Verkrijg Vista Explorer-stijl Volledige rijselectie en selectievakjes in Windows XP

Als je nog steeds Windows XP gebruikt en jaloers bent op de optionele maar echt nuttige selectievakjes in Vista, of de volledige rijselectie in de detailmodus, dan is er een nieuwe oplossing voor je waar een van onze lezers gisteren over schreef.

De oplossing komt in de vorm van een kleine uitvoerbare applicatie die het .NET 3.5-framework vereist, en met een gewicht van ongeveer 13 MB geheugengebruik in mijn testen, die wordt aangesloten op Explorer en volledige rijselectie en selectievakjes toevoegt, hoewel de selectievakjes een beetje vreemd zijn (daarover hieronder meer).

Ik weet niet zeker of ik het de hele tijd zou laten draaien ... Ik zou het waarschijnlijk gewoon inschakelen wanneer ik selectievakjes nodig had om gemakkelijker een aantal bestanden te selecteren en het vervolgens uitzetten als ik klaar was. (Eigenlijk zou ik gewoon upgraden naar Vista, maar daar gaat het niet om)TrayProdder gebruiken

De applicatie is eenvoudig, in een enkel uitvoerbaar bestand dat geen installatie vereist. Bewaar het gewoon ergens nuttig, en zodra u de toepassing start, ziet u een nieuw pictogram in het systeemvak.

Het toepassingsvenster heeft een aantal knoppen, waarvan u de meeste in eerste instantie kunt negeren, omdat u de twee vakjes voor Selectievakjes en Volledige rij selecteren wilt aanvinken, afhankelijk van welke u wilt gebruiken.

get-vista-explorer-stijl-volledige-rij-selectie-en-checkboxes-in-windows-xp foto 2

Dit geeft u een nieuwe kolom met selectievakjes en u zult merken dat wanneer u op een bestand of map klikt, deze de hele rij selecteert (best gebruikt in de detailweergave).

get-vista-explorer-stijl-volledige-rij-selectie-en-checkboxes-in-windows-xp foto 3

De selectievakjes zijn echter een beetje vreemd ... als je de selectievakjes eenmaal hebt aangevinkt, moet je de knop Alles selecteren gebruiken om ze daadwerkelijk aan te vinken ...

get-vista-explorer-stijl-volledige-rij-selectie-en-checkboxes-in-windows-xp foto 4

En dan zul je merken dat die twee selectievakjes van hierboven nu zijn geselecteerd en dat je er normale Windows-bestandsfuncties op kunt gebruiken (zoals kopiëren of verplaatsen).

get-vista-explorer-stijl-volledige-rij-selectie-en-checkboxes-in-windows-xp foto 5

Aangezien u de detailweergave echt wilt gebruiken als u deze applicatie gebruikt, wilt u misschien Extra Mapopties openen en Toepassen op alle mappen kiezen om de detailweergave over de hele linie toe te passen.

get-vista-explorer-stijl-volledige-rij-selectie-en-checkboxes-in-windows-xp foto 6

Als je de detailweergave niet leuk vindt, weet ik niet zeker of dit hulpprogramma in de eerste plaats iets voor jou is.

TrayProdder instellen om te starten bij opstarten

Als u wilt dat de toepassing bij het opstarten wordt uitgevoerd, moet u een snelkoppeling maken en wilt u waarschijnlijk een van de opdrachtregelparameters in de snelkoppeling gebruiken, omdat de opties nergens worden opgeslagen.

-f = fullrowselect aan (standaard: uit)
-c = selectievakjes aan (standaard: uit)
-h = verberg hoofdformulier bij start (standaard: toon formulier bij start)
-x = minimaliseren naar systeemvak bij Sluiten (standaard: vragen of u wilt afsluiten)

Als u bijvoorbeeld de toepassing verborgen wilt laten starten met beide functies ingeschakeld en wilt minimaliseren naar de lade, zou u iets soortgelijks als dit gebruiken:

trayprodder.exe -f -c -h -x

Open een verkennervenster en typ shell:startup in de adresbalk en maak vervolgens een snelkoppeling naar het uitvoerbare bestand TrayProdder in deze map.

get-vista-explorer-stijl-volledige-rij-selectie-en-checkboxes-in-windows-xp foto 7

Open de eigenschappen en voeg de parameters van boven toe zodat het er ongeveer zo uitziet:

get-vista-explorer-stijl-volledige-rij-selectie-en-checkboxes-in-windows-xp foto 8

De eerste keer dat u de snelkoppeling uitvoert, wordt u gevraagd om een ​​beveiligingswaarschuwing, die u kunt verwijderen door Altijd vragen voordat u dit bestand opent uit te schakelen.

get-vista-explorer-stijl-volledige-rij-selectie-en-checkboxes-in-windows-xp foto 9

Hierdoor wordt de toepassing elke keer dat u inlogt op uw computer geladen.

