Konami maakt het leven van voormalige werknemers moeilijk

De reputatie van de Japanse game-uitgever/ontwikkelaar Konami heeft de afgelopen jaren een flinke deuk opgelopen. Het is niet in de laatste plaats te danken aan de behandeling van Metal Gear-maker Hideo Kojima, die vertrok om Kojima Productions te vormen en met Sony samen te werken. Maar het bedrijf verlegde ook de focus van de ontwikkeling van traditionele games naar het werken op mobiele platforms. Nu is er bewijs dat Konami wraak neemt op voormalige werknemers.

De Nikkei Asian Review meldt dat Konami actief blokkeert 'ex-Kons' van het verkrijgen van nieuwe werkgelegenheid en gezondheidszorg. De reden lijkt terug te komen op, je raadt het al, Hideo Kojima. Meer specifiek, een gesprek waarin hij in september 2016 verscheen met Sony op de Tokyo Game Show. Tegen die tijd had hij Konami verlaten en toen hem werd gevraagd naar de volgende Metal Gear-game, Metal Gear Survive, antwoordde hij met een wrange glimlach: 'Dat heeft niets met mij te maken'.Konami was verre van blij met deze opmerking en stuurde een brief naar Kojima waarin stond dat hij 'het bedrijf onterecht in diskrediet bracht'. En het wordt duidelijk dat Konami niet bereid is deze ruzie te laten eindigen.

Er zijn onbevestigde berichten dat Konami Kojima niet het geld betaalt dat het bedrijf hem verschuldigd is. Een Konami-directeur zou ook de aanvraag van Kojima Productions om lid te worden van ITS Kenpo, een zorgverzekeraar, hebben geblokkeerd. Het bedrijf van Kojima heeft een zorgverzekeraar nodig voor zijn werknemers. De voorzitter van ITS Kenpo is echter ook een Konami-directeur, dus het is niet gebeurd.

Uitzendbureaus in Japan vertellen de bedrijven waarmee ze te maken hebben actief of een ontwikkelaar voor Konami heeft gewerkt. Dit komt omdat Konami tijd besteedt aan het sturen van klachten naar elk gamingbedrijf dat voormalige Konami-medewerkers werk aanbiedt. Er zijn ook berichten dat deze praktijk verder gaat dan de game-industrie, wat je het bereik laat zien dat sommige regisseurs bij Konami hebben.

Verwant

  • Konami Code helpt bij debuut nieuw Canadees bankbiljet Konami Code helpt bij debuut nieuw Canadees bankbiljet

Er is duidelijk veel woede binnen Konami gericht op degenen die ervoor kiezen om te vertrekken. Tegelijkertijd klinkt het logeren bij het bedrijf niet erg prettig. Lunchpauzes zijn strikt beperkt, de activiteit op sociale media wordt voor elke medewerker gecontroleerd en de toegang tot e-mail is strikt beperkt. En toch zal het bedrijf naar verwachting recordwinsten maken in het komende boekjaar dankzij de verschuiving naar mobiel gamen.

Het is duidelijk dat de oude Konami waar velen van ons mee zijn opgegroeid dood is, maar het bedrijf Konami bloeit en daarom lijkt het onwaarschijnlijk dat er een einde zal komen aan het richten op voormalige werknemers.

Aanbevolen verhalen

Instagram maakt het moeilijker voor gebruikers om sluw te zijn

Instagram markeert gesponsorde berichten, zodat beroemdheden niet stilletjes naar producten kunnen scharrelen.

'Pokémon Go'-jubileumevenementen die wereldwijd in het echt plaatsvinden

Als je nog steeds Pokémon Go speelt, zijn er genoeg verjaardagsvieringen waaraan je kunt deelnemen.

Magic Leap schikt rechtszaak over seksediscriminatie met voormalige werknemer

De oorspronkelijke klacht bevatte ook beschuldigingen van racisme en leeftijdsdiscriminatie.

Drie oprichters met bloeiende bedrijven delen verhalen over hun moeilijke begindagen

Iedereen worstelt. Je bent niet alleen.