Lego sorteren is klote, dus hier is een AI die het voor je doet

PA-draad/PA-afbeeldingen

Neurale netwerken worden momenteel belast met alles, van het toevoegen van animaties aan videogames tot het reproduceren van afbeeldingen van MRI-scans. Het trainen van de AI, die enorme hoeveelheden gegevens moet krijgen, kan een hele klus zijn en zelfs dan levert het misschien geen volledig nauwkeurige resultaten op. Maar als het gaat om het herkennen en classificeren van afbeeldingen en objecten, kan de AI veel werk uit handen nemen, zoals Jaques Mattheij ontdekte toen hij zijn eigen neurale netwerk bouwde voor de nieuwe taak om zijn enorme Lego-verzameling te doorzoeken.

Zie je, Mattheij besloot dat hij mee wilde doen aan de winstgevende huisindustrie van online Lego-wederverkoop, en nadat hij een aantal biedingen op de kleurrijke kleine blokjes op eBay had geplaatst, kwam hij in het bezit van 2 ton (4400 pond) Lego - genoeg om zijn hele garage vullen.Zoals Mattheij in zijn blogpost uitlegt, kunnen wederverkopers tot € 40 ($ 45) per kilogram verdienen voor Lego-sets, en zeldzame onderdelen en Lego Technic kunnen tot € 100 ($ 112) per kg ophalen. Als je echter echt geld wilt verdienen, moet je het uitputtende proces doorlopen van het handmatig sorteren van je bulk Lego voordat je het in kleinere groepen online verkoopt. In plaats van een eeuwigheid te besteden aan het doorzoeken van zijn eigen, intimiderend grote collectie, ging Mattheij aan de slag met het bouwen van een geautomatiseerde Lego-sorteerder aangedreven door een neuraal netwerk dat de kleine bouwstenen kon classificeren. Voor het geval je het je afvroeg, Lego is er in meer dan 38.000 vormen en meer dan 100 kleurschakeringen, wat neerkomt op veel sorteren, zelfs met behulp van AI.

Beginnend met een proof of concept (uiteraard gebouwd met Lego), besteedde Mattheij de volgende zes maanden aan het verbeteren van zijn prototype met veel doe-het-zelf-werk. In zijn eigen woorden beschrijft hij zijn huidige opstelling als een 'mengelmoes van hergebruikte industriële uitrusting' die aan elkaar is geplakt met 'overvloedige hoeveelheden gekke lijm' en een 'zwaar aangepaste' loopband voor thuis.

De huidige incarnatie gebruikt transportbanden om de Lego langs een webcamera te voeren die is ingesteld om beelden van de blokken te maken. Deze worden vervolgens naar het neurale netwerk gevoerd als onderdeel van zijn classificatietraining, en het enige dat Mattheij hoeft te doen, is de fouten in zijn beoordelingsvermogen opsporen.

'Naarmate het neurale netwerk leert, worden er minder fouten gemaakt en neemt de werkdruk bij het labelen af', stelt hij. 'Na twee weken had ik een trainingsdataset van 20.000 correct gelabelde afbeeldingen.'

Met zijn prototype in de lucht, beweert Mattheij dat hij gewoon wacht tot de machine learning-software alle afbeeldingen zelf betrouwbaar classificeert, en dan kan hij beginnen met het verkopen van het lucratieve speelgoed. Als Matthiej erin slaagt om het systeem werkend te krijgen, kan hij die winsten ombuigen naar nieuwe dure Lego-projecten.

Aanbevolen verhalen

Industrie-inzicht: hoe uw favoriete gamingtoetsenbord een heel bedrijf omver kan werpen

Waarom elk apparaat dat is verbonden met uw bedrijfsecosysteem een ​​enorme bedreiging voor uw bedrijf kan vormen.

Ondersteuning voor Windows XP eindigt vandaag: hier is hoe u overschakelt naar Linux

Microsoft is klaar met het ondersteunen van Windows XP. Als je beveiligingspatches wilt, moet je een nieuw exemplaar van Windows of een nieuwe pc in de doos kopen - of je kunt overschakelen naar Linux en jarenlang gratis beveiligingsupdates krijgen.

Geek Trivia: LEGO gebruikt om oude werknemers te eren waarmee?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

Problemen met het sorteren van tv-programma's op iOS-apparaten oplossen

Als je je iOS-apparaat hebt gevuld met televisieprogramma's van bronnen buiten iTunes, is het je misschien opgevallen dat veel programma's verkeerd worden gesorteerd. Los het sorteerprobleem op door de metadata van de show te wijzigen.