Laad eenvoudig uw digitale fotolijst en mp3-spelers met willekeurig gekozen mediabestanden

gemakkelijk-laad-uw-digitale-fotolijst-en-mp3-spelers-met-willekeurig-gekozen-mediabestanden foto 1

Is uw digitale foto- of muziekbibliotheek zo groot geworden dat u er moeilijk doorheen kunt bladeren om uw apparaten op te laden? Waarom zou u zelf doen wat uw computer voor u kan doen? Met een eenvoudig aanpasbaar script kunt u Windows eenvoudig willekeurige bestanden uit de ene map laten kiezen en naar een andere kopiëren.

Toepassingen

Hoewel het kopiëren van willekeurige bestanden van de ene map naar de andere zeker geen traditionele functie is, heeft het wel praktische toepassingen:  • Laad een digitale fotolijst op met willekeurige afbeeldingen uit je bibliotheek.
  • Kies willekeurige muziek uit je muziekbibliotheek om je MP3-speler te vullen.
  • Al het andere dat u maar kunt bedenken ... post suggesties hieronder.

Het script aanpassen

Voordat u het script Willekeurige bestanden kopiëren gebruikt, zijn er een paar instellingen die u moet maken (klik met de rechtermuisknop op het scriptbestand en selecteer Bewerken om het in Kladblok te openen). De locatie waar u deze informatie moet invoeren, evenals aanvullende details, worden duidelijk aangegeven in het script.

  1. Bestemmingsmap – de map waar de willekeurige bestanden naartoe moeten worden gekopieerd.
  2. Bestandsfilter – geef optioneel de soorten bestanden op waaruit u wilt kiezen (d.w.z. alleen JPG en PNG of alleen MP3- en OGG-bestanden).
  3. Zoek in submappen – moet de bron ook bestanden uit submappen bevatten?

U kunt zoveel kopieën van het script maken als u wilt. U kunt dus gemakkelijk een kopie maken die willekeurige afbeeldingen kiest, een willekeurige muziek, enz. Dupliceer gewoon het script Willekeurige bestanden kopiëren, geef het een geschikte bestandsnaam en pas het dienovereenkomstig aan.

Het script toevoegen aan uw menu Verzenden naar

Het script Willekeurige bestanden kopiëren is ontworpen om te werken vanuit uw contextmenu Verzenden naar.

Open de map Verzenden naar door te navigeren naar:

%AppData%MicrosoftWindowsSendTo

Of u kunt deze locatie gewoon in uw menu Uitvoeren plakken.

gemakkelijk-laad-uw-digitale-fotolijst-en-mp3-spelers-met-willekeurig-gekozen-mediabestanden foto 2

Maak een nieuwe snelkoppeling in de map Verzenden naar.

gemakkelijk-laad-uw-digitale-fotolijst-en-mp3-spelers-met-willekeurig-gekozen-mediabestanden foto 3

Selecteer het bronscript dat u hebt aangepast.

gemakkelijk-laad-uw-digitale-fotolijst-en-mp3-spelers-met-willekeurig-gekozen-mediabestanden foto 4

Voer een titel in zoals u wilt dat deze wordt weergegeven in het menu Verzenden naar.

gemakkelijk-laad-uw-digitale-fotolijst-en-mp3-spelers-met-willekeurig-gekozen-mediabestanden foto 5

Als u klaar bent, kunt u optioneel het pictogram wijzigen dat in het menu Verzenden naar verschijnt door het dialoogvenster Eigenschappen van de nieuw gemaakte snelkoppeling te openen en op de knop Pictogram wijzigen te klikken.

gemakkelijk-laad-uw-digitale-fotolijst-en-mp3-spelers-met-willekeurig-gekozen-mediabestanden foto 6

Selecteer het pictogram dat u wilt gebruiken en pas uw instellingen toe.

gemakkelijk-laad-uw-digitale-fotolijst-en-mp3-spelers-met-willekeurig-gekozen-mediabestanden foto 7

Het script Willekeurige bestanden kopiëren gebruiken

Zodra de snelkoppeling aanwezig is, kunt u nu de kopieerfunctie starten via het contextmenu met de rechtermuisknop. Navigeer eenvoudig naar de map die de bestanden bevat waaruit u wilt kopiëren, klik met de rechtermuisknop op een bestand of map en selecteer de snelkoppeling voor het kopiëren van willekeurige bestanden die u eerder hebt gemaakt.

Merk op dat u zich in de map moet bevinden waarvan u de bron wilt zijn wanneer u de functie aanroept. Als we in ons onderstaande voorbeeld de opdracht zouden aanroepen door met de rechtermuisknop op de map Voorbeeldafbeeldingen in de bovenliggende map (Bibliotheken > Afbeeldingen) te klikken, zou de bovenliggende map worden opgepikt als de bronmap in plaats van de map Voorbeeldafbeeldingen.

