Krijg gratis technische ondersteuning voor Windows PC en verwijdering van malware bij uw lokale Microsoft Store

krijg-free-windows-pc-tech-support-en-malware-verwijdering-in-uw-lokale-microsoft-store foto 1

Microsoft exploiteert meer dan 100 winkels in de VS en Canada. Het zijn niet alleen plaatsen om te winkelen - Microsoft Stores voeren gratis basisonderhoud voor Windows-pc's voor u uit. Het maakt niet uit waar u de pc hebt gekocht, zolang deze maar op Windows draait.

Dit zijn het soort diensten waarvoor de meeste winkels - zoals Best Buy's Geek Squad - een premie in rekening brengen. Microsoft Stores zijn meer dan alleen plaatsen om een ​​schone, malwarevrije laptop te kopen.Nee, dit is geen advertentie voor Microsoft en hun winkels. Dit is een manier om een ​​gratis service van Microsoft te krijgen voor de Windows-pc die u al bezit. Het wordt tijd dat Microsoft meer ondersteuning gaat bieden voor al die Windows-pc's waarmee ze hun fortuin hebben verdiend.

Is er een Microsoft Store bij jou in de buurt?

Dit is natuurlijk alleen handig als er een Microsoft Store-locatie bij jou in de buurt is. Er zijn locaties in de meeste staten van de VS en enkele grote stedelijke centra in heel Canada. Microsoft opent elk jaar meer en meer winkels, dus misschien heeft u er binnenkort een bij u in de buurt als u dat nog niet doet. Bekijk een actuele lijst met Microsoft Store-locaties op de website van Microsoft.

krijg-free-windows-pc-tech-support-en-malware-verwijdering-in-uw-lokale-microsoft-store foto 2

Wat u gratis kunt krijgen

Deze service maakt deel uit van Microsoft's in-store Answer Desk-service. Zie het een beetje als de Genius Bar in een Apple Store - ja, die Microsoft Stores voelen erg gemodelleerd naar Apple Stores.

Op de website van Answer Desk kunt u een winkel in de buurt kiezen en een gratis afspraak maken. Kom langs en een Service Advisor biedt enkele gratis services voor elke Windows-laptop, ongeacht waar u deze hebt gekocht.

Gratis services omvatten uitgebreide diagnostiek, softwarereparatie of -ondersteuning, verwijdering van virussen en malware en pc-optimalisaties. Ter vergelijking: alleen het verwijderen van virussen en spyware kost $ 199,99 als je in plaats daarvan naar Best Buy's Geek Squad gaat.

We raden uiteraard af om de Geek Squad te gebruiken. U kunt uw computer zelf onderhouden. Maar als u professionele hulp wilt, kunt u deze gratis krijgen. En als u familieleden heeft die in de buurt van een Microsoft Store wonen en zij u vragen om malware van hun pc's te verwijderen en deze sneller te laten werken, kunt u hen vertellen het naar een Microsoft Store te brengen en Microsoft het werk te laten doen, zodat u kunt voorkomen dat de frustratie en bespaar je eigen tijd.

get-free-windows-pc-tech-support-en-malware-verwijdering-in-uw-lokale-microsoft-store foto 3

Pas op voor upsells

Er is altijd een vangst. Microsoft Stores zijn winkels waar ze geld willen verdienen, geen servicelocaties die alleen ten behoeve van hun klanten worden geëxploiteerd. Ze bieden wel een aantal betaalde diensten aan, en deze kunnen u worden aangeboden als u een winkel binnengaat.

Om eerlijk te zijn tegenover Microsoft, zijn deze services niet absurd geprijsd - voor $ 49 per stuk zijn ze bijvoorbeeld veel goedkoper dan vergelijkbare Geek Squad-services. Gegevenshersteldiensten zijn begrijpelijkerwijs duurder.

Die betaalde services van $ 49 variëren van potentieel nuttig, zoals een garantieconciërgeservice waarbij Microsoft Store-medewerkers contact opnemen met de fabrikant van uw pc om het onder garantie te laten repareren, zodat u er niet tegen hoeft te vechten, tot het absurde, zoals OneDrive-installatie die bestaat uit van het installeren van OneDrive-apps op al uw apparaten en inloggen met hetzelfde account.

