Mailinglabels maken in Word 2003 met Afdruk samenvoegen

U kunt Afdruk samenvoegen in Word 2003 gebruiken om adresetiketten te maken voor een database vol klanten.

Open Word 2003 en klik op Extra Brieven en mailings Afdruk samenvoegen...

maak-mailing-labels-in-word-2003-met-mail-merge foto 1Selecteer in het menu Afdruk samenvoegen rechts onder Documenttype selecteren de optie Labels. Klik vervolgens op Volgende: Startdocument.

maak-mailing-labels-in-word-2003-met-mail-merge foto 2

Vanaf stap 2 Klik op Label opties…

maak-mailing-labels-in-word-2003-met-mail-merge foto 3

Er verschijnt een menu waarin u het merk en de stijl van de labels die u wilt afdrukken kunt selecteren. Hier gebruik ik Avery 4013 op een Dot Matrix-printer. Natuurlijk wil je selecteren wat je hebt, Avery is de meest populaire in het bedrijfsleven vanuit mijn ervaring. Als je excentrieke labels hebt, kun je altijd ook aangepaste instellingen kiezen. Als u klaar bent met de labelopties, klikt u op OK.

maak-mailing-labels-in-word-2003-met-mail-merge foto 4

Nu wilt u uw gegevensbron kiezen. Onder Gebruik een bestaande lijst; klik op Bladeren... Gebruik Verkenner om de gegevensbron te vinden die u wilt gebruiken en dubbelklik erop. (Het maken van een gegevensbron wordt behandeld in een andere how to).

maak-mailing-labels-in-word-2003-met-mail-merge foto 5

U klikt op een bevestigingsscherm om uw gegevensbron te verifiëren (ik gebruikte een Excel-spreadsheet die ik uit Access had geïmporteerd) en gaat naar het venster Afdruk samenvoegen ontvangers. Hier kunt u de volgorde van uw informatie wijzigen, bepaalde gebruikers verwijderen en informatie valideren. Omdat ik weet dat de gegevensbron is wat ik wil, heb ik Alles selecteren gekozen. Druk nu op OK.

maak-mailing-labels-in-word-2003-met-mail-merge foto 6

Oké, we zijn bijna klaar, nog een paar stappen. Klik op Volgende: uw labels rangschikken.

maak-mailing-labels-in-word-2003-met-mail-merge foto 7

Klik hier op Meer items...

maak-mailing-labels-in-word-2003-met-mail-merge foto 8

Nu kunnen we de volgorde kiezen van de gegevens die we willen presenteren op de labels die we maken. Dubbelklik gewoon op elk veld dat u wilt opnemen.

maak-mailing-labels-in-word-2003-met-mail-merge foto 9

Als u nu naar uw document kijkt, ziet u dat deze velden aan uw labels worden toegevoegd. U kunt ze bewerken door het veld te markeren en naar de gewenste plaats te verplaatsen. Op dit label zou ik bijvoorbeeld de voornaam vóór de achternaam willen hebben.

maak-mailing-labels-in-word-2003-met-mail-merge foto 10

Ga nu naar de menubalk Afdruk samenvoegen en selecteer de knop Alle labels bijwerken. Dit zal elk label vullen met de velden van het eerste label. Klik vervolgens op Volgende: Voorbeeld van uw labels.

maak-mailing-labels-in-word-2003-met-mail-merge foto 11

Uw documentscherm ziet er ongeveer zo uit.

maak-mailing-labels-in-word-2003-met-mail-merge foto 12

Nu kunt u in het menu Afdruk samenvoegen door de ontvangers klikken door op de pijlen terug of vooruit te klikken. Als je honderden labels maakt ... zou ik ze gewoon ter plaatse controleren. Als je tevreden bent met hoe ze eruit zien, gaan we naar stap 6 en voltooien we de samenvoeging.

