Creëer aangepaste gedetailleerde houtverbrandingspatronen met een chemische verbranding

maak-op maat-gedetailleerde-houtgestookte-patronen-met-een-chemische-brand foto 1Je kunt deze truc zeker opslaan in je geweldige DIY-wetenschappelijke map. Make magazine deelt een techniek voor het maken van gedetailleerde houtverbrandingen zonder daadwerkelijk vuur of een heet strijkijzer op het houtoppervlak aan te brengen.

De geheime saus is ammoniumchloride. Ze vermengden een batch van een ammoniumchloride-oplossing, maakten een aangepaste stempel (in dit geval het Make-logo) en stempelden vervolgens de oplossing, net zoals je inkt zou stempelen, op het hout. Nadat je het hout hebt gestempeld, verwarm je het oppervlak met een föhn of heteluchtpistool en de hitte activeert de oplossing, waardoor het oppervlak van het hout verbrandt. Met deze techniek kunt u aanzienlijk gedetailleerdere ontwerpen maken dan met een handgereedschap en zonder de kosten van het bestellen van een dure, op maat gemaakte merktool.

Klik op de onderstaande link voor meer informatie.Chemische houtverbranding [Maak projecten]

Meer verhalen

Desktopplezier: Star Trek Original Crew-aanpassingsset

De originele Star Trek-serie heeft de harten en fantasieën van talloze mensen geïnspireerd en is uitgegroeid tot een cultureel fenomeen. Nu kun je je desktop meenemen naar een plek waar hij nog nooit is geweest met onze Star Trek Original Crew Customization-set.

Hoe u uw monitor kunt uitschakelen met een sneltoets in Ubuntu

De traditionele manier om je monitor uit te zetten via een sneltoets is al een paar versies doorbroken. Een vrij eenvoudig Python-script kan die functionaliteit betrouwbaar en efficiënt terugbrengen.

Hoe u uw flashdrive-gegevens kunt beschermen met TrueCrypt

Zowat elke zichzelf respecterende nerd heeft altijd een flashdrive bij de hand. Of het nu aan je sleutelbos in je tas is, de mogelijkheid om overal toegang te krijgen tot bepaalde bestanden en hulpprogramma's kan soms erg handig zijn. Als u deze flashdrive echter kwijtraakt of wordt gestolen, hangt het ervan af wat:

Vraag het HTG: Een PDF-printer toevoegen, Windows-aanmeldingen verbergen en een USB HDD delen

Elke week duiken we in de Ask How-To Geek-mailbox en beantwoorden we je prangende vragen. Deze week kijken we naar het installeren van PDF-printers, het verbergen van accounts op het Windows-inlogscherm en het delen van een USB HDD tussen computers.

WolframTones genereert beltonen via wiskundige algoritmen

Voor een frisse, gratis en geeky bron van beltonen is het moeilijk om WolframTones te verslaan, een muzikale mix van Wolfram Alpha en Mathematica die unieke beltonen genereert op basis van algoritmen.

Locktopus vergrendelt individuele apps op iOS-apparaten

Als je een coole game op je iOS-apparaat wilt delen, maar niet iedereen je e-mail wilt laten lezen, biedt Locktopus een eenvoudige app-per-app-lockdown-oplossing.

50+ hulpmiddelen en technieken om afbeeldingsachtergronden in Photoshop te verwijderen, pt 2

Vorige week zeiden we dat er honderden manieren waren om achtergronden in Photoshop te verwijderen, en nu duiken we dieper in die claim. Blijf lezen voor de volgende grote aflevering van manieren om achtergronden in Photoshop te verwijderen!

Netwerk opstarten (PXE) De Ubuntu LiveCD

Met de nieuwste release van Ubuntu voor de deur, dachten we dat we het zouden vieren door u te laten zien hoe u deze centraal beschikbaar kunt maken op uw netwerk met behulp van Network Boot (PXE).

Week in Geek: FBI verwijdert malware van botnetcomputers

Deze week hebben we geleerd hoe we meer dan 50 tools en technieken kunnen gebruiken om afbeeldingsachtergronden in Photoshop te verwijderen, papier te besparen door PDF's te markeren en te becommentariëren, automatische IE-updates te stoppen, de achtergrondafbeelding in Windows 7-mappen te wijzigen en het Ubuntu-bootloader-scherm aan te passen, upgrade een Ubuntu ISO

De populairste berichten van april: grappen, spyware en beveiliging

April stond boordevol geweldige artikelen over onderwerpen als het verwijderen van spyware, aan de slag gaan met Minecraft, geweldige computergrappen en meer. Kijk met ons mee als we terugkijken op de meest populaire artikelen van de afgelopen maand.