Hardware-upgrade/-installatie, gratis bij aankoop van een hardware-upgrade in de winkel, is een begrijpelijke service als u dit niet zelf wilt doen, terwijl app-installatie — die lijkt te bestaan ​​uit het installeren van apps — iets is dat elke pc-gebruiker zou moeten doen gewoon op hun gemak voelen.

krijg-free-windows-pc-tech-support-en-malware-verwijdering-in-uw-lokale-microsoft-store foto 4


Dit is een simpele tip, maar Microsoft Stores bestaan ​​nog niet zo lang - de eerste werd geopend in 2009. Deze service bestaat misschien om u naar de eigen winkels van Microsoft te lokken, maar het is ook een poging om met Apple te concurreren bij het aanbieden van een enkele plek waar u terecht kunt voor antwoorden en ondersteuning. Als je hulp nodig hebt, is het het proberen waard.

Maar als je toch gaat - of als je een familielid of vriend adviseert om te gaan - zeg dan dat ze niet moeten worden opgezogen door de $ 49 OneDrive-installatieservice en andere twijfelachtige services.

Als je ervaring hebt met het gebruik van deze services in een Microsoft Store, voel je dan vrij om mee te praten en ze te delen. We hebben een aantal goede dingen gehoord, en deze diensten lijken niet ontworpen te zijn om elke persoon die binnenkomt te verkopen.

Image Credit: crpietschmann op Flickr, kimubert op Flickr, Wesley Fryer op Flickr

Meer verhalen

Geek Trivia: Wetenschappers kunnen het pad reconstrueren waar Lewis en Clark naar op zoek zijn?

Denk je het antwoord te weten? Klik door om te zien of je gelijk hebt!

De beste nieuwe functies in macOS Sierra (en hoe ze te gebruiken)

Er is een nieuwe versie van het desktopbesturingssysteem van Apple, en daarmee een hele reeks interessante nieuwe functies. Hier zijn enkele van de beste om op te letten.

Automatisch opslagruimte vrijmaken met macOS Sierra

Als je een Mac hebt die altijd maar weinig ruimte heeft, is macOS Sierra een verademing. Het bevat een nieuwe tool die aanbevelingen geeft en helpt om ruimte op je Mac vrij te maken.

Winkelen met Apple Pay op macOS Sierra

Apple Pay, ooit het domein van iPhone- en Watch-gebruikers, is gearriveerd op macOS Sierra. Hier leest u hoe u het kunt gebruiken.

Hoe u uw foto's kunt doorzoeken op specifieke objecten in iOS 10

Naast gezichtsherkenning en enkele andere leuke functies die in iOS 10 zijn geïntroduceerd, kun je met je Foto's-app nu ook zoeken naar specifieke objecten - van bomen tot dieren tot gezichtsuitdrukkingen - in je foto's. Dit is hoe het werkt.

Hoe de nieuwe en verbeterde meldingen van iOS 10 te gebruiken

iOS 10 heeft nogal wat wijzigingen aangebracht in meldingen en hoe u ermee omgaat. Laten we vandaag even de tijd nemen om deze veranderingen te introduceren en te onderzoeken.

Apps openen van niet-geïdentificeerde ontwikkelaars op uw Mac

macOS heeft een functie genaamd Gatekeeper die is ontworpen om je Mac te vergrendelen, waardoor deze standaard alleen door Apple goedgekeurde software hoeft uit te voeren. Maar een Mac is op dezelfde manier vergrendeld als Android: je bent nog steeds vrij om elke gewenste toepassing uit te voeren.

Hoe u uzelf kunt beschermen tegen Java-beveiligingsproblemen als u het niet kunt verwijderen

Java is al jaren de belangrijkste bron van browserexploits. Zelfs na een recente noodpatch is Java nog steeds kwetsbaar. Om onszelf te beschermen, moeten we aannemen dat Java altijd kwetsbaar zal zijn.

Waarom u de CPU-kloksnelheid niet kunt gebruiken om computerprestaties te vergelijken?

Een nieuwe computer kopen? Let niet te veel op de kloksnelheid van de CPU. De CPU-snelheid was ooit een gemakkelijke, zo niet volledig nauwkeurige, manier om de prestaties van twee computers te vergelijken - vergelijk gewoon de GHz. Maar nu niet meer.

21 Windows-beheerprogramma's uitgelegd

Windows zit boordevol systeemtools en veel ervan bevinden zich in de map Systeembeheer. De tools hier zijn krachtiger en complexer, dus ze zijn verborgen waar de meeste Windows-gebruikers ze niet zullen tegenkomen.