LG ontwikkelt 's werelds eerste 77-inch OLED flexibele transparante display

Als er één technologiebedrijf is dat de ontwikkeling van OLED naar voren duwt, moet het LG zijn, en vandaag was die toewijding aan de weergavetechnologie opnieuw duidelijk met een zeer indrukwekkende wereldprimeur. Wat je ziet in de afbeeldingen die hier zijn opgenomen, is een 77-inch OLED-scherm met een 4K-resolutie die ook transparant en flexibel is.

Dit scherm is indrukwekkend vanwege de combinatie van functies die het weet op te nemen. Een 77-inch OLED-scherm op zich is al een fantastische prestatie, maar om ook 4K-uitvoer te ondersteunen, transparant en zeer flexibel te zijn, draagt ​​dit alleen maar bij aan wat LG hier heeft weten te bereiken.Zoals je waarschijnlijk al geraden hebt, is dit geen display gericht op de thuisgebruiker. Volgens ZDNet kijkt LG naar digital signage, slimme bureaus, augmented reality en zelfs autodisplays als markten voor dit type scherm. En de reden dat dit enorme display bestaat, is gedeeltelijk te danken aan het ministerie van Handel, Industrie en Energie van Zuid-Korea.

De opdracht van het ministerie was om een ​​Ultra HD transparant en flexibel OLED-scherm groter dan 60-inch te maken, zodat het land concurrerend kan blijven met schermen uit China en Taiwan. LG heeft er bijna vijf jaar over gedaan, maar ze hebben de opdracht waargemaakt.

Verwant

  • OLED versus QLED: wat is het verschil? OLED versus QLED: wat is het verschil?

Het scherm kan Ultra HD-beelden weergeven met een resolutie van 3840 x 2160 met een transparantie van 40 procent. Wat betreft flexibiliteit, het kan worden opgerold als een buis met een straal van 80 mm. Je kunt je voorstellen hoeveel gemakkelijker dat het verzenden van zo'n enorm scherm maakt.

Waar innovatie is, volgt meestal massaproductie. Als LG zulke flexibele schermen betrouwbaar kan maken, zal het niet lang duren voordat we consumenteneenheden krijgen. Een 50-inch OLED 4K-tv die in een koker wordt geleverd, lijkt me fantastisch. Hopelijk gebeurt het snel.

Aanbevolen verhalen

Facebook publiceert zijn eerste transparantierapport over terrorisme

Facebook publiceert zijn eerste transparantierapport over terrorisme

DNP LG G6 review: Eindelijk terug in de race

Eindelijk een vlaggenschip van LG dat (meestal) de moeite waard is om te bezitten.