Ontvang gratis studentensoftware van Microsoft bij DreamSpark

Als je op de universiteit zit, is de kans groot dat je overweldigd wordt door stijgende collegegeld- en studiekosten. Hier leest u hoe u een kleine pauze kunt nemen met absoluut gratis ontwikkelings- en ontwerpsoftware van Microsoft via DreamSpark.

Hoewel veel studenten het nog steeds niet weten, biedt DreamSpark sinds 2008 gratis Microsoft-software aan studenten aan. Net als MSDNAA kunnen studenten software voor educatief en persoonlijk gebruik volledig gratis downloaden en gebruiken, behalve bij DreamSpark, komen alle studenten in aanmerking . DreamSpark heeft onlangs zijn aanbod uitgebreid met training en toegang tot de Windows Mobile Marketplace. Laten we eens kijken hoe u van dit aanbod kunt profiteren als u student bent.

Registreer bij DreamSparkGa naar de DreamSpark-website (link hieronder) om alle software te zien die beschikbaar is voor studenten. Er zijn hier genoeg dingen om bijna iedereen te interesseren, hoewel Windows 7 of Office niet is inbegrepen. DreamSpark omvat:

  • Visual Studio 2010
  • Windows Phone Development-tools en gratis toegang tot de Windows Phone Marketplace
  • Windows Server 2008 R2
  • Expressie Studio 4
  • SQL Server 2008
  • en meer!

Selecteer een programma dat u interesseert voor meer informatie erover.

krijg-gratis-student-software-van-microsoft-at-dreamspark foto 1

Om gratis software te downloaden, moet je eerst verifiëren dat je een huidige student bent. Klik op Aanmelden naast de boxart van het programma om aan de slag te gaan.

krijg-gratis-student-software-van-microsoft-at-dreamspark foto 2
Meld u aan met uw normale Windows Live ID, zoals een Hotmail-, XBOX Live- of MSN Messenger-account. U hoeft het @yourcollege.edu-e-mailadres van uw universiteit niet te gebruiken, omdat u later uw universiteitsreferenties invoert om te verifiëren dat u een student bent.

krijg-gratis-student-software-van-microsoft-at-dreamspark foto 3

Nadat u bent ingelogd, wordt u doorgestuurd naar de programmapagina waar u zich eerder bevond. Klik deze keer op de knop Get Verified.

krijg-gratis-student-software-van-microsoft-at-dreamspark foto 4

Hiermee wordt een verificatieformulier geopend. Selecteer eerst uw land; DreamSpark is beschikbaar in de meeste landen over de hele wereld, dus je zult hoogstwaarschijnlijk je land kunnen vinden, waar je ook woont. Selecteer vervolgens om te verifiëren als student. Kies ten slotte hoe u wilt activeren. De beste optie voor de meeste studenten is Laat je verifiëren via mijn school, maar je kunt ook activeren met een ISIC-kaart of een activeringscode van je school als je een middelbare school of thuisgeschoolde student bent.

Als alternatief, als u een IT-beheerder op een school bent, kunt u uw school of hogeschool registreren bij DreamSpark, zodat u activeringscodes aan uw leerlingen kunt geven. Selecteer hiervoor Verifiëren als school en volg de instructies. Middelbare scholen en ouders die thuisonderwijs geven, kunnen zich ook op deze manier registreren, waardoor hun leerlingen een voorsprong hebben met de tools van Microsoft.

krijg-gratis-student-software-van-microsoft-at-dreamspark foto 5

Als je als leerling Geverifieerd via mijn school hebt geselecteerd, wordt je doorverwezen naar een pagina om je school te selecteren. Selecteer uw land en staat of provincie en kies vervolgens uw school uit de lijst aan de rechterkant. Klik onderaan op Doorgaan als je je hogeschool hebt geselecteerd.

krijg-gratis-student-software-van-microsoft-at-dreamspark foto 6
Nu wordt u gevraagd uw naam, geboortedatum en e-mailadres van de universiteit in te voeren. Zorg ervoor dat u het @yourschool.edu-e-mailadres invoert dat u van uw hogeschool hebt. Klik op Verifiëren wanneer u klaar bent.

krijg-gratis-student-software-van-microsoft-at-dreamspark foto 7

Dat is alles; nu zou je volledig geverifieerd moeten zijn met DreamSpark en klaar om te beginnen met het downloaden en gebruiken van gratis Microsoft-software. Als DreamSpark uw gegevens niet automatisch kan verifiëren, moet u mogelijk een paar dagen wachten voordat ze contact opnemen met uw universiteit en u verifiëren. Maak je echter geen zorgen; als je in een standaard, geaccrediteerde universiteit zit in een van de beschikbare landen, heb je toegang tot de software zodra ze je verifiëren.

