Kopieer Excel-opmaak op de gemakkelijke manier met Format Painter

De Format Painter in Excel maakt het gemakkelijk om de opmaak van een cel te kopiëren en op een andere toe te passen. Met slechts een paar klikken kunt u opmaak reproduceren, zoals lettertypen, uitlijning, tekstgrootte, rand en achtergrondkleur.

Klik in een Excel-werkblad op de cel met de opmaak die u wilt kopiëren. U ziet stippellijnen rond de geselecteerde cel. Selecteer vervolgens het tabblad Home en klik op de Format Painter.

kopieer-excel-opmaak-op-de-eenvoudige-manier-met-format-painter foto 1Je zult zien dat je cursor nu een penseelafbeelding bevat. Ga naar de cel waar u de opmaak wilt toepassen en klik erop.

kopieer-excel-opmaak-op-de-eenvoudige-manier-met-format-painter foto 2

Uw doelcel heeft nu de nieuwe opmaak.

kopieer-excel-opmaak-op-de-eenvoudige-manier-met-format-painter foto 3

Als u dubbelklikt op Format Painter, kunt u op meerdere afzonderlijke bestanden klikken waarop u de opmaak wilt toepassen. Of u kunt klikken en slepen over een groep cellen. Als u klaar bent met het toepassen van opmaak, klikt u nogmaals op Format Painter of op de Esc-toets om deze uit te schakelen.

kopieer-excel-opmaak-op-de-eenvoudige-manier-met-format-painter foto 4

De Format Painter is een zeer eenvoudige, maar uiterst nuttige en tijdbesparende tool bij het maken van complexe werkbladen.

Meer verhalen

Deel uw 30 meest bezochte domeinen met Visitation Cloud voor Firefox

Benieuwd naar de domeinen die u het meest bezoekt of misschien wilt u een manier om die informatie op een sociale website te delen? Nu kunt u de 30 meest bezochte domeinen in de geschiedenis van uw browser zien en delen met de Visitation Cloud-extensie.

Een iTunes-account maken zonder creditcard

iTunes Store biedt een grote verscheidenheid aan gratis inhoud, maar om het te downloaden moet je een account hebben. Meestal moet u uw creditcardgegevens invoeren om u aan te melden, maar hier is een eenvoudige manier om een ​​iTunes-account te krijgen voor gratis downloads zonder betalingsgegevens in te voeren.

Pandora gebruiken in Boxee

Boxee is een erg coole multimedia-app waarmee je op veel verschillende manieren toegang hebt tot je digitale media en deze kunt streamen. Er zitten ook veel extra apps bij, en vandaag bekijken we de Pandora-applicatie in Boxee.

Hoe NCAA March Madness online te bekijken

Je hebt je haakjes ingevuld en nu ben je klaar voor een van Amerika's meest populaire sportevenementen. Maar wat als u vastzit op uw werk of niet achter uw tv zit? Of laat je lokale partner een ander spel zien? Vandaag laten we zien hoe je alle March Madness online kunt vangen.

Vrijdagpret: ontvoering

Eindelijk is er weer een vrijdag en is het tijd om de middag te verspillen aan bedrijfstijd met het spelen van een flashgame. Vandaag bekijken we een leuk spel genaamd Abduction.

Speel elke dag een nieuw willekeurig spel in Chrome

Als u elke dag een paar momenten kunt ontspannen, kan de tijd zo veel beter verstrijken en kunt u zich verfrist voelen. Als je favoriete methode om te ontspannen het spelen van een snel spelletje is, doe dan mee en bekijk de Random Games van MyGiochi.net-extensie voor Google Chrome.

Wijs een netwerkschijf toe van XP naar Windows 7

We hebben veel vragen ontvangen over het toewijzen van een schijf van XP naar Windows 7 om gemakkelijk toegang te krijgen tot gegevens. Vandaag bekijken we hoe u een schijf kunt toewijzen in Windows 7 en hoe u deze kunt toewijzen aan een XP-schijf vanuit Windows 7.

Snelle oplossing voor Google Afbeeldingen zoeken

Ben je het onnodige laden van webpagina's en extra klikken op links beu om toegang te krijgen tot een afbeelding die je hebt gevonden met Google Afbeeldingen zoeken? Nu kunt u rechtstreeks naar de afbeelding zelf springen met de clickGOOGLEview-extensie voor Google Chrome.

Mediastreaming in Windows Home Server naar Windows Media Player inschakelen

Een van de coole functies van Windows Home Server is de mogelijkheid om foto's, muziek en video naar andere computers in uw netwerk te streamen. Vandaag bekijken we hoe u streaming in WHS naar Windows Media Player in Vista en Windows 7 kunt inschakelen.

Help carpale tunnelproblemen voorkomen met Workrave

Of het nu voor werk of vrije tijd is, velen van ons brengen elke dag te veel tijd op de computer door. Hierdoor lopen we het risico carpaletunnelproblemen te krijgen of te verergeren, maar dankzij Workrave kunt u deze problemen helpen voorkomen.