurt! Deel uw favoriete tips voor bescherming tegen of verwijdering van virussen en andere soorten schadelijke software.

Herstel uw pc vanaf Windows Home Server

Als uw computer crasht of als u een virusinfectie krijgt waardoor deze niet meer te herstellen is, kan een schone installatie lastig zijn, laat staan ​​uw gegevens terugkrijgen. Als u een back-up van uw computers maakt naar Windows Home Server, kunt u ze volledig herstellen naar de laatste succesvolle back-up.