Logitech's draadloze muisoplaadtechnologie voelt als een wonder

De belangrijkste missie van Logitech op de E3 dit jaar: gamers bewijzen dat draadloze muizen net zo capabel zijn, en soms zelfs meer, dan hun tegenhangers met snoer. Het bedrijf onthulde tijdens de show twee innovaties: Lightspeed, de draadloze transmissietechnologie met lage latentie, en PowerPlay, een manier om muizen op te laden terwijl ze op een aangepaste mat worden gebruikt. Beide lossen de belangrijkste klachten op die sommige gamers hebben rond draadloze muizen: dat ze laggy zijn en op elk moment de lading kunnen verliezen.

logitech-and-039;s-draadloze-muis-oplaadtechnologie-voelt-als-een-wonder foto 1

PowerPlay is de meest intrigerende van de twee, omdat het iets is dat we nog nooit eerder hebben gezien in de muizenarena. Hoogwaardige draadloze muizen kunnen u een oplaadstation geven, terwijl andere meestal een kabel in de doos stoppen om een ​​back-up te maken. Het idee dat je muis gewoon opgeladen kan blijven terwijl je hem de hele dag gebruikt, is heel origineel. Het PowerPlay-systeem van $ 100 bevat twee muismatten (een zachte en harde versie), evenals een oplaadmat die eronder zit. Het maakt gebruik van elektromagnetische resonantie om muizen wakker te houden, iets dat iedereen zou aanspreken die Nikola Tesla's visie op draadloze stroom waardeert.Logitech-vertegenwoordigers die aanwezig waren op de E3 waren er snel bij om erop te wijzen dat hun vorige generatie gamingmuizen ook zeer lage latenties hadden. Lightspeed gaat gewoon een stap verder om angstige gamers tevreden te stellen. Het brengt twee nieuwe muizen uit - de $ 100 G703 en $ 150 G903 - die de nieuwe technologie ondersteunen, en ze bevatten ook integratie voor PowerPlay. Idealiter wil Logitech dat gamers investeren in zowel de nieuwe muizen als de draadloze oplaadoplossing. Dat is een dure aangelegenheid, maar gamers zijn gewend om exorbitante bedragen uit te geven aan hoogwaardige muizen en toetsenborden.

Devindra Hardawar / Engadget

In mijn korte hands-on sessie met de G703 en G903 voelden beide muizen soepel en ongelooflijk responsief. De G703 is kleiner en heeft minder knoppen, maar hield een Overwatch-sessie vol met veel snelle bewegingen. De G903 voelde meer aan mijn hand aan en als ik een serieuzere pc-gamer was, zou ik de configureerbare knoppen waarderen. Beide muizen vertrouwen op een kleine puck die aan hun basis zit om het draadloos opladen aan te kunnen. Wat is het meest indrukwekkend aan die technologie? Het is moeilijk te merken dat het er zelfs is. Een kleine LED op de PowerPlay-pad geeft aan dat de muis wordt opgeladen - maar dat is alles.

Hoewel ik veel games op mijn pc speel, heb ik draadloze muizen nooit geschuwd. Maar serieuzere gamers, vooral degenen die betrokken zijn bij eSports, hebben nog steeds hun bijgeloof om zich heen. Het is onduidelijk of Logitech ze echt kan verleiden, maar zowel Lightspeed als PowerPlay zijn de sterkste argumenten tot nu toe om draadloze muizen niet over het hoofd te zien.

Het PowerPlay-systeem van Logitech komt pas in augustus uit, maar dan gaan we het zeker van dichterbij bekijken.

Volg hier al het laatste nieuws van E3 2017!

Aanbevolen verhalen

Intel's draadloze HTC Vive-add-on is waar VR naartoe gaat

Zo wil Intel draadloze desktop VR aanpakken.

De volgende grote kans voor technische ondernemers? 'Slimme' Huizen

'Slimme' huizen betekent tegenwoordig veilige huizen, in termen van veiligheid en gezondheid. De IoT-mogelijkheden zijn er. Ben je een spel?

Logitech Powerplay betekent niet meer draadloos opladen van de muis

Door een muismat als draadloze oplader te laten fungeren, hoeft Logitech nooit meer te stoppen en uw draadloze muis op te laden.

Man geëlektrocuteerd na opladen iPhone in bad

Pro-tip: speel niet met je oplaadbare iPhone terwijl je in bad bent, anders ga je dood.