Leer coderen met Hack to School: les 2

Coderen is belangrijk - en niet alleen voor nerds. In de wereld waarin we allemaal leven, maken smartphones, computers en internet deel uit van ons dagelijks leven. Terwijl je leert coderen, begin je te begrijpen hoe al deze verbazingwekkende dingen echt werken - en dat je ook een impact kunt hebben in het digitale universum.

Als je nog steeds twijfelt, is dit wat behoorlijk succesvolle mensen zeggen over leren coderen:'In een tijd waarin mensen zeggen: 'Ik wil een goede baan - ik ben afgestudeerd en ik kon er geen vinden', is er in Amerika elk jaar een permanente vraag naar 120.000 mensen die een opleiding in informatica volgen.' —Bill Clinton

'Programma's leren schrijven rekt je geest en helpt je beter te denken, creëert een manier van denken over dingen waarvan ik denk dat ze nuttig zijn op alle gebieden.' -Bill Gates

'Ons beleid bij Facebook is letterlijk om zoveel mogelijk getalenteerde ingenieurs aan te nemen als we kunnen vinden. Er zijn tegenwoordig gewoon niet genoeg mensen die zijn opgeleid en deze vaardigheden hebben.' - Mark Zuckerberg

'Onze beschaving ondergaat ongekende veranderingen in vele rijken, grotendeels als gevolg van de snelle vooruitgang van informatietechnologie. Het vermogen om te coderen en de kracht van computers te begrijpen, is cruciaal voor succes in de hyperverbonden wereld van vandaag.'-Al Gore

'ondersteun de Amerikaanse droom en maak codering beschikbaar voor IEDEREEN!!'-Snoop Dogg

PCMag en onze partner Lenovo willen jonge studenten enkele basisprincipes van coderen laten zien, om te laten zien dat coderen toegankelijk is - en ja, zelfs leuk. Om studenten te helpen afstemmen, heeft Lenovo 15 Yoga 910-laptops genereus gedoneerd aan leraren van groep 4 tot en met 12.

Vorige week hebben we live gestreamd deeerste van een wekelijkse reeks programmeerlessen van drie sessies voor beginners. JonAlf Dyrland-Weaver (coördinator computerwetenschappen aan de Stuyvesant High School in New York City), introduceerde de NetLogo-programmeeromgeving samen met de basisprincipes van het maken en besturen van de agents (programmeerbare entiteiten) in NetLogo. JonAlf sprak ook over enkele fundamentele aspecten van computerprogrammering, schrijfprocedures en het nemen van beslissingen. En tijdens de laatste paar minuten van de sessie toonde Will Greenwald, de inwonende robotexpert van PCMag, een robot die hij had gebouwd met deLEGO Mindstorms robotica-kit.

Vandaag, in onze tweede leer-to-code sessie, JonAlf (opnieuw met behulp vanNetLogo, een gratis programmeertaal die geweldig is om de basisprincipes van codering te leren) leidde ons naar grotere NetLogo-programma's. We hebben geleerd hoe patches kunnen worden gebruikt om afbeeldingen te manipuleren, hebben enkele basisfilters gemaakt en zijn in de NetLogo-modellenbibliotheek gedoken om de veelzijdigheid van het programma te laten zien. En voor onze robotdemo (de kers op onze codetaart!), pronkte Will Greenwald met een kleine 'bot die hij met LittleBits had gebouwd - een reeks elektronicakits die leertechniek en robotica heel toegankelijk maken.

Bekijk hieronder onze tweede sessie en bezoekDe Facebook-pagina van PCMagaanstaande woensdag - 9 november - om 11:00 uur Eastern voor onze derde les!

Meer verhalen

De beste 4K-monitoren

Ga met de Dell P2715Q.

Hoe u uw thuisadres kunt wijzigen in Apple Maps

Apple Maps detecteert niet automatisch uw thuisadres. Als je verhuist, blijven Apple Maps en de bijbehorende widget je vertellen hoe lang het duurt om naar je vorige thuisadres te rijden, totdat je het je nieuwe adres geeft.

Apture Highlights verandert uw cursor in een zoekhulpmiddel

Apture Highlights is een Firefox-extensie die van uw cursor een krachtige zoekfunctie maakt. Markeer tekst in uw browservenster en bekijk zoekresultaten van Google, YouTube, Flickr, Twitter en Wikipedia.

Voeg klassieke Sci-Fi-goedheid toe aan uw bureaublad met het Matrix-thema voor Windows 7

Soms werken klassieke filmthema's zelfs beter dan thema's die zich richten op nieuwe releases en het Matrix-thema voor Windows 7 is een perfect voorbeeld. Het thema wordt geleverd met 32 ​​Hi-Res-achtergronden, aangepaste geluiden uit de film en Matr...

Je kunt niet rechtdoor lopen zonder visuele markeringen [Video]

Een reeks onderzoeken van de afgelopen eeuw hebben keer op keer bewezen: als mensen niet kunnen zien waar ze heen gaan, kunnen ze niet recht lopen. Bekijk deze video van NPR die het fenomeen demonstreert en haal ...

45 verschillende services, sites en apps om u te helpen uw favoriete sites te lezen (zoals How-To Geek)

Heb je je ooit afgevraagd hoe geeks verbonden blijven met hun favoriete blogs en schrijvers? Lees verder om meer te weten te komen over RSS-feeds en hoe gemakkelijk ze te gebruiken zijn met deze 45 apps, services en websites die u kunnen helpen op de hoogte te blijven.

Hier leest u hoe u een Blue Screen of Death maakt in elke gewenste kleur

Iedereen die ooit Windows heeft gebruikt, heeft op zijn minst gehoord van het Blue Screen of Death, zelfs als ze het geluk hebben gehad om er zelf nooit een tegen te komen. Hier leest u hoe u met een paar klikken een BSOD in elke gewenste kleur kunt maken.

Installeer een Wii Game Loader voor gemakkelijke back-ups en snelle laadtijden

We hebben je laten zien hoe je je Wii kunt hacken voor zelfgemaakte software en het afspelen van dvd's, en hoe je je Wii kunt beveiligen en superchargen. Nu nemen we een kijkje in Wii-gameloaders, zodat je een back-up kunt maken van je Wii-games en ze kunt spelen vanaf een externe HDD.

Verander een webpagina in een schietspel in asteroïdenstijl in Opera

Wil je een beetje plezier toevoegen aan je dagelijkse browsen? Maak je dan klaar om de stress en verveling te verlichten door webpagina's te veranderen in schietgalerijen in Asteroids-stijl met deze geweldige extensie voor Opera.

Dolphin Browser Mini verlaat bèta; Sport Nieuwe GUI, eenvoudig bladwijzers maken en meer

Snelle en lichtgewicht browser Dolphin Browser Mini is uit de bètafase en biedt sportieve on-demand Flash, gegevensback-up en herstel, betere bladwijzers en een verbeterde GUI.