Opstartproblemen oplossen met Startup Repair Tool in Windows 7 & Vista

Het kan een vreselijk gevoel zijn als uw nieuwe Windows 7-computer niet goed opstart in Windows of helemaal niet opstart. Als het met uw machine gebeurt, raak dan niet in paniek en probeer de Startup Repair Tools die bij het besturingssysteem zijn geleverd.

Opstartherstel in Windows 7 is een herstelprogramma dat een aantal systeemproblemen kan oplossen waardoor het niet kan worden gestart. Ik zal de computer scannen op problemen en proberen deze op te lossen, zodat deze correct opstart. Het kan problemen zoals ontbrekende of beschadigde systeembestanden oplossen. Het kan geen hardwareproblemen of installatieproblemen oplossen, en het kan geen ontbrekende persoonlijke gegevensbestanden herstellen. Het is echter een geweldige plek om te beginnen als u problemen ondervindt bij het opstarten in Windows.

Opstartherstelprogramma in Windows 7

Vaak als Windows niet goed kan opstarten vanwege een hardwarewijziging, onverwachte afsluiting of andere fouten, verschijnt het Windows Error Recovery-scherm. Dit geeft je de mogelijkheid om naar Opstartherstel te gaan of om Windows normaal op te starten.oplossen-opstartproblemen-met-opstart-reparatietool-in-windows-7--en-amp;-vista foto 1

Als Windows niet goed opstart en u het Error Recovery-scherm niet geeft, kunt u er handmatig naar toe gaan. Schakel de computer volledig uit en wanneer u hem weer opstart, blijft u op de F8-toets drukken totdat u het scherm Geavanceerde opstartopties ziet. Zodra u bij dit scherm bent, markeert u Uw computer repareren en drukt u op Enter.

oplossen-opstartproblemen-met-opstart-reparatietool-in-windows-7--en-amp;-vista foto 2

U ziet het bericht ... Windows is bestanden aan het laden ...

oplossen-opstartproblemen-met-opstart-reparatietool-in-windows-7--en-amp;-vista foto 3

Kies vervolgens de juiste toetsenbordinvoermethode.

oplossen-opstartproblemen-met-opstart-reparatietool-in-windows-7--en-amp;-vista foto 4

U moet inloggen als een lokale gebruiker of als beheerder als u ook toegang wilt tot de opdrachtprompt.

oplossen-opstartproblemen-met-opstart-reparatietool-in-windows-7--en-amp;-vista foto 5

Nu heb je verschillende opties voor systeemherstel om uit te kiezen. Klik op Opstartherstel om het probleemoplossingsproces te starten, aangezien het problemen kan detecteren en oplossen.

oplossen-opstartproblemen-met-opstart-reparatietool-in-windows-7--en-amp;-vista foto 6

Startup Repair begint de scan en probeert het systeem te repareren. Wees geduldig terwijl het klaar is, soms kan het even duren voordat het klaar is.

oplossen-opstartproblemen-met-opstart-reparatietool-in-windows-7--en-amp;-vista foto 7

In dit specifieke geval wordt Systeemherstel aanbevolen. U hoeft deze optie niet te gebruiken, u kunt deze annuleren en de tool laten proberen het probleem op te lossen.

oplossen-opstartproblemen-met-opstart-reparatietool-in-windows-7--en-amp;-vista foto 8

Het systeemherstelproces start en brengt de systeeminstellingen terug naar een tijd dat het correct werkte. U zou een paar verschillende datumbereiken moeten hebben om uit te kiezen, maar u wilt de meest recente selecteren.

oplossen-opstartproblemen-met-opstart-reparatietool-in-windows-7--en-amp;-vista foto 9

Nadat het is hersteld, krijgt u een bericht dat het is gelukt en moet u opnieuw opstarten.

oplossen-opstartproblemen-met-opstart-reparatietool-in-windows-7--en-amp;-vista foto 10

Als het probleem niet kan worden verholpen, krijgt u een bericht dat het niet automatisch kan worden verholpen en krijgt u een samenvatting van de fout die naar Microsoft kan worden verzonden. Afhankelijk van wat de fout is, krijgt u soms extra links naar opties of ondersteuning. De fabrikant van de computer kan ook aanvullende oplossingen bieden.

oplossen-opstartproblemen-met-opstart-reparatietool-in-windows-7--en-amp;-vista foto 11

De optie om de foutdetails naar Microsoft te sturen.

oplossen-opstartproblemen-met-opstart-reparatietool-in-windows-7--en-amp;-vista foto 12

Opstartherstel in Vista

U kunt ook toegang krijgen tot Opstartherstel in Vista door op te starten vanaf de installatieschijf. Selecteer uw taalinstellingen en klik op Volgende.

oplossen-opstartproblemen-met-opstart-reparatietool-in-windows-7--en-amp;-vista foto 13

Klik in het volgende scherm op Repareer uw computer.

oplossen-opstartproblemen-met-opstart-reparatietool-in-windows-7--en-amp;-vista foto 14