maak-mailing-labels-in-word-2003-met-mail-merge foto 13

De fusie is voltooid! Zorg ervoor dat uw labels in de printer zijn ingesteld en klik op Afdrukken...

maak-mailing-labels-in-word-2003-met-mail-merge foto 14

U krijgt het scherm voor het selecteren van afdrukken te zien. Kies alles of een specifiek aantal om af te drukken. U krijgt voor elk contact een ander record uit uw gegevensbron op elk label.

maak-mailing-labels-in-word-2003-met-mail-merge foto 15

Meer verhalen

Reset identiteitskolomwaarde in SQL Server

Als u een identiteitskolom in uw SQL Server-tabellen gebruikt, kunt u de volgende invoegwaarde instellen op elke gewenste waarde. Een voorbeeld is als u uw ID-kolom wilt nummeren op 1000 in plaats van 1.

Optionele updates uitschakelen of verbergen in Windows Vista

Een van de dingen die me gek maken op Windows Vista zijn alle optionele updates die in de Windows Update-lijst verschijnen. Ik wil naar Windows Update kijken en zien dat er geen updates zijn, niet zien dat er een lijst is met 14 taalpakketten die ik niet echt nodig heb

Browsen met tabbladen uitschakelen in Internet Explorer 7

Waarom u browsen met tabbladen wilt uitschakelen, is mij een raadsel, maar ik heb een verzoek ontvangen voor een registerhack om IE7 te dwingen geen tabbladen te gebruiken. Ik kan alleen maar aannemen dat het te maken heeft met het voorkomen dat gebruikers te veel verwarring krijgen bij het upgraden van IE6.

Maak Windows Vista-afsluitservices sneller

Hoe meer toepassingen u in Windows installeert, hoe langer het duurt om de computer uit te schakelen. Dit geldt met name voor toepassingen die een service installeren die wordt uitgevoerd wanneer de computer opstart, en nog meer voor services die weigeren snel af te sluiten of een time-out hebben wanneer ze worden afgesloten.

Schakel het paneel met favoriete koppelingen uit in Windows Vista Verkenner

Als u het nieuwe paneel Favoriete koppelingen in het Windows Vista Verkenner-paneel niet leuk vindt, realiseert u zich misschien niet dat het echt het navigatiedeelvenster wordt genoemd en dat het uiterst eenvoudig uit te schakelen is.

Start het zoekvak van uw startmenu in Windows Vista

Vista Start Menu Gezondheid Zonder Start++

Wijzig de standaard feedlezer in Firefox

Als u de standaard feedreader voor Firefox heeft ingesteld, heeft u niet langer de optie om een ​​voorbeeld van een feed te bekijken voordat u deze toevoegt aan uw feedreader naar keuze. Dit kan een beetje frustrerend zijn als je snel naar een feed wilt kijken zonder deze daadwerkelijk toe te voegen.

Toon aantal processors op Linux

Als je net je Linux-box hebt geüpgraded, of als je je afvraagt ​​hoeveel processors een externe server heeft, is er een snelle en vuile opdracht die je kunt gebruiken om het aantal processors weer te geven.

Bestanden ouder dan x dagen verwijderen op Linux

Het find-hulpprogramma op linux stelt je in staat een aantal interessante argumenten door te geven, waaronder een om een ​​ander commando op elk bestand uit te voeren. We zullen dit gebruiken om erachter te komen welke bestanden ouder zijn dan een bepaald aantal dagen en vervolgens de opdracht rm gebruiken om ze te verwijderen.

Gebruikersaccountbeheer uitschakelen (UAC) Alleen voor beheerders

Als u de prompts van Gebruikersaccountbeheer niet kunt uitstaan, maar u toch een klein beetje beveiliging wilt behouden, kunt u dit alleen voor beheerdersaccounts uitschakelen. Wat we gaan doen, is in feite Windows Vista wijzigen om het privilegeniveau voor beheerders automatisch te verhogen zonder te vragen.