Laat Windows Vista stoppen met vragen om een ​​wachtwoord bij het hervatten vanuit de slaapstand

Als je een thuiscomputer hebt die je in de slaapstand zet, vind je het misschien vervelend dat je elke keer dat hij wakker wordt je wachtwoord moet invoeren. In de meeste gevallen kunt u een wachtwoord gewoon verwijderen of niet gebruiken, maar als u bestanden deelt, is een wachtwoord vereist. Dus hoe dit op te lossen?

Het is eigenlijk heel eenvoudig. Open de Energiebeheer via het bedieningspaneel of start het zoeken in het menu.

make-windows-vista-stop-vragen-wachtwoord-bij-hervatten-uit-slaap foto 1Aan de linkerkant ziet u een link voor Wachtwoord vereist bij ontwaken.

make-windows-vista-stop-vragen-wachtwoord-bij-hervatten-uit-slaap foto 2

Als UAC nog steeds is ingeschakeld, ziet u een link met de tekst Instellingen wijzigen die momenteel niet beschikbaar zijn, waardoor de onderstaande opties worden ontgrendeld.

make-windows-vista-stop-vragen-wachtwoord-bij-hervatten-uit-slaap foto 3

Nu kunt u op het keuzerondje Geen wachtwoord vereisen klikken en vervolgens de knop Wijzigingen opslaan gebruiken.

make-windows-vista-stop-vragen-wachtwoord-bij-hervatten-uit-slaap foto 4

Ik zou het gebruik van deze instelling niet aanraden als je een laptop hebt die je in de slaapstand zet terwijl je op reis bent, want als je computer zou worden gestolen, zou de dief niet eens een wachtwoord hoeven te gebruiken om op je computer te komen.

Niet dat wachtwoorden ook zo veilig zijn zonder codering.

Meer verhalen

Sneltoets voor het maken van een nieuwe map in Windows Verkenner

Heb je je ooit afgevraagd of er een sneltoets is om een ​​nieuwe map in Windows Verkenner te maken? Een gesprek met MysticGeek gisteravond bracht me ertoe dit te onderzoeken, en daarom plaats ik het antwoord voor iedereen.

Basisnetwerkproblemen oplossen met Command Line + Telnet Fun

Dus u kunt niet op internet of verbinding maken met uw thuis- of kantoornetwerk? Hier zijn enkele basishulpprogramma's voor de opdrachtregel die u kunt gebruiken om het probleem te lokaliseren.

Zorg ervoor dat het startmenu niet wordt gesloten na het openen van applicaties

Als je meer dan één applicatie wilt openen zonder opnieuw door het hele startmenu te hoeven navigeren, kun je een weinig bekende truc gebruiken om het startmenu open te houden nadat je op een item hebt geklikt.

Bespaar tijd met zoekmappen in Outlook

Dit artikel is geschreven door MysticGeek, een tech blogger bij de How-To Geek Blogs.

Coole audiospeler Spider 2.0

Sinds mijn anti-iTunes-tirade heb ik verschillende audiospelers uitgeprobeerd. Ik gebruik Foobar2000 nu een paar maanden en het is tot nu toe behoorlijk solide voor mij. Ik ben een nieuwe speler tegengekomen om uit te proberen, genaamd Spider 2.0, die tot nu toe veelbelovend lijkt. Waar veel spelers EQ

Gebruik Outlook-regels om 'Oh nee!' te voorkomen Na het verzenden van e-mails

Hoe vaak heb je een e-mail gestuurd en realiseerde je je een paar seconden later dat je sarcastische opmerking naar de hele mailinglijst was gestuurd, of heb je een gênante typefout achtergelaten in een e-mail aan iemand die je probeerde te imponeren?

Start uw OS X-terminal op met iTerm

Als een oude toetsenbord-ninja was ik erg bedroefd om te zien dat de ingebouwde terminal in OS X extreem beperkt is in beschikbare opties, vooral het ontbreken van tabbladen. Vermoedelijk zal de komende Leopard-release ze bevatten, maar ik kan niet zo lang wachten ...

Prestaties verbeteren Indexeringsservice XP uitschakelen

Volgens de eigen kennisbank van Microsoft zijn er verschillende problemen met de Indexing-service die in XP wordt gebruikt om het zogenaamde snellere zoeken te bieden. Ik geloof dat er veel middelen worden gebruikt om de indexeringsservice uit te voeren die de prestaties van XP verminderen. Het voordeel dat u ervan krijgt, is ook:

Knop Toegankelijkheid uitschakelen op Vista-aanmeldingsscherm

Heb je je ooit afgevraagd wat die kleine knop in de linkerbenedenhoek van het aanmeldingsscherm van Windows Vista is? Als je erop hebt geklikt, weet je dat het de knop Toegankelijkheid is, handig voor mensen met een handicap (of als je toetsenbord kapot gaat)

Oplossing als het geluid niet werkt na de slaapstand of slaapstand in Vista

Als je merkt dat je geluid is uitgeschakeld in Windows Vista nadat je je computer uit de slaapstand of de slaapstand hebt gehaald, dan heb je geluk, want Microsoft heeft een hotfix voor dit probleem.