Line bouwt zijn eigen digitale assistent genaamd Clova

Lijn

De in Japan gebaseerde berichten-app Line is razend populair in andere delen van de wereld en het bedrijf is zelfs uitgebreid van een eenvoudige chat-app naar een full-service mobiele provider. Volgens een nieuw rapport van de Financial Times vertakt Line zich weer en ontwikkelt het zijn eigen digitale assistent genaamd Clova om te concurreren met Alexa en Google Assistant, compleet met een eigen lijn slimme luidsprekers.

Clova wordt pas ergens in de 'vroege zomer' van dit jaar uitgebracht, maar Line ziet het platform, dat met hulp van Sony en LG wordt ontwikkeld, als de volgende logische stap voor zijn berichtenservice. Het platform zal het soort functies bevatten dat u in 2017 van digitale assistentie mag verwachten - zoals gemakkelijke toegang tot nieuws, weer, kalenders en online aankopen - maar Line belooft ook dat Clova in staat zal zijn om 'ingewikkelde vragen' te behandelen en een gezichtsherkenningsaspect vergelijkbaar met Apple's geruchten iPhone-functies.Buiten telefoons is Clova ontworpen om te werken in apps en hardware van derden, maar de eerste apparaten die dit ondersteunen, zijn een zelfstandige Clova-app, een slimme luidspreker genaamd Wave en een 'smart display' genaamd Face. Hoewel Wave eruitziet als een directe knock-off van Google Home, bood Line geen informatie over wat Face onderscheidt, behalve zijn kleine, cartoonachtige gezichtsweergave. Volgens de Financial Times zou Clova uiteindelijk zijn weg kunnen vinden naar headsets en andere hardware van derden.

Gezien Line's doelmarkten in Azië, hoopt het bedrijf Google, Apple en Amazon te verslaan op zijn eigen terrein. De Clova-app en Wave-luidspreker zullen deze zomer in Japan en Zuid-Korea worden uitgebracht, gevolgd door een uitrol naar de andere grote markten van Line in Thailand en Indonesië.

Aanbevolen verhalen

Hoe Roborace raceauto's zonder bestuurder bouwt

De druk van één bedrijf om een ​​startgrid te vullen met robots.

Meizu schiet terug naar Oppo met zijn eigen supersnelle telefoonoplader

Het ruilde een beetje snelheid in voor extra veiligheid.

'Please Knock on My Door' is een digitaal leven vol depressies

Laat je niet afschrikken door het onderwerp.

DJI's Matrice 200 UAV-lijn is gebouwd om te werken

Deze robuuste drone kan bijna elke onderzoeks- of inspectietaak aan.