Laat Windows u waarschuwen wanneer u per ongeluk op de Caps Lock-toets drukt

Haat je het niet als je een e-mail typt, een rapport typt of aan het chatten bent op IM en halverwege ... je (of de persoon tegen wie je schreeuwt) zich realiseert dat je caps lock hebt ingeschakeld?

U kunt een geluid maken voor de caps lock-knop wanneer deze wordt ingedrukt, zodat u meteen weet wanneer deze is ingeschakeld.

Om deze optie in te schakelen, gaat u eerst naar het Configuratiescherm en klikt u op het pictogram Toegankelijkheidsopties.
heb-windows-je-waarschuwingen-wanneer-je-per ongeluk-op-de-caps-lock-toets foto 1Vink in het resulterende scherm het vakje aan naast Toggle Keys gebruiken, klik op OK en je bent klaar.

heb-windows-je-waarschuwingen-wanneer-je-per ongeluk-op-de-caps-lock-toets foto 2

Elke keer dat u op de Caps Lock-toets drukt, hoort u een vriendelijke pieptoon om u te laten weten dat deze is ingedrukt.

Meer verhalen

Oplossing voor COM-surrogaat werkt niet meer in Vista

Als u de foutmelding krijgt dat COM Surrogate niet meer werkt wanneer u door mappen bladert die video- of mediabestanden bevatten, bent u hier aan het goede adres voor enkele mogelijke oplossingen. Dit probleem wordt veroorzaakt door codecs en andere COM-componenten die zijn geïnstalleerd door verschillende software die dat niet zijn

Maak een aangepast opstartlogo voor Windows Vista

OPMERKING: DIT WERKT NIET MET VISTA SP1. ALS U DIT IN SP1 PROBEERT, KUNT U UW COMPUTER NIET OPSTARTEN.

Symlinks gebruiken in Windows Vista

Een van de langverwachte functies in Windows Vista was de mogelijkheid om symbolische koppelingen te gebruiken, zoals je dat in Linux kunt doen. Helaas werken ze niet zo goed als ze zouden kunnen, maar het is een grote upgrade van eerdere versies en heeft al een aantal problemen voor mij opgelost.

Ctrl+Alt+Delete inschakelen voor Vista-aanmeldingsscherm

In oudere versies van Windows moest u de combinatie Ctrl+Alt+Delete gebruiken om in te loggen op het systeem. Dit was bedoeld om een ​​hogere beveiligingsaanmelding te bieden, hoewel ik niet weet hoe. Je bent misschien ook gewend om die combinatie te gebruiken om in te loggen, en er is een manier om het weer in te schakelen.

Windows 7, 8.x of Vista automatisch laten inloggen

Als u alleen een thuiscomputer gebruikt om te gamen of iets onbelangrijks, wilt u misschien niet telkens opnieuw inloggen wanneer u uw computer opnieuw opstart. Er is een eenvoudige aanpassing waarmee u automatisch kunt inloggen.

Verleng de proefperiode van Windows Vista tot 120 dagen

Windows Vista is het eerste Windows-besturingssysteem waarmee u 30 dagen een proefversie kunt gebruiken voordat u koopt. Het is echt een geweldige zet voor Microsoft, vooral in het licht van hoe weinig voordeel je krijgt van het upgraden naar Vista in de eerste plaats. Er is een binnenkort bekende truc die kan uitbreiden

Snel koppelingen toevoegen aan Windows Vista Explorer Favoriete koppelingen

Als je Windows Vista 5 minuten hebt gebruikt, heb je de favoriete links gezien tijdens het bladeren door je bestandssysteem. Wat vervelend is, is dat de favoriete links standaard niet genoeg nuttige links bevatten.

Gebruik Windows Vista Taakbeheer om de bestandsnaam van het lopende proces te zien

Een van de leukere upgrades in Windows Vista is de mogelijkheid om de bestandsnaam van een lopend proces te zien via Taakbeheer. Hoe vaak heb je een proces in Taakbeheer gezien, maar kon je niet achterhalen waar het zich in hemelsnaam bevond? Deze mogelijkheid is niet standaard ingeschakeld, maar het is eenvoudig genoeg

Schijfdefragmentatieschema configureren in Windows 7 of Vista

Windows 7 of Vista configureert Schijfdefragmentatie automatisch om defragmentatie zo te plannen dat deze eenmaal per week wordt uitgevoerd, meestal op woensdag om 01:00 uur. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben meestal op woensdag om 1 uur wakker en ik plan het liever op een ander tijdstip.

Vereisten voor Windows Vista Aero Glass begrijpen

De interface van Windows Vista Aero Glass is een van de belangrijkste wijzigingen in de nieuwste versie van Windows. Wat voor de meeste mensen minder duidelijk is, is aan welke voorwaarden Aero moet worden voldaan. Als u zeker weet dat uw systeem aan de vereisten voldoet, maar nog steeds niet is ingeschakeld, vindt u hier een lijst met: