LG maakt zich op voor 4K-sportuitzendingen met hoge framesnelheid

Personeel van Reuters / Reuters

Een paar jaar geleden was een hoge framesnelheid een belangrijk gespreksonderwerp voor films. Regisseur Peter Jackson zette er veel op in met zijn versie van The Hobbit, maar sindsdien is de belangstelling grotendeels weggeëbd door de terughoudendheid van het publiek tegen de onnatuurlijk heldere beelden die het presenteert. Hoewel HFR misschien niet het beste werkt met film, bestaat de kans dat het goed geschikt is voor tv-uitzendingen en sport - formaten waar we al gewend zijn om snellere framesnelheden te bekijken. Dat is tenminste waar LG op hoopt. Het elektronicabedrijf werkt samen met satellietoperator SES om deze week 4K HFR-uitzendingen in Luxemburg te demonstreren.

De technologie overtreft de huidige uitzendnormen door framesnelheden tot 120 FPS te verhogen, een verdubbeling (of, in Europa, meer dan een verdubbeling) van de huidige limiet van 50 tot 60 frames per seconde van traditionele uitzendingen. Ter referentie: shows als Breaking Bad en True Detective werden opgenomen met de filmische 24 frames per seconde, terwijl het avondnieuws en de late night talk 30 frames per seconde prefereren voor een helderder, meer 'echt ogend' beeld.HFR zou dat aanzienlijk versterken als een manier om video-artefacten zoals bewegingsonscherpte en trillingen te omzeilen bij het programmeren waar de actie op het scherm snel en overvloedig is. Met name bij UHD-sportuitzendingen. Dit is slechts een beperkte demo, dus het is misschien een beetje voorbarig om de volgende honkbal- of voetbalwedstrijd te zien met een native 120 FPS in 4K.

Meer dan dat, het wordt momenteel alleen getoond op LG OLED-schermen. En zelfs dan, op een beurs en niet als onderdeel van een pilot-uitzending of iets dergelijks, dus misschien houdt u uw adem niet in als dit op korte termijn in de hele sector gaande wordt.

Maar wacht, er is meer. Dieper in het persbericht is begraven dat LG en een groot aantal andere display-OEM's, omroepen en netwerken zich voorbereiden op video met een hoog dynamisch bereik, de volgende generatie audio (denk aan: Dolby Atmos) om samen met HFR in de uitzendstandaarden te worden ingebakken.

Gezien het feit dat we hebben gezien dat sport de weg wijst voor UHD-uitzendingen, kan deze nieuwe standaard hier waarschijnlijk niet snel genoeg komen.

Aanbevolen verhalen

Waymo intensiveert Uber Battle, Inks deal met Lyft

Waymo speelt niet rond: zoals de New York Times voor het eerst meldde, werkt Waymo samen met Uber's belangrijkste rivaal, Lyft, op het gebied van autonome voertuigtechnologie.

'Nex Machina' laat je precies zien hoe iemand een hoge score haalt

De nieuwste versie van het 'Resogun'-team bevat video-replays voor elke plek op de leaderboards.

DNP LG G6 review: Eindelijk terug in de race

Eindelijk een vlaggenschip van LG dat (meestal) de moeite waard is om te bezitten.

Samsung's Frame TV verdubbelt als kunstwerk

Een tv boven je schoorsteenmantel hangen is niets nieuws, maar een nieuw model van Samsung wordt gelijk met de muur gemonteerd en heeft een rand die eruitziet als een echte fotolijst.

Nieuwe robottandwielen helpen robots extreme kou in de ruimte te overleven

NASA ontwikkelt nieuwe robottandwielen gemaakt van bulk metallic glas (BMG).