DreamSpark-software downloaden

Nu je bent geverifieerd, kun je alle beschikbare programma's downloaden. Selecteer de gewenste taal en klik op Downloaden.

krijg-gratis-student-software-van-microsoft-at-dreamspark foto 8
DreamSpark-programma's worden standaard gedownload met de Akamai Downloadmanager, die wordt uitgevoerd als een ActiveX-besturingselement in IE, of als een Java-applet in Firefox, Chrome en andere browsers.

krijg-gratis-student-software-van-microsoft-at-dreamspark foto 9

Hiermee wordt de Akamai Downloadmanager geopend, waarmee u eenvoudig downloads kunt pauzeren en hervatten om ervoor te zorgen dat u het hele bestand downloadt. Houd er rekening mee dat veel van de downloads enkele gigabytes groot zijn, dus het kan even duren voordat ze zijn gedownload, afhankelijk van uw internetverbinding.

krijg-gratis-student-software-van-microsoft-at-dreamspark foto 10
Veel van de programma's zijn beschikbaar als ISO-schijfkopieën, dus volg onze tutorial over het branden van een ISO-image op schijf. Als alternatief kunt u de ISO-image koppelen en de software installeren zonder een schijf te branden.

Als je Server 2008 R2 wilt uitproberen, maar geen extra computer hebt om het op te installeren, probeer het dan uit te voeren in de gratis VMware Player.

Conclusie

Wat uw computerinteresses ook zijn, DreamSpark biedt programma's voor ontwerp, ontwikkeling, IT en meer. Je mag deze programma's niet gebruiken om commerciële producten te ontwikkelen of te ondersteunen, maar je kunt ze van binnen en van buiten leren en freeware ontwikkelen. Bovendien kunt u gratis echte, commerciële apps indienen bij de Windows Phone App Store, zodat u ook een voorsprong kunt krijgen op het verdienen van geld met Windows Phone 7.

Microsoft DreamSpark

Meer verhalen

Vervang eenvoudig een vergrendeld bestand zodra het is ontgrendeld

Als u bepaalde Windows-bestanden (zoals programma's of Word-documenten) probeert bij te werken terwijl ze in gebruik zijn, krijgt u de standaardfout toegang geweigerd, bestand is in gebruik. Hoewel de redenering hierachter duidelijk is, kan het behoorlijk vervelend zijn als u een klein uitvoerbaar bestand moet bijwerken dat momenteel in

Stream video naar uw iPhone, iPad of iPod Touch vanuit Windows of OS X

Wilt u eenvoudig video uit de collectie op uw computer streamen naar een draagbaar Apple-apparaat via Wi-Fi of internet? Vandaag bekijken we wat misschien wel de gemakkelijkste manier is om video naar je iPod Touch, iPhone of iPad te streamen met Air Video.

Hoe weet ik of ik 32-bits of 64-bits Office 2010 gebruik? [Antwoorden]

Vraag je je af of je de 32-bits of de 64-bits versie van Office 2010 gebruikt? Zo kom je er snel achter welke versie je gebruikt.

Exporteer uw Evernote-notities in HTML- of MHT-indeling

Wil je sommige of al je aantekeningen uit Evernote exporteren, zodat je ze in een ander programma kunt bekijken of de gegevens ergens anders kunt gebruiken? Hier leest u hoe u alles kunt exporteren dat in Evernote is opgeslagen in HTML- of MHT-indeling.

Vraag de lezers: welke Windows-systemen gebruikt u? [Opiniepeiling]

Er zijn bijna tien maanden verstreken sinds Windows 7 beschikbaar kwam voor het publiek en het heeft het in die korte tijd heel goed gedaan. Deze week willen we weten of je de sprong hebt gemaakt en een upgrade naar Windows 7 hebt uitgevoerd.

Exporteer en maak een back-up van uw gegevens van Google Wave voordat deze wordt afgesloten

Wil je al je gesprekken en meer van Google Wave opslaan voordat het wordt afgesloten? Hier zijn enkele manieren waarop u uw Waves vandaag kunt exporteren, zodat uw team kan overschakelen naar andere samenwerkingsplatforms.

Tijd besparen bij het verzenden en ontvangen van e-mail

Foto door H is voor Thuis

Bouw uw eigen geautomatiseerde systeem voor bestandsupdates

Elke serverbeheerder heeft een aantal hulpprogramma's die ze graag gebruiken. Deze tools worden doorgaans op elke machine bewaard om de beschikbaarheid te garanderen en kunnen afkomstig zijn van verschillende bronnen, zoals Sysinternals en Nirsoft.

Verander de kleur van uw Windows 7-taakbalk op de gemakkelijke manier (en roteer tussen kleuren)

We hebben u onlangs laten zien hoe u de kleur van de taakbalk van Windows 7 kunt wijzigen in alles wat u maar wilt zonder dat er software op de achtergrond wordt uitgevoerd, en nu hebben we een nog eenvoudigere manier om dit met een enkele klik te doen.

Beginner Geek: verander wat Windows doet als je het deksel van je laptop sluit

Ben je het zat dat je laptop automatisch in slaap valt als je het deksel sluit? Hier leest u hoe u uw laptop kunt laten doen wat u wilt wanneer u klaar bent om hem op te hangen.