Het leven en de dood van de Amerikaanse arcade

de-leven-en-dood-van-de-amerikaanse-arcade foto 1Of je nu goede herinneringen hebt aan speelhallen of ze helemaal hebt gemist, deze diepgaande blik op de geschiedenis en verdwijning van Amerikaanse speelhallen is een fascinerende kijk op de vroege videogamecultuur.

Met dank aan The Verge worden we getrakteerd op een heel interessant overzicht van de opkomst en ondergang van de Amerikaanse arcade, de sociale functie die de arcades dienden en andere elementen van de arcade-cultuur:

Als je nog nooit in een echte speelhal bent geweest, kan het moeilijk zijn om er een te onderscheiden van bijvoorbeeld, oh, een Dave & Buster's. Authenticiteit is een harde noot om te kraken, maar er zijn een paar kenmerken van de videogame-arcade van weleer: ten eerste hebben ze videogames. Heel veel videogames en (meestal) flipperkasten. Ze zijn donker (zodat je de schermen beter kunt zien) en verkopen geen eten of drinken. Je kunt een uitzondering maken voor een eenzame automaat, zeker, maar volledige maaltijden? Nee, dank u wel. Er is geen bord buiten dat zegt dat je 21 moet zijn om binnen te komen. Dit zijn ook zelden gezinsvriendelijke instellingen. Je moeder zou daar niet willen zijn, en hoe dan ook, niemand zou haar daar willen hebben. Dit is een plek voor kinderen om bij andere kinderen te zijn, tieners om bij andere tieners te zijn en volwassenen in een vroeg stadium om te dienen als de ambassadeur van badasses in residence voor de jongere generatie. Het is lawaaierig, met alle schreeuwende kinderen en de videogames in de permanente demo-modus, die je uitnodigt om nog een kwartje te verspillen. Vroeger (hoewel ver in de jaren '90), is het soms rokerig van binnen, en de kasten dragen de littekens van menig vergeten sigaret die aan de rand hangt terwijl de eigenaar nog een laatste keer probeert voor een hoge score, onvermijdelijk eindigend in zijn of haar dood. Het bepalende kenmerk van een echte speelhal is echter dat er niet echt meer over is.Als het artikel je intrigeert, raden we je ten zeerste aan om 100 Yen: The Japanese Arcade Experience te bekijken, een diepgaande kijk op hoe, in tegenstelling tot in Amerika, de arcade voor videogames nog steeds sterk is in Japan.

Alleen voor amusement: het leven en de dood van de Amerikaanse arcade [via Boing Boing]

Meer verhalen

Geek Trivia: de dichtste planeet in ons zonnestelsel is?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Camerameting begrijpen

Begrijpen hoe je camera licht meet, is als het ontsluiten van de geheime taal van fotografie-tovenarij. Lees verder om meer te weten te komen over hoe u uw foto's aanzienlijk kunt verbeteren door terug te gaan naar de basis.

Vrijdagpret: Krachtpuzzel 2

Met de game van deze week kun je plezier hebben met elektrische circuits en voedingen terwijl je werkt om alle modules op elk niveau aan te sluiten. Kun jij de juiste circuitlay-outs bedenken om alles van stroom te voorzien of moet je je nederlaag toegeven?

Geek Trivia: om Mount Doom in het echte leven te bezoeken, moet je waarheen reizen?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Maak je eigen suikerglas voor capriolen van Hollywood-kwaliteit thuis

Als je je ooit hebt afgevraagd hoe acteurs flessen over hun hoofd kunnen laten slaan en met weinig schade door ramen kunnen laten vallen, vraag je dan niet meer af: het is nepglas gemaakt van suiker. Lees verder om te zien hoe u, met een beetje op ...

DIY-project verandert zaklamp in warmtebeeldtool

Het probleem met thermische camera's is dat zelfs de low-end camera's meer dan $ 10.000 kunnen kosten. Deze slimme doe-het-zelf-hack maakt het echter gemakkelijk om gedetailleerde thermische foto's te maken met je digitale camera en enkele goedkope onderdelen.

Ontwar uw elektronische leven: Hacks voor kabel- en snoerbeheer

Nu een nieuw jaar voor de deur staat, waarom zou u de zaken dan niet goed beginnen door al die vervelende kabels en snoeren voor eens en voor altijd onder controle te krijgen? De mensen op de blog Appartementtherapie hebben een verzameling van hun 1...

Geek Trivia: welk land heeft de snelste gemiddelde internetverbinding?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Converteer uw DSLR naar een camera met volledig spectrum

Als de Kerstman dit jaar een nieuwe DSLR onder je kerstboom heeft gezet en je op zoek bent naar een project waar je je oude voor kunt gebruiken, dan is deze conversiehandleiding voor het volledige spectrum een ​​geweldige manier om uit te breiden hoeveel van het spectrum je camera kan vastleggen.

De lijst met apps opschonen die toegang hebben tot uw accounts

Facebook, Twitter, Google, Dropbox en alle andere webservices die er zijn, zijn toegankelijk voor verschillende applicaties en andere services. Hier zijn een aantal links die u kunt gebruiken om snel alles te verwijderen dat toegang heeft.