Maak aangepaste Windows 7 Jumplists voor apps die er geen hebben

Wilt u dat meer van uw favoriete programma's jumplists bevatten voor uw favoriete taken? Hier leest u hoe u uw Windows 7-jumplijsten snel kunt aanpassen met Jumplist Extender.

De opnieuw ontworpen taakbalk van Windows 7 maakt het eenvoudiger dan ooit om uw favoriete programma's te ordenen en uit te voeren zonder dat u er constant naar hoeft te zoeken in het menu Start. Wanneer u met de rechtermuisknop op apps op uw Windows 7-taakbalk klikt, ziet u een nieuwe jumplist waarmee u recente documenten kunt openen of een algemene taak in de app kunt starten.

maak-aangepaste-windows-7-jumplists-for-apps-die-don-en-8217;t-heb-één foto 1Helaas bevatten veel apps geen volledige jumplists, dus je kunt niet echt iets interessants doen zonder het programma rechtstreeks uit te voeren.

maak-aangepaste-windows-7-jumplists-for-apps-die-don-en-8217;t-heb-één foto 2

Als u meer functies aan de jumplists van uw favoriete programma's wilt toevoegen, kunt u dit eenvoudig doen met de Jumplist Extender. Met dit eenvoudige en gratis programma kun je je programma's uitbreiden met aangepaste jumplists om ze precies zo te laten werken als jij wilt. Om te beginnen, download Jumplist Extender (link hieronder) en installeer het zoals normaal.

maak-aangepaste-windows-7-jumplists-for-apps-die-don-en-8217;t-heb-één foto 3

Zodra het is geïnstalleerd, kunt u het uitvoeren en aan de slag gaan met het aanpassen van jumplists. Selecteer Start een nieuwe jumplist om aan de slag te gaan.

maak-aangepaste-windows-7-jumplists-for-apps-die-don-en-8217;t-heb-één foto 4

Selecteer nu een applicatie in het Explorer-venster dat wordt geopend om de jumplist van die app aan te passen.

maak-aangepaste-windows-7-jumplists-for-apps-die-don-en-8217;t-heb-één foto 5

Vervolgens moet u het venster van het programma selecteren om de jumplist aan te passen. Als het nog niet actief is, klikt u op de knop Uitvoeren om het te starten. Zodra het is gestart, selecteert u het programma en Jumplist Extender zal het automatisch herkennen.

maak-aangepaste-windows-7-jumplists-for-apps-die-don-en-8217;t-heb-één foto 6

Het opent dan het Jumplist Extender-venster, zodat u kunt beginnen met het aanpassen van de jumplist. Zorg ervoor dat de programma-instellingen er correct uitzien en selecteer vervolgens het tabblad Jumplist.

maak-aangepaste-windows-7-jumplists-for-apps-die-don-en-8217;t-heb-één foto 7

Nu ben je klaar om nieuwe items aan de jumplist toe te voegen. Voer aan de rechterkant van het venster een naam in voor de actie, selecteer een pictogram en voer vervolgens de actie in die u met die link wilt uitvoeren.

maak-aangepaste-windows-7-jumplists-for-apps-die-don-en-8217;t-heb-één foto 8

Onder Taakeigenschappen kunt u ervoor kiezen om een ​​sneltoets naar het venster te sturen, een opdrachtprompttaak uit te voeren of een AutoHotKey-script te starten.

maak-aangepaste-windows-7-jumplists-for-apps-die-don-en-8217;t-heb-één foto 9

Sneltoetsen zijn een van de gemakkelijkste dingen om aan de jumplist toe te voegen. In dit voorbeeld passen we de Jumplist van de Calculator aan. Als we Calculator in de wetenschappelijke modus willen kunnen starten, moeten we de sneltoets Alt+2 aan onze jumplist toevoegen. U vindt vaak sneltoetsen voor standaardtaken in het menu Bestand van uw favoriete programma's.

maak-aangepaste-windows-7-jumplists-for-apps-die-don-en-8217;t-heb-één foto 10

Terug in de Jumplist Extender voert u uw sneltoets in het vak in, net zoals u deze in een programma zou invoeren.

maak-aangepaste-windows-7-jumplists-for-apps-die-don-en-8217;t-heb-één foto 11

Als je klaar bent met het toevoegen van een taak, kun je een extra taak of scheidingsteken toevoegen via de Plus-knop aan de linkerkant.

maak-aangepaste-windows-7-jumplists-for-apps-die-don-en-8217;t-heb-één foto 12

Wanneer u klaar bent met het aanpassen van de jumplist en uw nieuwe instellingen wilt uitproberen, klikt u op Bestand en selecteert u vervolgens Opslaan en toepassen op taakbalk.

maak-aangepaste-windows-7-jumplists-for-apps-die-don-en-8217;t-heb-één foto 13

Uw taakbalkpictogrammen kunnen tijdelijk flikkeren of worden vernieuwd, maar na een paar seconden kunt u uw nieuwe jumplist zien met de taken die u hebt toegevoegd.

maak-aangepaste-windows-7-jumplists-for-apps-die-don-en-8217;t-heb-één foto 14

Dit werkt uitstekend voor apps die nog geen Jumplist bevatten. Als u het echter gebruikt in een programma dat al een volledige jumplist heeft, zoals Media Player, zal uw nieuwe jumplist de oude overschrijven. Dus als je de bestaande jumplist van een app wilt aanpassen, moet je alle oude functies toevoegen aan je aangepaste jumplist.

