Computerproblemen oplossen met Reliability Monitor in Windows 7

Windows Vista liet ons kennismaken met het hulpprogramma Reliability and Performance Monitor om hardware- en softwarecrashes bij te houden. Het is nu een op zichzelf staand hulpprogramma in Windows 7 en we zullen bekijken hoe u het kunt openen en gebruiken.

Betrouwbaarheids- en prestatiemonitor in Vista

In Vista maakte de Reliability Monitor deel uit van het hulpprogramma Reliability and Performance Monitor. Nu is het een apart hulpprogramma in Windows 7 en bevindt het zich op een andere plek in het besturingssysteem.los-computer-problemen-met-betrouwbaarheid-monitor-in-windows-7 foto 1

Betrouwbaarheidsmonitor in Windows 7

Om toegang te krijgen tot de Betrouwbaarheidsmonitor in Windows 7, opent u het Actiecentrum via het pictogram in het systeemvak of vanuit het Configuratiescherm.

los-computer-problemen-met-betrouwbaarheid-monitor-in-windows-7 foto 2

Klik onder de Onderhoudsopties op Betrouwbaarheidsgeschiedenis bekijken.

los-computer-problemen-met-betrouwbaarheid-monitor-in-windows-7 foto 3

Als alternatief kunt u Betrouwbaarheidsmonitor invoeren in het zoekvak in het menu Start.

los-computer-problemen-met-betrouwbaarheid-monitor-in-windows-7 foto 4

De Betrouwbaarheidsmonitor wordt geopend en u kunt gaan kijken waar en wanneer er hardware- of softwarefouten zijn opgetreden.

los-computer-problemen-met-betrouwbaarheid-monitor-in-windows-7 foto 5

Op de grafiek ziet u pictogrammen voor waarschuwingen en storingen op een schaal van 1 tot 10 (1 is het minst stabiel en 10 het meest stabiel). Klik op de datum waarop fouten zijn opgetreden, zodat u de details kunt bekijken.

los-computer-problemen-met-betrouwbaarheid-monitor-in-windows-7 foto 6

U kunt kiezen tussen Dag- of Wekenweergave.

computerproblemen-met-betrouwbaarheid-monitor-in-windows-oplossen-7 foto 7

In het detailgedeelte kunt u op een van de fouten klikken en de technische details krijgen.

los-computer-problemen-met-betrouwbaarheid-monitor-in-windows-7 foto 8

De sectie Probleemdetails vertelt u wat het probleem is, de datum en tijd waarop het is opgetreden en een beschrijving van het probleem. U kunt de details naar het klembord kopiëren voor het geval u het naar de technische ondersteuning moet e-mailen.

los-computer-problemen-met-betrouwbaarheid-monitor-in-windows-7 foto 9

Het stelt u ook in staat om alle probleemrapporten te bekijken die alleen computerfouten tonen. Het toont geen andere gebeurtenissen zoals software-installaties.

los-computer-problemen-met-betrouwbaarheid-monitor-in-windows-7 foto 10

Het geeft een lijst met problemen op de computer, gelukkig is er in dit voorbeeld maar één probleem.

los-computer-problemen-met-betrouwbaarheid-monitor-in-windows-7 foto 11

Dubbelklik op een fout in de lijst om gedetailleerde resultaten te krijgen.

computerproblemen-met-betrouwbaarheid-monitor-in-windows-oplossen-7 foto 12

U kunt ook op Controleren op oplossingen voor alle problemen klikken.

los-computer-problemen-met-betrouwbaarheid-monitor-in-windows-7 foto 13

Wanneer een oplossing is gevonden, wordt de informatie weergegeven in het actiecentrum onder het gedeelte Onderhoud. In dit voorbeeld is er een draadloze netwerkadapter die een stuurprogramma mist. Het biedt een link naar het stuurprogramma en geeft instructies voor het downloaden en installeren ervan.

computerproblemen-met-betrouwbaarheid-monitor-in-windows-oplossen-7 foto 14

Als u problemen ondervindt met uw Windows 7-machine, zoals apparaten die niet werken of verschillende foutmeldingen krijgen, is de Betrouwbaarheidsmonitor een goede plek om naar een oplossing te zoeken.

Meer verhalen

Verminder uw bladwijzerwerkbalk tot een werkbalkknop

Dus je hebt je gebruikersinterface in Firefox verkleind om meer schermruimte terug te krijgen, maar je hebt veel bladwijzers in je bladwijzerwerkbalk die je elke dag gebruikt. Leer hoe u die werkbalk kunt verkleinen tot een uiterst handige werkbalkknop met behulp van de bladwijzermenu-extensie.

Open en start Windows-hulpprogramma's op de gemakkelijke manier

Ben je het zat om door het Configuratiescherm (of diepere delen van het Startmenu) te moeten graven om toegang te krijgen tot verschillende Windows-hulpprogramma's en deze te gebruiken? Geniet van supersnelle (en gemakkelijke) toegang tot die hulpprogramma's met Windows Utilities Launcher.

Bespaar op uw afdrukbenodigdheden met PrintWhatYouLike

Ben je het beu om veel papier en printerinkt te verspillen om alleen maar nuttige artikelen te laten printen? Leer hoe u die webpagina's snel en gemakkelijk kunt opschonen in Firefox of uw favoriete browser.

Open uw bladwijzers in het contextmenu met contextbladwijzers

Op zoek naar een gemakkelijke manier om overal in uw browservenster toegang te krijgen tot uw bladwijzers in plaats van altijd naar de menubalk te moeten gaan? Dat kan nu met Context Bookmarks!

Voeg Sticky Note Goodness toe aan uw bureaublad met Stickies

Bent u op zoek naar een aanpasbaar programma voor plaknotities voor uw bureaublad dat kan worden aangepast aan uw thema? Zie hoe Stickies een leuke toevoeging is aan elk Windows-systeem.

Maak een back-up van uw browser met de nieuwe FavBackup

Als je het leuk vond om de eerdere releases van FavBackup te gebruiken, dan zul je zeker blij zijn met de extra functies die zijn toegevoegd. Doe met ons mee terwijl we de nieuwste versie van dichterbij bekijken.

Tekstopmaak in Firefox op de gemakkelijke manier verwijderen

Ben je het zat om vanuit Firefox tekst in Kladblok te moeten plakken om de opmaak te verwijderen voordat je het ergens anders kunt gebruiken? Zie hoe eenvoudig het is om alle opmaak te verwijderen met de extensie Tekst zonder opmaak kopiëren.

Verwijder ongeschikte reacties van YouTube

Moe van al het afval en de godslastering in de reacties op YouTube? Nu kun je dingen opruimen met de YouTube Comment Snob-extensie voor Firefox.

Wat is mDNSResponder.exe / Bonjour en hoe kan ik het verwijderen of verwijderen?

U leest dit artikel ongetwijfeld omdat u hebt gemerkt dat het mDNSResponder.exe-proces wordt uitgevoerd in Taakbeheer, u zich niet herinnert dat u het hebt geïnstalleerd en dat het niet wordt weergegeven in Programma's toevoegen/verwijderen in het Configuratiescherm. Dus wat is het en hoe komen we er vanaf?

Snelle aanpassingen aan de gebruikersinterface van Firefox

Bent u op zoek naar een manier om uw herlaad- en stopknoppen te combineren of wilt u misschien de nieuwe tabbladknop op de tabbladbalk wijzigen? Dan wil je misschien eens kijken naar deze twee snelle en gemakkelijke UI-tweaks voor je Firefox-browser.