Leer hoe u veilig bestanden kunt verwijderen in Windows

leer-hoe-om-bestanden-in-windows-veilig te verwijderen foto 1

Wanneer u een bestand in Windows verwijdert, wordt alleen de verwijzing naar het bestand uit de bestandssysteemtabel verwijderd. Het bestand bestaat nog steeds op schijf totdat andere gegevens het overschrijven, waardoor het kwetsbaar wordt voor herstel.

Er zijn veel tools beschikbaar waarmee u bestanden veilig kunt verwijderen, zodat ze niet kunnen worden hersteld. Dit artikel geeft een samenvatting van enkele van de beschikbare gratis tools, waarvan er vele draagbaar zijn, zodat u veilig bestanden kunt verwijderen die u tijdelijk op openbare computers kunt opslaan.Gom

Eraser maakt het heel eenvoudig om veilig bestanden, mappen of beide te verwijderen. Het overschrijft de bestanden die worden verwijderd met willekeurige gegevens. Er zijn verschillende opties voor het aantal keren dat de bestanden die worden verwijderd, worden overschreven met willekeurige gegevens, waaronder twee versies van de Amerikaanse DoD 5220.22-M-standaard (3-pass en 7-pass) en de Gutmann-methode, die het bestand overschrijft met willekeurige gegevens 35 keer.

U kunt bestanden en mappen onmiddellijk verwijderen met behulp van de On-Demand-interface of bestanden en mappen plannen om ze op een bepaald tijdstip veilig te verwijderen met behulp van de Scheduler.

Eraser wordt geleverd in een versie die u kunt installeren, waarmee u ook een optie kunt toevoegen aan het contextmenu van Windows Verkenner om veilig bestanden in Verkenner te wissen. U kunt ook een draagbare versie van Eraser downloaden die u op een USB-flashstation kunt meenemen om bestanden te verwijderen die u op andere computers hebt opgeslagen.

Download de installeerbare versie van Eraser van eraser.heidi.ie of de draagbare versie van PortableApps.com.

leer-hoe-om-bestanden-in-windows-veilig te verwijderen foto 2

Freeraser

Freeraser is een gratis, draagbare tool waarmee je veilig bestanden kunt verwijderen door middel van slepen en neerzetten. U kunt ervoor kiezen om uw bestanden te verwijderen met behulp van een snelle methode om de ruimte met willekeurige gegevens in één keer te vullen, met behulp van een geforceerde methode die gebruikmaakt van de DoD 5220.22M, 3-pass-standaard, of met behulp van de Ultimate- of Gutmann-methode, voor het verwijderen van bestanden door ze 35 keer te overschrijven met willekeurige gegevens. Als u met de rechtermuisknop op de prullenbak van Freeraser klikt, wordt een menu weergegeven waarmee u handmatig een bestand kunt selecteren om te verwijderen en de opties voor het programma kunt wijzigen.

Download Freeraser van pendriveapps.com.

leer-hoe-beveilig-bestanden-in-windows-verwijderen foto 3

Leeg en veilig

Blank And Secure is een ander draagbaar hulpmiddel voor het veilig verwijderen van bestanden met slepen en neerzetten. Sleep bestanden of mappen die u wilt verwijderen eenvoudig naar het middelste vak van het Blank And Secure-venster. U kunt aangeven hoe vaak de bestanden met nullen moeten worden overschreven door op de knop X keer overschrijven te klikken en een optie te selecteren. De verwijderingshandeling kan tot 9 seconden worden uitgesteld met behulp van de Delete Delay X sec. knop.

Download Blank en veilig van pendriveapps.com.

leer-hoe-om-bestanden-in-windows-veilig te verwijderen foto 4

DP-versnipperaar

DP Shredder is een draagbaar, klein programma waarmee u veilig bestanden of mappen kunt verwijderen en de vrije ruimte op een harde schijf kunt overschrijven, zodat bestanden die eerder zijn verwijderd zonder gebruik te maken van veilige methoden niet kunnen worden hersteld. U kunt eenvoudig de methode voor verwijdering selecteren, waaronder twee door de Amerikaanse DoD goedgekeurde methoden en de Gutmann-methode, en hoe vaak (ronden) de methode zal worden toegepast.

Download DP Shredder van portablefreeware.com.

leer-hoe-om-bestanden-in-windows-veilig te verwijderen foto 5

SDVerwijderen

SDelete is een opdrachtregelprogramma waarmee u de vrije ruimte op uw harde schijf kunt overschrijven, zodat eerder verwijderde gegevens onherstelbaar worden. Het is draagbaar en kan worden uitgevoerd vanaf een USB-flashstation in een opdrachtpromptvenster. Voor hulp bij het gebruik van de opdracht typt u sdelete (zonder de aanhalingstekens) bij de opdrachtprompt en drukt u op Enter.

