Kun je een Windows 7-licentie overdragen naar een virtuele machine die op dezelfde computer draait?

kan-je-een-windows-7-licentie-naar-een-virtuele-machine-draaien-op-de-zelfde-computer-foto 1

Het is allemaal goed als u uw Windows 7-licentie nooit naar een andere computer of naar een virtuele machineomgeving hoeft te verplaatsen, maar wat doet u als u zich in die situatie bevindt? De SuperUser Q&A-post van vandaag kijkt naar het onderwerp om een ​​verwarde lezer te helpen een oplossing te vinden.

De vraag- en antwoordsessie van vandaag komt tot ons met dank aan SuperUser - een onderverdeling van Stack Exchange, een community-gedreven groepering van Q&A-websites.



De vraag

SuperUser-lezer jl6 wil weten of een gelicentieerd en geactiveerd exemplaar van Windows 7 kan worden verplaatst naar een virtuele machine op dezelfde computer:

Ik heb de SuperUser-blogpost over het overdragen van een licentie gelezen, maar ik ben in de war als het gaat om het gelicentieerde, geactiveerde exemplaar van Windows 7 dat ik al op mijn pc heb. Ik wil de licentie verplaatsen naar een virtuele machine die draait in Ubuntu op dezelfde pc, maar mag ik dit doen?

Kan jl6 dit exemplaar van Windows 7 legaal naar een virtuele machine op dezelfde computer verplaatsen of niet?

Het antwoord

SuperUser-bijdrager Dawn Benton heeft het antwoord voor ons:

In sectie 3d van zowel de OEM- als de Retail-licenties van de versies die ik heb gecontroleerd (Windows 7 Professional en Windows 7 Home Premium) staat:

  • d. Gebruik met virtualisatietechnologieën. In plaats van de software rechtstreeks op de gelicentieerde computer te gebruiken, mag u de software installeren en gebruiken op slechts één virtueel (of anderszins geëmuleerd) hardwaresysteem op de gelicentieerde computer.

Aangezien de machine van de originele poster de gelicentieerde computer is, Ubuntu als een host-besturingssysteem zal draaien en Windows op een enkele virtuele machine op een virtueel hardwaresysteem op dezelfde gelicentieerde computer zal draaien, is het volgens dit oké.

Intellectuele eigendom en licentievoorwaarden voor eindgebruikers – Microsoft