Lyft plant zelfrijdende auto-experiment in Boston

Boston wordt de nieuwste Amerikaanse stad waar je een ride-hailing-app kunt starten om een ​​zelfrijdende auto aan te vragen.

Een samenwerking tussen Lyft en Nutonomy, een startup voor autonome voertuigen, wordt gelanceerd in een dunbevolkt industriepark naast de haven van Boston, zo maakten de bedrijven dinsdag bekend. De testvoertuigen brengen je echter nergens bruikbaar, althans in eerste instantie: Nutonomy zegt dat het doel is om de passagierservaring in zelfrijdende auto's te verfijnen ter voorbereiding op een toekomst waarin gewone Lyft-voertuigen worden bestuurd door computers.Tests omvatten het optimaliseren van routes, het oplossen van boekingsproblemen en ervoor zorgen dat de software van de auto's gemakkelijk met passagiers kan communiceren, aldus Nutonomy. 'Door onze krachten te bundelen met Lyft in de VS, zullen we in staat zijn om de beste passagierservaring voor zelfrijdende auto's op te bouwen', zei de CEO van het bedrijf, Karl Lagnemma, in een verklaring.

Verwant

  • Een lift nodig? 10 tips voor je volgende rit Een lyft nodig? 10 tips voor je volgende rit

Anders dan in Arizona en Pennsylvania, waar autonome voertuigen al beginnen met het oppikken van gemiddelde Uber-gebruikers, staat het Boston-experiment niet open voor iedereen met de Lyft-app, althans in eerste instantie. Terwijl de zelfrijdende auto's van Nutonomy momenteel door de straten van het industriepark, in de buurt van de Seaport-buurt, zwerven, legde Logan Green, CEO van Lyft, uit dat het bedrijf nog steeds de nodige vergunningen van de stad moet krijgen voordat het leden van het publiek zelf kan ophalen -rijdende auto's, volgens de Wall Street Journal.

Zodra dat gebeurt, zijn ritten gratis, vertelde een woordvoerder van Lyft aan de Journal, vermoedelijk omdat ze binnen het relatief kleine testgebied beginnen en eindigen. Uiteindelijk is Lyft van plan om zijn Amerikaanse zelfrijdende tests uit te breiden, en Nutonomy is van plan om volgend jaar zijn eigen afzonderlijke autonome ritdienst in Singapore te introduceren.

Ondertussen is er weinig terechtgekomen van Lyft's andere belangrijke zelfrijdende partnerschap, met General Motors. De autofabrikant investeerde begin 2016 $ 500 miljoen in Lyft, deels om zich te concentreren op autonome voertuigen. Geen van beide bedrijven heeft een tijdschema aangeboden over wanneer het project zou kunnen beginnen, hoewel GM de Journal vertelde dat het nog steeds in de maak is.

Aanbevolen verhalen

Lyft en nuTonomy willen het comfort van zelfrijdende auto's verbeteren

Lift en nuTonomy kijken verder dan zelfrijdende technologie en richten zich op de passagierservaring.

Hyperloop One onthult zijn plannen om Europa te verbinden

Hyperloop One wil Corsica met Sardinië, Spanje met Marokko en Schotland met Wales verbinden met Hyperloops.

Google-experiment belooft heldere nachtopnamen vanaf je telefoon

Met een burst-opnametechniek kunnen zelfs in bijna volledige duisternis solide foto's worden gemaakt.

Uber's 'Hell'-programma heeft Lyft-chauffeurs gevolgd en getarget

Het topgeheime programma liep blijkbaar twee jaar.