Download SDelete van technet.microsoft.com.

leer-hoe-om-bestanden-in-windows-veilig te verwijderen foto 6

CCleaner

CCleaner is een programma dat ongebruikte, tijdelijke bestanden van uw systeem verwijdert, uw internetgeschiedenis en cookies opruimt, een hulpprogramma bevat voor het opschonen van het register en u zelfs in staat stelt bestanden op te schonen van toepassingen die op uw computer zijn geïnstalleerd. De nieuwste versie biedt een tool voor het wissen van de vrije ruimte op uw harde schijf. U kunt de vrije ruimte op een harde schijf of de hele schijf wissen en alle gegevens op de schijf veilig verwijderen. Er zijn vier opties om op te geven hoe vaak de gegevens worden overschreven.

Download de installeerbare versie of de draagbare versie van CCleaner van piriform.com.

leer-hoe-om-bestanden-in-windows-veilig te verwijderen foto 7

Een programma voor het veilig verwijderen van bestanden is een nuttige aanvulling op uw softwaretoolbox, vooral als u verschillende computers gebruikt, waarvan sommige openbare machines kunnen zijn.

Meer verhalen

Desktopplezier: Steampunk-aanpassingsset

Steampunk-romans, films en role-playing games zijn geweldige instellingen om je fantasie de vrije loop te laten als je denkt of droomt hoe de dingen in een alternatieve tijdlijn kunnen zijn geweest. Nu kun je deze wondere wereld van avontuur uit het Victoriaanse tijdperk naar je desktop brengen met onze Steampunk Customization-set.

Hoe u uw computer kunt plannen om op specifieke tijden wakker te worden met DD-WRT

Als u uw thuiscomputers niet altijd aan de gang houdt, kunt u ze op afstand inschakelen met Wake-on-LAN. Handmatig dingen doen is lastig, maar je kunt computers plannen om elke dag automatisch wakker te worden met DD-WRT.

Wanneer moet u uw thumb drive op de juiste manier uitwerpen?

Wanneer verwijder je een apparaat veilig? Sommige gebruikers zijn voorzichtig met de wind en rukken elk apparaat uit, terwijl anderen elke keer religieuze rituelen uitvoeren. Hier zijn enkele tips en richtlijnen voor het veilig verwijderen van schijven.

Vraag het HTG: bestandssynchronisatie in één richting, ontbrekende opstartmanagers en iTunes-naar-Android-synchronisatie

Een keer per week duiken we in onze reader-mailbag en beantwoorden we uw prangende technische vragen. Vandaag kijken we naar eenrichtingssynchronisatie van bestanden, ontbrekende opstartmanagers en hoe u uw iTunes-verzameling kunt synchroniseren met uw Android-telefoon.

DSLR-controller maakt op Android gebaseerde Canon-camerabediening mogelijk

DSLR-controller is een veelzijdige afstandsbedieningstool voor Canon DSLR-camera's die totale controle over de camera in de palm van je hand geeft.

SendToReader stuurt webpagina's en Google Reader-artikelen naar je Kindle

Als je een artikel online leest en het liever comfortabeler en op een later tijdstip op je Kindle leest, zal SendToReader het artikel opmaken en rechtstreeks naar je Kindle verzenden.

Hoe de donkere schaduwen te repareren die geweldige foto's verpesten

Heb je ooit een van die foto's gemaakt die geweldig is, behalve een aantal schaduwen die het beeld verpesten? Hier leest u hoe u die opname kunt redden en de details in een paar snelle seconden uit die schaduwen kunt halen.

Week in Geek: Scareware lucratiever dan virussen

Deze week hebben we geleerd hoe je de opstarttijd van een Linux-pc kunt halveren met E4rat, een Windows-meldingssysteem voor gebeurtenissenlogboeken maken, ontdekken hoe je verbonden blijft als je niet thuis bent, een gratis actiepakket downloaden met de beste HTG Photoshop-effecten, plezier hebben gehad onze desktops versieren met een Google+

Desktop Fun: Enchanted Realms Wallpaper Collection

Ben je een fan van rollenspellen, romans en films die de rijken van fantasie verkennen? Pak dan je uitrusting en bereid je voor op avontuur op je desktop met onze Enchanted Realms Wallpaper-collectie.

De ware wonderen van techniek (en techno-gebrabbel) [Video]

Als je denkt dat je op de hoogte bent van je techno-gebrabbel, bereid je dan voor op een heel nieuw niveau met deze video. De verteller deed deze warming-up presentatie bij de eerste take en hield daarbij een strak gezicht. Nog beter...