Download TrayProdder van everator.com

Meer verhalen

Gebruikersaccounts verwijderen van het aanmeldingsscherm in Windows Vista

Als u meerdere gebruikersaccounts op uw computer heeft, vindt u het misschien vervelend om elke keer dat u de computer opstart op het pictogram voor uw gebruikersnaam te moeten klikken. Om dit probleem te verhelpen, kunt u een van de gebruikersaccounts verwijderen, of u kunt deze gewoon verbergen met een registerhack.

Back-up en herstel van hardwarestuurprogramma's op de gemakkelijke manier met dubbele driver

Een van de meer vervelende aspecten van het opnieuw installeren van een besturingssysteem is het opnieuw vinden van alle stuurprogramma's voor uw hardware. Vaak heb je de cd voor een nieuw hardwareapparaat misschien niet, en zelfs als je dat wel hebt gedaan, zijn de stuurprogramma's op de schijf waarschijnlijk verouderd.

Virtuele desktops krijgen op Windows XP

Dit gastartikel is geschreven door Emma van Laptopical.com, een site met nieuws en recensies voor laptops.

Geek Reviews: speel en neem internetradio op met Screamer Radio

Afgelopen weekend kwam ik een heel cool internetradio- en opnameprogramma tegen met de naam Screamer Radio. Dit programma is extreem licht op systeembronnen en biedt een heleboel muziek- en programmeerbronnen, inclusief opname met één druk op de knop.

Een wachtwoordhersteldiskette maken en gebruiken in Windows 7 of Vista

Het vergeten van uw wachtwoord kan een uiterst frustrerende situatie zijn, en we hebben al verteld hoe u uw wachtwoord opnieuw kunt instellen met de Ultimate Boot-cd en de System Rescue-cd, maar u kunt de situatie volledig voorkomen door een wachtwoordhersteldiskette te maken.

Snelle tip: eenvoudig schakelen tussen handtekeningen in Outlook 2007

Er zijn veel mensen die een groot deel van de dag in Microsoft Outlook leven. Mogelijk wilt of moet u uw e-mailhandtekening regelmatig wijzigen, afhankelijk van de persoon die u e-mailt of het account dat u gebruikt, en er is een heel eenvoudige manier om dit te doen die misschien niet voor de hand ligt.

Weekendplezier: neem internet-tv op op de drie grote platforms met Miro

Voortbordurend op onze serie die verschillende manieren laat zien om online televisie en andere videoprogramma's te kijken, brengen we u deze week Miro. Zie Miro als een TiVo voor uw computer die internetprogramma's zal downloaden en opslaan. Miro is beschikbaar voor alle drie de belangrijkste platforms, OS X, Windows en verschillende

Beveilig uw Gmail-account met SSL-codering zonder Gmail Notifier te breken

Welke firewall u ook gebruikt, als u online verbinding maakt met services zonder codering te gebruiken, bestaat de kans dat uw gegevens worden gekaapt, vooral als u verbinding maakt via een draadloos netwerk. Vandaag laten we u zien hoe u SSL voor Gmail inschakelt terwijl u de Gmail-melding nog steeds toestaat

De nieuwe Hyper-V-functie in Windows Server 2008 begrijpen

Dit artikel is geschreven door MetroTek Geek van Metrotek Solutions, een leverancier van computerhulp in het DC-gebied.

Veilig computergebruik: Zoek en verwijder spyware met Spyware Terminator

De afgelopen weken hebben we verschillende gratis hulpprogramma's besproken om u te helpen uw computerervaring veilig en bugvrij te houden. We gaan verder met onze Secure Computing-serie en vandaag zullen we het anti-spywareprogramma Spyware Terminator bekijken.