Leer hoe u de geavanceerde zoekoperators van Windows 7 gebruikt

leer-hoe-om-windows-7-en-8217 te gebruiken;s-geavanceerde-zoekoperators foto 1

Hoewel veel mensen vinden dat zoeken in Windows niet ideaal is, zijn de mogelijkheden van 7 behoorlijk verbazingwekkend. De grote truc om ze te ontgrendelen, ligt echter in Advanced Query Syntax. Het gebruik van deze geavanceerde operators kan het vinden van bestanden doodeenvoudig maken.

Geavanceerde querysyntaxis

Windows 7 schuwt een goede optie Geavanceerd zoeken in het voordeel van het gebruik van Advanced Query Syntax. Het is ontwikkeld naast de Windows Search-tool en is naadloos ingebakken in de goedheid van 7.leer-hoe-om-windows-7-en-8217 te gebruiken;s-geavanceerde-zoekoperators foto 2

Met AQS kunt u speciale operators en zoeksyntaxis gebruiken om snel resultaten te verkleinen. Het grootste voordeel hiervan is dat als u de operators kent, u sneller resultaten kunt vinden omdat u sneller kunt typen dan klikken. AQS voedt zich met trefwoorden in natuurlijke taal samen met specifieke operators om de klus te klaren. U voert uw zoektermen in, voert een operator in en vervolgt met een eigenschap die wiskundig kan zijn, uit een specifieke lijst of uit alledaagse spraak.

Als je echter uit principe weigert dingen te onthouden, hoef je je geen zorgen te maken; u kunt ook operators toevoegen en eigenschappen selecteren met de muis. Het beste is dat u AQS overal kunt gebruiken waar u zoekt, inclusief de twee meest prominente gebieden: het Startmenu en in Explorer-vensters.

Zoeken en weglaten

Open een Verkenner-venster en zoek naar iets. Ik zocht naar foto omdat ik dingen zoek met dat in de titel of locatie.

leer-hoe-te-gebruiken-windows-7-en-8217;s-geavanceerde-zoekoperators foto 3

Maar laten we zeggen dat ik alles wilde verwijderen dat adobe in de titel of locatie had? Dat is eenvoudig! Voeg gewoon een streepje toe voor woorden die u van uw resultaten wilt aftrekken.

leer-hoe-te-gebruiken-windows-7-en-8217;s-geavanceerde-zoekoperators foto 4

Je kunt zien dat mijn zoekopties een beetje zijn gewijzigd. Als je op exacte woordgroepen wilt zoeken, kun je aanhalingstekens gebruiken (net als bij Google).

leer-hoe-om-windows-7-en-8217 te gebruiken;s-geavanceerde-zoekoperators foto 5

Het is belangrijk op te merken dat Windows Search geen onderscheid maakt tussen hoofdletters.

Hier is een lijst met AQS-operators die te maken hebben met zoeken in tekst:

 • NOT/- : Zowel niet als het voorvoegsel van een streepje zal uw zoekopdracht aangeven om items uit te sluiten die de volgende term bevatten.
 • AND/+ : Zowel en als het voorvoegsel van een plusteken zorgt ervoor dat uw zoekopdracht alleen items bevat die overeenkomen met beide termen.
 • : Het gebruik van aanhalingstekens dwingt een zoekopdracht om te filteren op een exacte woordgroep.

Soorten en soorten bestanden

Laten we een beetje verder gaan en naar een specifiek soort bestand zoeken. Als u op de zoektermen klikt, ziet u een pop-upvenster met de vraag of u een zoekfilter wilt toevoegen.

leer-hoe-om-windows-7-en-8217 te gebruiken;s-geavanceerde-zoekoperators foto 6

Als je Soort selecteert, krijg je een vervolgkeuzelijst met verschillende soorten bestanden. Foto lijkt in mijn geval passend.

leer-hoe-om-windows-7-en-8217 te gebruiken;s-geavanceerde-zoekoperators foto 7

U kunt in plaats daarvan ook Type kiezen.

leer-hoe-te-gebruiken-windows-7-en-8217;s-geavanceerde-zoekoperators foto 8

U kunt nu een specifieke extensie of een groep extensies kiezen voor een bekend type. U kunt bijvoorbeeld zoeken met de extensie .jpg of u kunt zoeken naar JPG-bestand. De laatste kiest .jpg- en .jpeg-bestanden.

Datum en maat

Misschien wisten we dat we het bestand ooit hadden bewerkt. Kies Datum gewijzigd en u kunt een reeks datums selecteren met uw muis.

leer-hoe-om-windows-7-en-8217 te gebruiken;s-geavanceerde-zoekoperators foto 9

Ja, ik heb van middernacht tot enkele dagen in de toekomst naar gewijzigde bestanden gezocht. Soms wil je het gewoon zeker weten.

Als alternatief kunt u in plaats van de muis ook de volgende syntaxis gebruiken:

zoektermen >mm/dd/jj

zoektermen datemodified:mm/dd/jj..mm/dd/jj

zoektermen datum:afgelopen maand

Zoals u kunt zien, accepteert AQS een zeer diverse reeks operatoren en wiskundige en natuurlijke taalaanwijzingen.