maak-aangepaste-windows-7-jumplists-for-apps-die-don-en-8217;t-heb-één foto 15

Snel een Jumplist toevoegen met Jumplist Packs

Als je geen zin hebt om met de hand nieuwe jumplists voor al je apps te maken, kun je in plaats daarvan kant-en-klare jumplist-packs downloaden van de Jumplist Extender-downloadpagina (link hieronder). Zoek de vooraf gemaakte jumplist die u wilt en download deze vervolgens naar uw computer.

maak-aangepaste-windows-7-jumplists-for-apps-die-don-en-8217;t-heb-één foto 16

Nadat u een Jumplist-pakket hebt gedownload, dubbelklikt u erop om het aan een app toe te voegen. U wordt gevraagd of u de jumplist aan een nieuw programma wilt toevoegen of wilt importeren in de jumplist die u eerder aan het bewerken was.

maak-aangepaste-windows-7-jumplists-for-apps-die-don-en-8217;t-heb-één foto 17

U kunt de nieuwe voorinstellingen vervolgens desgewenst aanpassen en ze vervolgens zoals hierboven aan het programma toevoegen. Nadat je de nieuwe instellingen hebt toegepast, heb je alle jumplists met alle functies klaar voor je programma. Dit is een snelle manier om mooie jumplists te krijgen zonder ze allemaal met de hand te maken.

maak-aangepaste-windows-7-jumplists-for-apps-die-don-en-8217;t-heb-één foto 18

Houd er rekening mee dat we wat problemen ondervonden met sommige van de vooraf gemaakte jumplist-packs, maar geen problemen ondervonden met het maken van onze eigen jumplists.

maak-aangepaste-windows-7-jumplists-for-apps-die-don-en-8217;t-heb-één foto 19

Over het algemeen vonden we de Jumplist Extender een handig hulpmiddel waarmee u uw apps gemakkelijk meer geïntegreerd kunt laten voelen met Windows 7. Het werkte prima op gebundelde apps die nog geen jumplists bevatten, evenals op oudere apps.

Als u uw taakbalk meer wilt aanpassen, bekijk dan onze recente artikelen over het aanpassen van uw Windows 7-taakbalkpictogrammen voor elke app en het organiseren van uw programma's in de Windows 7-taakbalk. Dan kun je een volledig geknepen taakbalk hebben met de pictogrammen en jumplist-items die je wilt voor elk van je favoriete apps!

Links

Meer informatie over Jumplist Extender

Download Jumplist Extender en Jumplist Packs

Meer verhalen

Fantastische rijvaardigheid of gecontroleerde waanzin? Jij beslist [Video]

Chauffeur Ken Block doet in deze video een zeer indrukwekkend stukje Gymkhana-rijden. Of je hem nu goed vindt of gewoon gek, je moet bewondering hebben voor de hoeveelheid oefening en durf die nodig was om dit niveau te bereiken...

Wanneer iPhones en juryplicht niet samengaan

Misschien wilt u de volgende keer dat u uw iPhone tijdens de jurydienst gaat gebruiken, heroverwegen. Een juryvoorzitter uit Florida gebruikte zijn iPhone om de definitie van voorzichtigheid op Encarta op te zoeken en deelde het resultaat met zijn medejurylid...

Gebruik een Unicode-teksttruc om lijsten te maken met selectievakjes

Waarom zou je je druk maken om ingewikkelde webapps als je gewoon een simpele lijst wilt maken? Met een paar handige Unicode-tekens kun je een visueel aantrekkelijke en gemakkelijk te doorbladeren lijst maken met platte tekst!

Friday Fun: Battleship – General Quarters

Het is weer vrijdag en het wordt waarschijnlijk erg saai op kantoor. Fleur de boel op door het bevel over een marinevloot te nemen en de strijd aan te gaan met Battleship - General Quarters.

Lees de volledige Android-gids gratis online (of koop een offline exemplaar)

Kevin Purdy, een van mijn collega-schrijvers bij Lifehacker en allround good guy, heeft zojuist een uitstekend boek gepubliceerd met alles wat je ooit zou willen weten over Android - en het is gratis online beschikbaar.

Een vervolgkeuzelijst maken in OS X

Afhankelijk van waar je je Mac voor gebruikt, zou je veel tijd in de Terminal kunnen doorbrengen, dus vandaag laten we je een manier zien om een ​​terminal te maken die van de bovenkant van het scherm naar beneden valt, zoals de oude Quake-console deed .

Gebruik Aero Snap met Internet Explorer 9 Tabs in Windows 7

Zoals u weet heeft Microsoft gisteren Internet Explorer 9 Beta voor het publiek vrijgegeven. Een van de interessante functies is het gebruik van Aero Snap met tabbladen in Windows 7, en we zullen er snel naar kijken.

Tweak ClearType in Windows 7 voor betere leesbaarheid van het scherm

Wilt u uw lettertypen er mooier uit laten zien in Windows 7? Met Windows 7 kunt u ClearType eenvoudig in- of uitschakelen en het aanpassen zodat het het beste werkt voor uw monitor, dus laten we eens kijken hoe u ClearType-lettertypen kunt weergeven zoals u dat wilt.

Opera 10.70 voegt een gewone bladwijzerbalk toe

Iedereen die Opera heeft gebruikt, is maar al te bekend met het ontbreken van een gewone bladwijzerwerkbalk onder de adresbalk. Opera's nieuwste 10.70-release heeft nu een eenvoudig te activeren bladwijzerwerkbalk ingebouwd.

Verplaats het pictogram Bureaublad weergeven naar Snel starten of taakbalk in Windows 7

Als u geen fan bent van het scrollen van uw aanwijzer naar de rechter benedenhoek van uw monitor om het bureaublad te tonen, hebben we een coole aanpassing waarmee u een pictogram Bureaublad weergeven kunt maken in Snel starten of waar dan ook op uw taakbalk.