Kom een ​​beetje dichter bij de kosmos met deze geweldige astronomie-apps

kom-een-beetje-dichter bij-de-kosmos-met-deze-geweldige-astronomie-apps foto 1

Ook al krijgt niet iedereen de kans om zijn eigen ruimtebedrijf te beginnen, a'la Elon Musk's SpaceX, dat betekent niet dat er nog steeds niet genoeg leuke en interactieve ervaringen zijn waarmee iedereen met een behoorlijk krachtige pc kan gaan zippen, vliegen en als een raket door de sterren van de Melkweg en verder.

Met de hulp van nieuwe procedurele generatietechnologieën en de toewijding van een paar gepassioneerde ruimteverkenners/gamingontwikkelaars, zijn er een hele reeks vermakelijke en educatieve spellen die jou of iedereen in je huishouden het zonnestelsel en de rest van het universum kunnen laten zien in detail als nooit tevoren.



Herbouw het heelal

Om in een universum rond te vliegen, moet er om te beginnen een zijn, toch?

Welkom bij Rebuild the Universe, een op Flash gebaseerd webbrowsing-spel dat je meeneemt door de hele geschiedenis van een nieuw theoretisch universum naar eigen ontwerp. De titel valt onder de categorie van wat gewoonlijk een inactief spel wordt genoemd, of een spel dat wordt uitgevoerd in een achtergrondvenster waar je zo nu en dan naar terugkomt om te controleren en van koers te veranderen.

kom-een-beetje-dichter bij-de-kosmos-met-deze-geweldige-astronomie-apps foto 2

Hoewel het misschien niet de meest visueel opwindende van het stel is, is het buitengewoon informatief en biedt het een feitelijk nauwkeurige tijdlijn van hoe ons universum werd geboren, waar het naartoe gaat en hoe de wetenschappers van vandaag denken dat het uiteindelijk zou kunnen eindigen. Elke bouwsteen die je in de kwantumsoep gooit, wordt geleverd met een begeleidende paragraaf waarin het doel in specifiek detail wordt uitgelegd, samen met advies over het al dan niet kiezen van het ene elementaire deeltje boven het andere, de fundamentele wetten van de fysica zou kunnen doorbreken.

Vanuit een puur educatief oogpunt is Rebuild the Universe een perfect hulpmiddel om uw kinderen alles te leren over het begin van ons universum, de concepten van ruimtetijd en wat er gebeurde in de momenten direct na de explosie van de oerknal.

Niet alleen dat, maar het is 100 procent gratis om te spelen vanaf de hoofdwebsite van het bedrijf,RebuildTheUniverse.com.

Kerbal Space-programma

Wat als we een game zouden maken waarin je in plaats van met ruimteschepen te vliegen of vijanden neer te schieten met lasergeweren, gewoon je eigen versie van NASA bestuurt?

Kijk, het is geen geheim dat mensen elke weg onder de zon kiezen om tot rust te komen na een lange, zware dag op het werk. Voor sommigen is dat het opstarten van een vluchtsimulator waarmee je kunt deelnemen aan epische ruimtegevechten boven door oorlog verscheurde planeten en voor anderen... nou ja, spreadsheets kunnen ook leuk zijn!

kom-een-beetje-dichter bij-de-kosmos-met-deze-geweldige-astronomie-apps foto 3

Kerbal Space Program, gelanceerd op de achterkant van Tycoon-achtige games zoals Roller Coaster Tycoon en Game Dev Tycoon, is een ruimtevluchtsimulator die gebruikmaakt van real-world physics en bezuinigingen om spelers onder druk te zetten om zoveel mogelijk reizen naar de sterren te maken terwijl ze nog steeds komen in onder het driemaandelijks fiscaal financieel verslag.

Het einddoel van de belangrijkste Career-modus is om je beperkte middelen te gebruiken om het beste ruimteschip te bouwen dat je kunt, en probeer daarbij je passagiers niet op te blazen. Maar als dat allemaal te stressvol klinkt, is er ook de Sandbox- en Science-modus, die de moeite nemen om uit te zoeken hoe je je volgende booster-project gaat financieren en je kunt spelen met hetzelfde speelgoed dat NASA is dagelijks mee werken.

