Luister naar lokale FM-radio in Windows 7 Media Center

Als u een ondersteunde tunerkaart en aangesloten FM-antenne hebt, kunt u naar uw favoriete lokale over-the-air FM-zenders luisteren in Windows 7 Media Center.

Voordat de FM-radio-optie beschikbaar zal zijn in Windows Media Center, moet u een tv- of radiotunerkaart hebben geïnstalleerd en geconfigureerd. Als je een tv-tunerkaart hebt geïnstalleerd, heb je misschien ook al een radiotuner. Veel tv-tunerkaarten hebben ook ingebouwde FM-tuners.

Open Windows Media Center, blader door Muziek en ga naar Radio.luister-naar-lokale-fm-radio-in-windows-7-media-center foto 1

Klik op FM-radio.

luister-naar-lokale-fm-radio-in-windows-7-media-center foto 2

De radio wordt ingeschakeld en u ziet het huidige zendernummer in het witte vak. Net daaronder bevinden zich de standaard Seek- en Tune-knoppen, evenals Preset-opties. Tuning werkt net als een typische FM-radio. Klik op de (-) of (+) knoppen om Tune of Seek omhoog en omlaag te gaan met de draaiknop. Als u de frequentie van de zender al weet, voert u de cijfers in met het numerieke toetsenbord op de afstandsbediening of het toetsenbord.

luister-naar-lokale-fm-radio-in-windows-7-media-center foto 3

Om de huidige zender waar u naar luistert op te slaan als voorinstelling, klikt u op de knop Opslaan als voorinstelling.

luister-naar-lokale-fm-radio-in-windows-7-media-center foto 4

Typ een aangepaste naam voor uw voorkeurzender en klik op Opslaan.

luister-naar-lokale-fm-radio-in-windows-7-media-center foto 5

Nadat u uw voorinstellingen hebt ingesteld, zijn ze ook beschikbaar op het hoofdscherm van de FM-radio.

Met de transportknoppen onder aan het scherm kunt u ook het volume, de pauze, het afspelen, terugspringen en vooruitspringen regelen. Fast Forward en Rewind worden echter niet ondersteund.

luister-naar-lokale-fm-radio-in-windows-7-media-center foto 7

Dit is een leuke optie als je naar je lokale FM-favorieten op je computer wilt luisteren, vooral als die stations niet online beschikbaar zijn. Als je geen FM-tuner hebt en naar duizenden online radiostreams wilt luisteren, bekijk dan ons artikel over RadioTime in WMC.

Meer verhalen

Speel lawine!! in Google Chrome

Iedereen heeft tijdens de werkdag een paar minuten nodig om te ontspannen en tot rust te komen. Voor sommige mensen is het bezoeken van hun favoriete sociale netwerk de perfecte oplossing, maar als je van games houdt, wil je zeker een kijkje nemen in de Avalanche!! extensie voor Google Chrome.

Vrijdagpret: Mechanisch Commando 2

Het is vrijdag en je bent het zat dat de baas je vertelt over de TPS-rapporten die eraan komen. Tijd om wat plezier te hebben in de bedrijfstijd en het leuke flashspel Mechanical Commando 2 te spelen.

Opstartaanpassingen voor Media Center in Windows 7

Zou je willen dat je meteen in het afspelen van muziek kon springen als je Media Center opent? Of misschien gewoon die opstartanimatie overslaan? Vandaag laten we u verschillende opstartschakelaars zien waarmee u de manier kunt aanpassen waarop Media Center wordt geopend in Windows 7.

Schakel het toetsenbord uit met een sneltoets in Windows

Als je een huisdier of peuter hebt, weet je dat een onbewaakt toetsenbord een ramp is: verwijderde bestanden, verloren werk en moeilijk uit te leggen Facebook-statusupdates zijn nog maar het begin. In dit artikel laten we u zien hoe u uw toetsenbord met één druk op de knop kunt uitschakelen - en natuurlijk

Geek Fun: gevirtualiseerde old school Windows 3.11

Wat heeft een nerd te maken met VMware, extra ruimte op de harde schijf en RAM-geheugen? Waarom het vullen met alle besturingssystemen die hij kan! Voor de lol bekijken we het virtualiseren van een klassieke versie van Windows.

Voeg Google Dictionary Power toe aan Chrome

Wilt u een ingebouwde referentiefunctie voor hetzelfde tabblad in Google Chrome? Vandaag kijken we naar de Google Dictionary-extensie waarmee u gemakkelijk woorddefinities vanuit uw browser kunt vinden.

Gedeelde mappen toevoegen en beheren op Windows Home Server

Windows Home Server wordt standaard geleverd met enkele gedeelde mappen in verschillende categorieën, en de kans is groot dat u ook uw eigen mappen wilt maken. Vandaag laten we u zien hoe u uw eigen gedeelde mappen kunt maken, machtigingen kunt beheren, mapduplicatie kunt inschakelen en meer.

SPlayer is een kwaliteitsvideospeler die weinig bronnen gebruikt

Als u op zoek bent naar een nieuwe videospeler die een geweldige beeldkwaliteit biedt en weinig systeembronnen nodig heeft, kunt u SPlayer eens bekijken. SPlayer is uniek omdat het de GPU in je videokaart gebruikt en je CPU en RAM opslaat voor andere multitasking.

Ubuntu uitvoeren in Windows 7 met VMware Player?

Wilt u Ubuntu Linux-programma's gebruiken, maar verkiest u het gemak van Windows 7? Met VMware Player kunt u een volledige kopie van Ubuntu installeren en gratis integreren met uw Windows 7-computer.

Items opslaan in vooraf gedefinieerde mappen in het contextmenu

Ben je de Opslaan als-routine in Firefox beu en zou je willen dat je gewoon kunt klikken en je bestanden rechtstreeks op een vooraf gedefinieerde locatie kunt opslaan? Kijk hoe eenvoudig het is met de extensie Bestand opslaan in Firefox.