Windows 7 leren: maak een thuisgroep en sluit u daarbij aan bij een nieuwe computer

Een van de coole nieuwe functies in Windows 7 is de Homegroup-functie waarmee bestanden eenvoudig tussen machines kunnen worden gedeeld. Vandaag bekijken we hoe u een nieuwe Windows 7-machine aan een bestaande thuisgroep kunt toevoegen.

In dit voorbeeld gaan we ervan uit dat je een desktop en een laptop hebt met allebei Windows 7 en dat er tijdens de installatie geen thuisgroep is gemaakt. We maken de thuisgroep op de desktopcomputer en voegen er vervolgens de laptop aan toe.

Een thuisgroep makenOm de Homegroup-functie te gaan gebruiken, moeten we er eerst een maken. Typ thuisgroep op de desktopcomputer in het zoekvak in het menu Start en druk op Enter.

learning-windows-7-creëer-een-thuisgroep--en-amp;-join-a-new-computer-to-it foto 1

Klik in het venster dat verschijnt op de knop Maak een thuisgroep aan.

learning-windows-7-creëer-een-thuisgroep--en-amp;-join-a-new-computer-to-it foto 2

Selecteer in het volgende scherm wat u wilt delen met de andere computers in de thuisgroep en klik op Volgende.

learning-windows-7-creëer-een-thuisgroep--en-amp;-join-a-new-computer-to-it foto 3

De thuisgroep wordt gemaakt en er wordt een wachtwoord gegenereerd dat andere computers nodig hebben om lid te worden.

learning-windows-7-creëer-een-thuisgroep--en-join-a-new-computer-to-it foto 4

Het kan zijn dat u even moet wachten totdat het delen van de bibliotheken van de thuisgroep is voltooid. De items onder Bibliotheken en printers delen worden grijs weergegeven totdat het delen is voltooid.

learning-windows-7-creëer-een-thuisgroep--en-amp;-join-a-new-computer-to-it foto 5

Wachtwoord thuisgroep wijzigen

U kunt zeker vasthouden aan het wachtwoord dat Windows voor de thuisgroep heeft gemaakt, of het wijzigen in iets dat u gemakkelijker kunt onthouden. Klik onder Andere thuisgroepacties op Het wachtwoord wijzigen.

learning-windows-7-creëer-een-thuisgroep--en-join-a-new-computer-to-it foto 6

Typ in het volgende scherm het wachtwoord dat u wilt gebruiken en klik op Volgende.

learning-windows-7-creëer-een-thuisgroep--en-join-a-new-computer-to-it foto 7

U krijgt een scherm te zien dat u laat weten dat het met succes is gewijzigd...klik op Voltooien.

learning-windows-7-creëer-een-thuisgroep--en-amp;-join-a-new-computer-to-it foto 8

Computer toevoegen aan thuisgroep

Nu we de thuisgroep hebben ingesteld, is het tijd om er een andere computer aan toe te voegen. Klik op de laptop op Start en typ thuisgroep in het zoekvak en druk op Enter.

learning-windows-7-creëer-een-thuisgroep--en-amp;-join-a-new-computer-to-it foto 9

In het volgende scherm ziet u een beschrijving van de thuisgroep die we zojuist hebben gemaakt - klik op de knop Nu lid worden.

learning-windows-7-creëer-een-thuisgroep--en-verbind je-met-een-nieuwe-computer-naar-it foto 10

Bepaal wat u op de laptop wilt delen met de thuisgroep en klik op Volgende.

learning-windows-7-creëer-een-thuisgroep--en-join-a-new-computer-to-it foto 11

Typ het wachtwoord om lid te worden van de thuisgroep en klik op Volgende.

learning-windows-7-creëer-een-thuisgroep--en-join-a-new-computer-to-it foto 12

Op voorwaarde dat de netwerkverbinding tot stand is gebracht en u het juiste wachtwoord hebt ingevoerd ... krijgt u het volgende scherm dat aangeeft dat de verbinding is geslaagd.

learning-windows-7-creëer-een-thuisgroep--en-join-a-new-computer-to-it foto 13

Nu kunt u Windows Verkenner openen en zou u de thuisgroep moeten zien waar u zojuist lid van bent geworden in het navigatiedeelvenster en bestanden, mappen en printers moeten kunnen delen.