Het venster Systeemherstelopties verschijnt en vindt het besturingssysteem op uw schijf.

oplossen-opstartproblemen-met-opstart-reparatietool-in-windows-7--en-amp;-vista foto 15

Vervolgens kunt u Startup Repair starten of de andere hulpprogramma's kiezen, net zoals in de Windows 7-instructies die we hierboven hebben laten zien.

oplossen-opstartproblemen-met-opstart-reparatietool-in-windows-7--en-amp;-vista foto 16

Geheugendiagnosetool

Een andere functie die er is als je het nodig hebt, is het Windows Memory Diagnostic Tool dat controleert op fouten in het geheugen van de computer. Tenzij u een bericht krijgt dat een fout in het geheugen aangeeft, of als u een ervaren gebruiker bent, is er niet veel reden om deze test uit te voeren. De computer wordt opnieuw opgestart en begint met het uitvoeren van de diagnose voordat Windows wordt opgestart.

oplossen-opstartproblemen-met-opstart-reparatietool-in-windows-7--en-amp;-vista foto 17

Conclusie

Opstartherstel is een goede plek om te beginnen als uw systeem begint op te werken. Als u het scherm Geavanceerde opstartopties niet kunt krijgen door op F8 te drukken, kunt u de hulpprogramma's ook openen door op te starten vanaf een systeemherstelschijf of de Windows-installatieschijf. Hoewel Systeemherstel uw systeem mogelijk niet in alle situaties kan herstellen, is het een goed startpunt voordat u ingaat op meer gedetailleerde herstelbewerkingen, zoals herstellen vanaf een image of schone installatie.

Misschien wilt u onze andere gerelateerde artikelen bekijken:

Een systeemherstelschijf maken in Windows 7

Fix BOOTMGR ontbreekt fout in Windows Vista

Meer verhalen

Google Chrome openen met vastgezette tabbladen

Vind je het leuk om de nieuwe functie voor vastgezette tabbladen in Chrome te gebruiken en wil je deze permanent maken? Dan is alles wat je nodig hebt een beetje magie van de commandoschakelaar en een lijst met je favoriete websites.

Versnel uw webbrowser met Google Public DNS

Bent u op zoek naar een snellere manier om op internet te surfen en pagina's sneller te laten laden? Als dat het geval is, bent u misschien geïnteresseerd in het uitproberen van Google Public DNS. Hier zullen we bekijken hoe u het aan uw router of thuiscomputer kunt toevoegen.

Hernoem het gastaccount in Windows 7 voor verbeterde beveiliging

Om uw nieuwe Windows 7-machine te beveiligen, kunt u eens kijken naar het wijzigen van de gastaccountnaam. Vandaag bekijken we hoe u de naam van de gastaccount kunt wijzigen, zodat onbevoegde toegang tot uw machine wordt voorkomen.

Week in Geek: The Geek repareert een pc en Mini How-Tos-editie

Het is het einde van de week en het is tijd om achterover te leunen en alles te bekijken wat er is gebeurd, na te denken over wat we hebben bereikt, en het allerbelangrijkste: probeer te ontspannen en wat rust te krijgen. Het is het weekend!

Krijg kleurcodes in meerdere formaten met DCPicker

Heeft u een kleur op een webpagina gezien waarvan u de kleurcode echt wilde (of nodig had)? Met DCPicker kunt u nu gemakkelijk de informatie krijgen die u nodig heeft in zes kleurcode-indelingen.

Vrijdagpret: Doodle Defender

Hopelijk heb je vorige week een lang weekend gehad, maar nu zit het er weer op. Het leuke is dat het vrijdag is en we presenteren je nog een geweldige manier om tijd te verspillen op kantoor met Doodle Defender.

Krijg een klassiek startmenu in aerostijl in Windows 7

Mist u het klassieke startmenu in uw nieuwe Windows 7-installatie? Nu kun je het terugkrijgen en ook genieten van de Aero-Glass-look.

Shutter is een State of Art Screenshot Tool voor Ubuntu

Shutter is een ultramoderne screenshot-opname voor Linux en het is meer dan alleen een tool voor het maken van screenshots. Het wordt geleverd met een editor en enkele basisscripts om de screenshots die je maakt te bewerken en te verfraaien.

Gedetailleerde directory-informatie afdrukken met Karen's Directory Printer

Bent u op zoek naar een manier om directory-informatie uit te printen of in tekst op te slaan met alleen de details die u nodig heeft? Nu kunt u zo specifiek zijn als u wilt met Karen's Directory Printer.

Beheer het dialoogvenster Bevestiging verwijderen in Windows 7

Het bevestigingsdialoogvenster dat verschijnt wanneer u een bestand of map wilt verwijderen, is bedoeld om te voorkomen dat gegevens per ongeluk worden verwijderd. Het kan in sommige situaties geweldig zijn en in andere erg vervelend. Laten we eens kijken hoe u de berichten kunt beheren en hoe u kunt voorkomen dat gebruikers dit uitschakelen.