Lowe's gebruikt AR en VR om het makkelijker te maken

Lowe's

Vorig jaar plaagde de huisverbeteringsketen Lowe's wat het deed met Google's Tango augmented-reality-technologie, en nu is het bedrijf klaar om de volgende golf van zijn hightech-initiatieven te lanceren. Als eerste is er de nieuwe In-Store Navigation-app van de outfit, die naar eigen zeggen Tango's eerste indoor-kaarttoepassing voor de detailhandel is. Om het te gebruiken, moet je een Lenovo Phab 2 Pro bemachtigen van een blauwe werknemer. Dan kun je de lei gebruiken om door de winkel te navigeren en hopelijk vind je in een mum van tijd precies wat je zoekt. Het is iets dat Lowe's onlangs liet zien in combinatie met een VR-project om te illustreren hoe technologie DIY gemakkelijker kan maken.

Het bedrijf gebruikt niet alleen AR, maar ook virtual reality om mensen te helpen. Het neemt de bestaande door Tango aangedreven Holoroom en verhoogt de ante met 'Holoroom How-To' die, zoals de naam al doet vermoeden, mensen leert hoe ze verschillende projecten voor woningverbetering moeten aanpakken met behulp van een HTC Vive.Een voorbeeld is om huiveringwekkende klanten te laten zien hoe het is om een ​​douche te betegelen zonder echt hun handen vuil te maken. 'Van het mengen van de mortel tot het leggen van het patroon, de simulatie leidt de gebruiker door elke stap van het proces', luidt het persbericht.

Tot dusverre zegt de franchise dat de beperkte tests succesvol zijn geweest in het vergroten van het vertrouwen van klanten bij het aanpakken van doe-het-zelf-projecten, nou ja, zelf. In de onderstaande video zegt Kyle Nel, uitvoerend directeur van Lowe's Innovation Labs, dat klanten die het Holoroom How-To-programma hebben doorlopen, 36 procent beter onthouden van de vaardigheden die ze hebben geleerd dan iemand die alleen een instructievideo op YouTube heeft bekeken. 'Mensen leren door te doen', zegt hij. 'Het is gewoon hoe we zijn gebouwd.'

De volgende stap is het analyseren van feedback van deze grotere testpool voordat de technologie mogelijk aan meer winkels wordt toegevoegd. Als je in Framingham, Massachusetts bent, kun je nu de nieuwste versie van Holoroom bekijken. Lowe's zegt dat klanten in Burlington, Canada en Beloeil, Quebec de komende 'enkele weken' de VR-ervaring kunnen demonstreren. Misschien zelfs meer dan gamen, zal dit type VR-implementatie de reguliere gebruikers precies laten zien waartoe het medium in staat is, vooral wanneer het hen wat geld en frustratie kan besparen.

Aanbevolen verhalen

Duitsland: Facebook en Twitter schieten nog steeds tekort op het gebied van haatzaaien

Maar Google doet het redelijk goed.

Geniet van een geweldige Trippy VR op het hoofdkantoor van Google in Venetië

Avonden op de Loft zijn leersessies voor creatievelingen; meest recentelijk was het op het hoofdkantoor van Google in Venetië en het thema was (wat nog meer?) virtual reality.

Facebook to Devs: stop met het gebruik van gegevens voor bewaking

Het is nu expliciet in strijd met het Facebook-beleid om gebruikersgegevens te gebruiken voor massasurveillance, een stap die privacygroepen zoals de ACLU begroetten.

Een nadere blik op de Meta 2 AR-headset

Het is een betere AR-ervaring dan Hololens, maar er is nog steeds software voor nodig.