learning-windows-7-creëer-een-thuisgroep--en-join-a-new-computer-to-it foto 14

Ook op de laptop, als je naar Start Apparaten en printers gaat...

learning-windows-7-creëer-een-thuisgroep--en-join-a-new-computer-to-it foto 15

Daar zou u de printer moeten zien die is aangesloten op het bureaublad en deze kunt instellen als uw standaardprinter.

leerwindows-7-maak-een-thuisgroep--en-join-a-new-computer-to-it foto 16

De Homegroup-functie in Windows 7 maakt het delen van bestanden en printers uiterst eenvoudig. U hebt ook toegang tot gedeelde mediabibliotheken in Windows Media Player en Windows Media Center om media te streamen met de optie Afspelen met. Dit zou u op weg moeten helpen met de Homegroup-functie in Windows7. U kunt een thuisgroep maken en eraan deelnemen in Windows 7 Home Premium en hoger. Met de Basic- en Starter-edities kunt u alleen lid worden van een bestaande thuisgroep. Misschien vind je het ook leuk om ons artikel te lezen over hoe je kunt wijzigen welke bestanden in een thuisgroep worden gedeeld.

Meer verhalen

Dual Boot uw vooraf geïnstalleerde Windows 7-computer met Ubuntu

Als u een probleem ondervindt met de grafische weergave terwijl Ubuntu niet correct wordt weergegeven, gaat u terug naar het startscherm, drukt u op F4 en selecteert u Veilige grafische modus.

Deep Web

Het Deep Web is webgebaseerde inhoud die niet wordt gevonden in de resultaten van zoekmachines. In tegenstelling tot Darknets, waarbij de inhoud expliciet wordt versleuteld en voor het publiek wordt bewaard, is de meeste Deep Web-inhoud onzichtbaar voor zoekmachines en hun gebruikers, simpelweg omdat er geen links zijn die naar de inhoud verwijzen.

Schakel het vervelende uit Dit apparaat kan een sneller ballonbericht uitvoeren in Windows 7

Ben je het beu om te zien dat dit apparaat sneller een ballonbericht kan weergeven telkens wanneer je een ouder flashstation of ander apparaat gebruikt? Hier laten we u zien wat u moet doen om er voor eens en voor altijd vanaf te komen.

Bestanden en printers delen tussen Windows 7 en Vista

Met drie verschillende versies van Windows die nu worden gebruikt, zult u waarschijnlijk merken dat u bestanden of printers tussen hen probeert te delen. Vandaag bekijken we hoe u bestanden en printers kunt delen tussen Vista- en Windows 7-machines.

Maak notities binnen (en buiten) van Firefox

Bent u op zoek geweest naar een extensie voor het maken van aantekeningen die kan aansluiten bij Firefox en ook buiten kan werken? Kijk dan eens goed naar de QuickFox Notes-extensie voor Firefox.

Stuur notities naar uw e-mailaccount met Scribbly

Bent u op zoek naar een app voor het maken van aantekeningen die gemakkelijk notities naar uw e-mailaccount kan sturen en uit de buurt blijft? Ga dan met ons mee als we Scribbly bekijken.

Schermafbeeldingen maken met Word 2010

Een van de nieuwe functies in Word 2010 is de mogelijkheid om schermafbeeldingen te maken en deze rechtstreeks in uw documenten te plakken. Het zou een snellere documentcreatie mogelijk moeten maken, en vandaag zullen we u laten zien hoe gemakkelijk het is om te gebruiken.

Slaap vinden als het je ontgaat?

Als je dit ook van tijd tot tijd ervaart, raad ik je aan om het volgende te proberen:

Plan updates voor Windows Media Center

Als u Windows Media Center in Vista of Windows 7 gebruikt, kan het soms vervelend zijn wanneer het besluit om updates te downloaden en bandbreedte te verspillen terwijl u aan andere dingen werkt. Hier kijken we naar het plannen van de updates voor een specifieke tijd.

Hoe XSplash-thema's te wijzigen in Ubuntu 9.10

Bij elke nieuwe release van Ubuntu is er een nieuw XSplash-thema dat binnenkomt. Vandaag laten we je zien hoe je het kunt veranderen en laten we je ook enkele coole thema's zien die je misschien aan je machine wilt toevoegen.