U kunt op een vergelijkbare manier naar maat zoeken:

zoektermen grootte: gigantisch

zoektermen grootte:>= 128mb

De size-operator heeft een lijst met eigenschappen die overeenkomen met specifieke bestandsgroottebereiken.

 • Leeg: 0kb bestanden
 • Klein: 0-10kb
 • Klein: 10-100kb
 • Gemiddeld: 100kb-1mb
 • Groot: 1mb-16mb
 • Enorm: 16 MB-128 MB
 • Gigantisch: groter dan 128mb

Deze kunnen van pas komen als je weet dat je bijvoorbeeld het formaat van een foto hebt aangepast en het niet de enorme JPEG van 6 MB was die het oorspronkelijk was. U kunt zoeken met size:medium voor het kleinere bestand.

Zoeken met natuurlijke taal

Zoals gezegd, een enorm voordeel (64 MB) is dat als je de operators kent, je normale woorden als eigenschappen kunt gebruiken. Dit maakt AQS vrij eenvoudig te leren en dagelijks te gebruiken. Er is zo'n breed scala aan opties waarmee u kunt zoeken. Hier zijn nog een paar voorbeelden:

grootte:>=3mb<=9mb

auteur:(Yatri OR Geek)

gewijzigd:januari..gisteren

type:muziek bitrate:>=160kbps

Best verbazingwekkend, niet? Omdat AQS dit waanzinnige invoerbereik heeft, volgen hier een paar richtlijnen die u in het algemeen moet volgen:

 • Operators die meerdere woorden gebruiken, mogen geen spatie hebben. datemodified in plaats van datemodified
 • De operator moet direct erna een dubbele punt hebben en er mag geen lege ruimte volgen. maat:>10mb en NIET grootte:>10mb of grootte:>10mb

Hoewel uw resultaten voor sommige zoekopdrachten onaangetast lijken, werken ze mogelijk niet goed samen met andere. Het is het beste om je aan het hierboven beschreven schema te houden.

Oh, en je kunt natuurlijk meerdere operators op elkaar stapelen:

leer-hoe-om-windows-7-en-8217 te gebruiken;s-geavanceerde-zoekoperators foto 10

Raadpleeg het Microsoft-artikel over Windows Search AQS voor meer informatie over welke operators u kunt gebruiken met AQS en welke eigenschappen ze hebben.

Heb je leuke trucs gevonden met AQS? Deel uw zoekvaardigheid in de reacties!

Meer verhalen

Skitch nu gratis en beschikbaar voor Android

Skitch, de razend populaire tool voor het vastleggen en delen van afbeeldingen voor Mac, is nu gratis en beschikbaar voor Android.

Wat je zei: gebruik je virtuele machines?

Eerder deze week vroegen we je om af te stemmen met je Virtual Machine-avonturen, tips en trucs. Nu zijn we terug om te benadrukken wat je in de samenvatting van deze week hebt gezegd.

Futuristische filmtijdlijn toont filmtijdlijnen

Als je ooit hebt gegrinnikt om een ​​film met de toekomst in het huidige verleden (of een dreigend toekomstig heden), dan is deze futuristische filmtijdlijn iets voor jou.

Bekijk een Live Action Checker Shadow Illusion [Video]

Deze video, die vaak in grafische vorm wordt weergegeven, toont de bekende Checker Shadow Illusion als een live-actiescène.

Vrijdagpret: Whiz Wordz

Het beste deel van de week is eindelijk aangebroken, dus leun achterover, ontspan en maak een beetje plezier terwijl de baas de andere kant op kijkt. In het spel van deze week wordt je geest op de proef gesteld terwijl je eraan werkt om in een kort tijdsbestek zoveel mogelijk woorden te maken. Durf jij de uitdaging aan?

Week in Geek: valse Firefox-update bevat trojan

Deze week hebben we geleerd hoe u externe toegang voor uw Android-apparaat kunt instellen, bestandssynchronisatie in één richting kunt instellen, ontbrekende opstartmanagers kunt herstellen en iTunes kunt synchroniseren met een Android-telefoon, geleerd wat Wake-on-LAN is en hoe u dit kunt inschakelen, ontdekte wat je favoriete brainstormtools zijn, heb plezier gehad met het aanpassen van onze

Tutorial - Hoe u uw eigen Steampunk-bril kunt maken [Geek Project]

Je ziet iedereen die geweldig uitziende bril dragen op zoveel steampunk-foto's en nu kun je er zelf een maken. Deze geweldige stapsgewijze zelfstudie van Fenris Designs wordt geleverd met een lijst met voorgestelde materialen en ...

Wat je zei: wat is je favoriete brainstormtool?

Eerder deze week vroegen we je om je favoriete brainstormtools en -technieken te delen; je hebt gereageerd en nu zijn we terug om je tips te delen.

Google+ introduceert sociaal gamen

Ter ondersteuning van het idee dat het geen sociaal netwerk zou zijn zonder sociale games, heeft Google+ zojuist hun sociale gaming-systeem geactiveerd. Game op Google+, binnen en buiten je kringen.

Vrijdagpret: Station V3

Nu die glorieuze vrijdag eindelijk is aangebroken, is het tijd om wat plezier binnen te sluipen terwijl je wacht om te ontsnappen aan het werk. In het spel van deze week moet je de verschillen tussen twee bijna identieke strips vinden en tegelijkertijd genieten van het lezen ervan.