Zorg dat systeemherstel minder schijfruimte gebruikt in Windows 7

Moe van de systeemherstelfunctie in Windows 7 die veel te veel schijfruimte in beslag neemt? Je kunt het eenvoudig aanpassen met een eenvoudige schuifbalk, je hoeft alleen maar te weten waar je moet kijken.

Windows Vista maakte het heel moeilijk om hetzelfde te doen... je moest een commandoregelhack gebruiken om Vista te dwingen zo veel ruimte niet meer te gebruiken. Windows 7 maakt het heel eenvoudig.

Tweak Systeemherstel SchijfgebruikBegin door met de rechtermuisknop op het computerpictogram te klikken en naar Eigenschappen te gaan, waarmee u naar het systeempaneel gaat.

make-system-restore-use-less-drive-ruimte-in-windows-7 foto 1

Klik vervolgens op de link aan de linkerkant voor Systeembeveiliging.

make-system-restore-use-less-drive-ruimte-in-windows-7 foto 2

Nu zou u naar het tabblad Systeembeveiliging moeten kijken, waar u een herstelpunt kunt maken, Systeemherstel kunt gebruiken of uw instellingen kunt configureren. Klik op de schijf die u wilt aanpassen in de lijst en klik vervolgens op de knop Configureren.

make-system-restore-use-less-drive-ruimte-in-windows-7 foto 3

Nu zou u in het configuratiescherm moeten zijn voor de schijf die u hierboven hebt geselecteerd, waar u de systeembeveiliging volledig kunt uitschakelen, alle behalve de nieuwste herstelpunten kunt verwijderen, dit kunt wijzigen om alleen bestanden te herstellen (en geen instellingen), of de schuifregelaar kunt slepen om te gebruiken meer of minder ruimte.

maak-systeem-herstel-gebruik-minder-schijfruimte-in-windows-7 foto 4

U moet waarschijnlijk een behoorlijke hoeveelheid ruimte overlaten - Systeemherstel is een erg leuke functie die u uit de problemen kan helpen wanneer uw computer niet meer werkt.

Alternatief plan: gewoon oude herstelpunten opruimen

Als u liever niet knoeit met de hoeveelheid ruimte die is toegewezen aan Systeemherstel, kunt u op zijn minst de rest van de oude herstelpunten opschonen (behalve de laatste). Dit houdt u nog steeds veilig, maar maakt veel schijfruimte vrij.

Open Schijfopruiming en klik vervolgens op Systeembestanden opschonen om Schijfopruiming opnieuw te openen in de beheerdersmodus (of voer het in de eerste plaats uit als beheerder).

make-system-restore-use-less-drive-ruimte-in-windows-7 foto 5

Ga naar het tabblad Meer opties en klik vervolgens op de knop Opschonen.

maak-systeem-herstel-gebruik-minder-schijfruimte-in-windows-7 foto 6

Alle oude herstelpunten moeten verdwenen zijn en u zult waarschijnlijk veel meer schijfruimte hebben.

Meer verhalen

Microsoft Security Essentials is een gratis antivirusprogramma

Microsoft Security Essentials is een gratis hulpprogramma dat realtime bescherming biedt om schadelijke virussen en andere malware van uw pc te identificeren en te verwijderen. Vandaag bekijken we hoe het presteert en welke bescherming het te bieden heeft.

Q-Dir – Bestandsbeheer met meerdere panelen

Soms zou het leuk zijn om meer te hebben dan een weergave met twee panelen als je door een bestandsbeheerder kijkt. Nu kunt u uw bestanden beheren met maximaal vier weergavevensters tegelijk met Q-Dir.

Houd nieuwe e-mail bij met Gmail Notifier

Het openen van een webbrowser en het meerdere keren per dag controleren van uw Gmail-account kan vervelend worden. Vandaag kijken we naar een cool gratis hulpprogramma dat op de achtergrond draait en je waarschuwt wanneer een nieuw bericht wordt ontvangen.

Naam en adres van webpagina bekijken met Tab Pop-up voor Firefox

Wilt u meer dan alleen een afbeeldingsvoorbeeld van de inhoud van een tabblad wanneer u schakelt tussen meerdere tabbladen in Firefox? Nu kunt u meer krijgen met Tab Popup.

Pas het systeemvak in Windows 7 aan met behulp van lokaal groepsbeleid

Als u een ervaren pc-gebruiker bent, bent u misschien geïrriteerd door de ballonmeldingen die verschijnen en u vertellen wat u al weet. Misschien wilt u helemaal niets in het systeemvak zien. Vandaag bekijken we hoe u de meldingen kunt uitschakelen met behulp van Lokaal groepsbeleid

Een Access-database importeren in Excel

Soms moet u items uit een Access-database halen en in Excel plaatsen, zodat u ze kunt ordenen voor een rapport of presentatie. Hier zullen we bekijken hoe u de database kunt importeren met Access en Excel 2007.

Zoek websites vanaf uw bureaublad in Windows 7 met zoekconnectoren

De nieuwe Windows 7 Search is sterk verbeterd ten opzichte van eerdere versies en stelt u in staat om naar gegevens te zoeken op lokale en netwerkcomputers. Vandaag gaan we nog een stap verder en laten we u zien hoe u de zoekmogelijkheden kunt uitbreiden naar sites op internet.

Voeg het bladwijzermenu toe aan uw bladwijzerwerkbalk met Bookmarks UI Consolidator

Ooit gewenst dat u uw bladwijzermenu en bladwijzerwerkbalk met elkaar zou kunnen combineren? Dat kan nu met Bookmarks UI Consolidator.

IBM Lotus Symphony is een gratis alternatief voor MS Office

In deze moeilijke economische tijden kan het frustrerend of onmogelijk zijn om veel geld uit te geven voor de MS Office-productiviteitssuite. Vandaag bekijken we IBM Lotus Symphony, een volledige suite van kantoor-apps gebouwd op Open Office-technologie en hoogwaardige documenten en presentaties produceert.

ChromePlus – Verbeterde versie van de Chromium-browser

Ben je dol op het gebruik van Google Chrome, maar zou je willen dat er wat extra functies ingebouwd waren? Nu kun je nog steeds genieten van al die Chrome-goedheid en meer met ChromePlus.