Lenovo's lichtgewicht ThinkPad X1 wordt nog slanker

Lenovo zet zijn jaarlijkse upgrade van zijn populaire ThinkPad-notebookreeks voort en de duurdere X1-producten binnen die serie hebben slechts een klein aantal verbeteringen ondergaan. De meest voor de hand liggende hiervan is een nieuwe zilveren kleuroptie, waardoor de voorheen matzwarte laptop er veel moderner (en minder gedateerd) uitziet. De onlangs bijgewerkte X1 Carbon, X1 Yoga en X1 Tablet beschikken ook over nieuwe Thunderbolt 3 USB-C-poorten en enkele individuele incrementele tweaks.

lenovo-en-039;s-lichtgewicht-thinkpad-x1-wordt-nog-slanker foto 10

Om te beginnen is de X1 Carbon (vanaf $ 1349) nu compacter dan voorheen, waardoor een 14-inch IPS-scherm in een 13-inch frame wordt geperst. Het is ook 0,2 pond lichter dan zijn voorganger, en over het algemeen ziet het er scherper en schoner uit. De Carbon heeft ook een nieuwe infraroodcamera voor gezichtsherkenning, zodat hij het biometrische inlogsysteem Windows Hello van Microsoft kan ondersteunen. Net als voorheen heeft de nieuwe Carbon een vingerafdruklezer voor veilige autorisaties van online transacties of het beschermen van gevoelige materialen, en zijn. Lenovo heeft ook het uithoudingsvermogen van de Carbon verhoogd en belooft nu een batterijduur van maximaal 15 uur. Ik was het meest onder de indruk van het lichtgewicht, stevige frame van de nieuwe laptop, hoewel ik zou willen dat het IPS-scherm rijker was. U kunt ook een scherm tot WQDH (2560 x 1440) en een Intel Core i7-processor tot de zevende generatie krijgen.lenovo-en-039;s-lichtgewicht-thinkpad-x1-wordt-nog-slanker foto 2

De X1 Yoga ($ 1499) is voorzien van een nieuwe versie van het 'rise and fall'-toetsenbord dat op zijn voorganger zat. Alle sleutels van het oude model zitten vast op een blad dat zinkt als het scherm helemaal naar achteren wordt geklapt, zodat je een vlak, effen oppervlak hebt om op je tafel te rusten wanneer je de convertible gebruikt met het scherm omhoog. De nieuwe Yoga doet hetzelfde, behalve dat de afzonderlijke toetsen erin wegzakken in plaats van de hele toetsenbordlade. Dit ziet er niet alleen beter uit dan voorheen met een lay-out in eilandstijl, maar ook duurzamer, aldus het bedrijf. Ik vond het leuk om te zien hoe de toetsen inzakten toen ik het scherm helemaal naar achteren draaide, en waardeerde het niet om op de knop te drukken als ik de laptop rechtop zette met het toetsenbord naar beneden gericht. Naast de typische prestatie-upgrades, zoals de optie om de Intel Core-processors van de zevende generatie te krijgen, heeft de nieuwe X1 Yoga ook een opnieuw ontworpen oplaadbare stylus.

Voor nu lijken de grootste verbeteringen aan de ThinkPad X1-lijn de nieuwe kleuroptie, kleiner frame en prestatie-updates te zijn. Toch, als de nieuwe batterijstoot van de Carbon het resultaat oplevert, zou de nieuwe ThinkPad een nog betere notebook kunnen zijn voor zakelijke gebruikers dan hij al is.

lenovo-en-039;s-lichtgewicht-thinkpad-x1-wordt-nog-slanker foto 30

Edgar Alvarez heeft bijgedragen aan dit rapport.

Aanbevolen verhalen

Lenovo Tips vernieuwde Kaby Lake ThinkPad-lijn voor begin 2017

De T- en L-serie krijgen Intel's nieuwste processors, met behoud van een kernset van beveiligings- en beheerfuncties.

Samsung's Gear VR-browser krijgt verbeterde ondersteuning voor WebVR-inhoud

WebVR 1.0 van Chrome- en Firefox-ontwikkelaars brengt 360-gradenfoto's en meer.

Comcast verbetert X1 digitale films met bonusinhoud

Nieuwe 'verbeterde filmextra's' zijn nu beschikbaar voor Xfinity X1-klanten.

Hoe NZBGet te installeren voor lichtgewicht Usenet downloaden op uw Raspberry Pi

We hebben u onlangs laten zien hoe u van uw Raspberry Pi een altijd op Usenet-machine kunt maken, gecentreerd rond de functierijke SABnzbd Usenet-client. Nu zijn we terug om u te laten zien hoe u NZBGet gebruikt, een meer Spartaanse maar ook zeer lichtgewicht Usenet-tool.