Nadat u de opdracht hebt geselecteerd, vat het script de huidige configuratie-opties samen en scant het de bronmap op het aantal toepasselijke bestanden. Dit kan even duren als je een map selecteert die enorm veel bestanden bevat. Zodra dit is gebeurd, wordt u gevraagd om het aantal willekeurige bestanden dat u wilt kopiëren.

gemakkelijk-laad-uw-digitale-fotolijst-en-mp3-spelers-met-willekeurig-gekozen-mediabestanden foto 9

Het script wordt uitgevoerd en kopieert het juiste aantal willekeurige bestanden. U kunt de voortgang bekijken door tijdens het kopieerproces naar de titelbalk te kijken.

Houd er rekening mee dat als een bestand met dezelfde naam op de bestemming bestaat, dit wordt overschreven.

gemakkelijk-laad-uw-digitale-fotolijst-en-mp3-spelers-met-willekeurig-gekozen-mediabestanden foto 10

Als u klaar bent, kunt u zien dat de gekopieerde bestanden een willekeurige subset van de bronbestanden zijn.

Download Copy Random Files-script van HowToGeek.com

Meer verhalen

TV-showcasts opnieuw ontworpen als D&D-uitlijningsgrafieken

Zelfs als je nooit een Dungeons & Dragons-fan was, maar vooral als je dat wel was, zul je deze slimme uitlijningsgrafieken waarderen die populaire tv-showpersonages in kaart brengen over het spectrum van Lawful Good tot Chaotic Evil.

Vrijdagpret: Notebook Wars 2

Vrijdag is eindelijk weer aangebroken, dus waarom geen pauze nemen en plezier maken met iets anders? In de game van deze week ga je de strijd aan om je notebook terug te winnen van de vloot van vijandelijke vliegtuigen en troepen te ondersteunen die het zijn binnengevallen.

Snel meerdere bestanden bewerken in Audacity

Heb je een heleboel bestanden die op dezelfde manier moeten worden bewerkt? U kunt het proces automatiseren om tijd en moeite te besparen met behulp van Audacity's Chain-functie en tonnen bestanden tegelijkertijd wijzigen.

Month in Geek: editie maart 2011

Maart is voorbij gevlogen en het is weer tijd voor onze maandelijkse samenvatting van de beste artikelen van de grote auteurs hier bij How-To Geek. Dus trek een comfortabele stoel aan, pak je favoriete drankje en geniet van het lezen.

Hoe u de slechtste OS X Lion-functie in Windows krijgt (omgekeerd scrollen)

De aankomende versie van OS X, ook wel bekend als Lion, heeft een nieuwe functie waar veel mensen een hekel aan hebben: scrollen op het trackpad is omgekeerd, net als een iPad of iPhone. Als u deze functie in Windows wilt, is het zo eenvoudig als maar kan.

Uit de doos met tips: uw flashdrive labelen, C-batterijen in D-batterijen veranderen, uw harde schijf tot zwijgen brengen met Elastic

Het is tijd om in het vak met tips te duiken en de beste lezerstips van deze week te delen. Vandaag bekijken we tips en trucs om u te helpen uw verloren flashdrive te herstellen, C-batterijen in een mum van tijd in D-batterijen te veranderen en uw harde schijf het zwijgen op te leggen met elastische banden.

Zoek rechtstreeks vanuit de adresbalk van Firefox met behulp van snelkoppelingen voor snel zoeken

Wilt u een snelle manier om zoekopdrachten in de adresbalk van Firefox uit te voeren met uw favoriete zoekmachines? Kijk dan hoe gemakkelijk het kan zijn om te zoeken met deze geweldige set snelkoppelingen met de Instantfox-extensie.

The Matrix wordt vandaag 12; Vier het met Matrix Wallpaper en Screensavers

Twaalf jaar geleden schreef The Matrix film- en geekcultuurgeschiedenis met een samensmelting van epische verhalen, veel speciale effecten en een meeslepende kijk op het leven van mensen en machines in een dystopische toekomst. Pak een computer...

Scoor 50% korting bij Barnes & Noble [Deals]

Als u boodschappen doet bij uw plaatselijke Barnes & Noble, besparen deze kortingsbonnen u 50% op uw fysieke aankoop.

Bier maken [Infographic]

Bier brouwen is een oude kunst doordrenkt van wetenschap; bekijk deze infographic en bijbehorende gids om het proces erachter te zien en te leren hoe je bier kunt brouwen in je keuken.