Lenovo's pro-werkstation is zo licht als een MacBook Air

Lenovo

Het zijn niet alleen laptops die kleiner worden dankzij next-gen grafische chips en processors. Lenovo heeft een nieuw werkstation onthuld, de P320 Tiny, met een discrete professionele GPU en Intel Core i7-chip, allemaal in een doos die hetzelfde weegt als een MacBook Air (2,9 pond). Gebruikers zullen niet inleveren op prestaties, want het is uitgerust met een Intel Core i7-7700T max CPU, NVIDIA Quadro P600 GPU, tot 32 GB DDR4-2400 RAM en 2 TB maximale opslag, via een paar M.2 SSD-slots.

Hoewel dat je niet de pure gaming-grafische pk's van een NVIDIA GTX 1080 geeft, krijgen gebruikers een kaart op professioneel niveau die beter compatibel is met bepaalde 3D- en CAD-programma's. Om nog maar te zwijgen van de aantrekkelijke opslag- en geheugenopties die de meeste laptops het beste bieden.Ondanks het kleine formaat (1,4 x 7,1 x 7,1 inch) heeft de P320 Tiny ook een verrassend aantal poorten, waaronder zes USB 3.0, audiopoorten aan de voorkant, gigabit ethernet en zes, count 'em, displaypoorten (vier mini-DisplayPort en twee DisplayPort).

Er moeten wat offers worden gebracht voor zo'n klein apparaatje, en in dit geval is het het feit dat de voeding zich buiten de pc bevindt in de vorm van een baksteen. Dat maakt echter nog steeds ruimte op de desktop vrij, en de relatief lage prijs maakt het een uitstekende kandidaat voor FX-, 3D- en CAD-georiënteerde bedrijven die op zoek zijn naar relatief goedkope artiestenwerkstations.

De P320 Tiny begint bij $ 800, hoewel de topconfiguratie met de Intel i7-7700T CPU, maximaal 32 GB RAM en maximale M.2-opslag waarschijnlijk minstens het dubbele is. Lenovo zegt dat het product nu beschikbaar is, maar ik zie het nog niet in de Amerikaanse winkel.

Aanbevolen verhalen

Microsoft's Surface Laptop en Pro zijn nu wereldwijd verkrijgbaar

Microsoft heeft de Surface Laptop en Pro uitgebracht in de VS, het VK en tientallen andere landen over de hele wereld.

MacBook versus MacBook Pro: welke zou je $ 1.300 moeten krijgen?

De Apple MacBook 12-inch en de MacBook Pro 13-inch met Kaby Lake-processors beginnen bij $ 1.299. Wat is de betere gok?

Windows 10 Pro voor werkstation-pc's Details Lekkage

De interne Windows 10-builds die vorige week lekten, onthulden uiteindelijk een gloednieuwe editie van het besturingssysteem dat Microsoft van plan is voor ervaren gebruikers.

Avegant's lichtveldtechnologie geeft hoop aan een toekomst met gemengde realiteit

Augmented reality heeft er nog nooit zo echt uitgezien.