LeEco ontslaat personeel, zal aanwezigheid in de VS terugdringen

LeEco, het Chinese technologieconglomeraat dat minder dan een jaar geleden begon met het verkopen van smartphones en tv's in de VS, kondigde dinsdag plannen aan om de expansie in te perken, honderden werknemers te ontslaan en de Engelstalige marketing zo goed als af te schaffen.

Het banenverlies zal het onderzoeks- en ontwikkelingspersoneel in het kantoor in San Diego het hardst treffen, meldde Bloomberg. Van een staf van honderden zullen er nog maar ongeveer 50 mensen overblijven, voornamelijk om de huidige LeEco-klanten te ondersteunen. Hoewel het bedrijf geen einde aan de verkoop van zijn producten in de VS aankondigde, zei het dat toekomstige marketinginspanningen grotendeels beperkt zouden blijven tot de Chineessprekende gemeenschap.'In de afgelopen maanden hebben we veel voet aan de grond gekregen in Chineessprekende huishoudens in de VS door op maat gemaakte producten en inhoud voor deze gemeenschap aan te bieden', vertelde LeEco aan Bloomberg. 'Wij geloven dat dit ons een kans biedt om voort te bouwen op onze sterke punten en van daaruit te groeien.'

Verwant

  • LeEco's Vizio-acquisitie gaat Kaput LeEco's Vizio-acquisitie gaat Kaput

Door de Engelstalige aanwezigheid terug te schroeven, wordt het bedrijf een nichespeler op de Amerikaanse markt voor consumentenelektronica, vooral in de drukke tv- en smartphonemarkten. LeEco was ooit van plan om tv-maker Vizio te kopen, maar die deal van $ 2 miljard ging vorige maand niet door, waarbij het bedrijf de schuld gaf aan 'tegenwind door de regelgeving'.

Tijdens een blitse persconferentie vorig jaar in San Francisco, betrad de CEO van LeEco het podium om het begin aan te kondigen van de Amerikaanse expansie van zijn bedrijf, die volgens hem op een dag elektrische fietsen, zelfrijdende auto's en virtual reality-headsets zou omvatten. Maar de toekomst van die producten kan zelfs in LeEco's thuismarkt China twijfelachtig zijn, aangezien Bloomberg meldt dat het hele bedrijf zal worden geherstructureerd en dat CEO, Jia Yueting, de dagelijkse controle zal opgeven.

Veel van de producten van LeEco, waaronder HDTV's, waren dinsdagmiddag nog steeds op voorraad op de website van het bedrijf, dus als je er een op het oog hebt, wil je misschien snel klikken.

Aanbevolen verhalen

Depressief voelen? Blijf van Instagram af, kijk in plaats daarvan naar YouTube

Uit een nieuwe studie blijkt dat YouTube de 'meest positieve' sociale mediasite voor jongeren is, terwijl Instagram en Snapchat 'het meest schadelijk' zijn voor hun geestelijke gezondheid.

15 manieren om uw bedrijf te schalen en meer geld te verdienen

Uw bedrijf naar een hoger niveau tillen is een stapsgewijs proces.

Disney's Maker Studios verandert strategie en ontslaat medewerkers

Het YouTube-netwerk zal zich in de toekomst richten op 300 van zijn populairste videomakers.

Uw bedrijf, personeel en technologie zijn niet voorbereid op cyberaanvallen

IT-professionals hebben het Ponemon Institute verteld dat geen enkel onderdeel van het bedrijfsleven klaar is om de volgende golf van cyberdreigingen het hoofd te bieden.

Voor- en nadelen: ons snelle oordeel over de LeEco Le Pro3

Slecht doordachte software tempert ons enthousiasme voor een verder goed gebouwde telefoon.