Kerbal Space Program is te vinden in de Steam Store voor $ 39,99.

Universum Sandbox

Heb je morgen een groot wetenschappelijk project, maar weet je nog steeds niet wat je ervoor moet doen? Wees niet bang, want de Universe Sandbox is hier.

De Universe Sandbox is niet zozeer een spel, maar een virtueel ontdekkingsexperiment, waarbij de speler vrij is om planeten te terraformen, klimaatveranderingsvariabelen op aarde te modelleren of een spervuur ​​​​van asteroïden die de zon in razen te sturen om te zien wat de explosie lijkt.

kom-een-beetje-dichter bij-de-kosmos-met-deze-geweldige-astronomie-apps foto 4

Alles wat in Universe Sandbox is gemaakt, is wetenschappelijk tot op de komma nauwkeurig en elke interactie is gebaseerd op de waarnemingen van echte astronomielaboratoria die gegevens van over de hele wereld verzamelen. Dus de volgende keer dat je natuurkundeleraar vraagt ​​wat er zou gebeuren als de aarde 200 manen had, pak je gewoon je laptop en begin je zelf met de cijfers.

Iedereen die geïnteresseerd is om zelf een paar supernova's te activeren, kan Universe Sandbox op Steam vinden voor de Early Access-prijs van $ 24,99. Een woord van waarschuwing echter, de game kruipt nog steeds nauwelijks door de bètafasen van ontwikkeling, wat betekent dat je crashes of disfunctionele texturen kunt ervaren als je machine moeite doet om de minimale specificaties bij te houden.

Ruimtemachine

Als laatste komen we bij Space Engine.

Hoewel ik nooit een fan ben geweest van het geheel, behalve het beste voor het laatst, is het in het geval van ruimtesimulators moeilijk om een ​​ander stuk software te vinden dat kan concurreren met de enorme bibliotheek met geweldige bestemmingen die gebruikers op hun eerste vlucht in Space Engine.

Noem elke planeet, ster, zonnestelsel of sterrenstelsel die je maar kunt bedenken, en met Space Engine kun je er uit de eerste hand naartoe vliegen. Je ruimteschip kan gemakkelijk in en uit de randen van de ruimte weven, zodat je in een kwestie van seconden van het ene uiteinde van het universum naar het andere kunt sprinten.

Space Engine wordt constant bijgewerkt met realtime gegevens van NASA en wereldwijde telescopen, waardoor de exacte positie van vreemde sterren of exoplaneten met overweldigende nauwkeurigheid in kaart wordt gebracht. Zolang je een consistente verbinding met internet hebt, zal geen uithoek van de kosmos lang buiten je bereik zijn.

Net als Rebuild the Universe is Space Engine gratis voor iedereen met de wil om buiten hun eigen wereld te verkennen (hoewel donaties aan de ontwikkelaars altijd op prijs worden gesteld).


De ruimte is groot. Echt groot. Je zult gewoon niet geloven hoe enorm, enorm, verbijsterend groot het is.

Toen Douglas Adams zijn voorlaatste serie schreefThe Hitchhiker's Guide to Galaxyeind jaren 70,de auteur kon alleen maar verwonderd opkijken naar wat er werkelijk zou kunnen zijn. Tegenwoordig hebben enorme technische hoogstandjes zoals de Hubble- en James Webb-telescopen ons echter laten zien hoeveel grootser alles werkelijk is en dankzij het werk van een aantal geweldige indie-ontwikkelaars hebben we de kans om het zelf in al zijn eindeloze grootsheid en glorie.

Afbeeldingscredits: Steam 1, 2, 3, RebuildTheUniverse, Space Engine

Meer verhalen

Hoe de Caps Lock-toets op elk besturingssysteem uit te schakelen of opnieuw toe te wijzen?

Voor de meeste mensen is Caps Lock slechts een obstakel om te vermijden tijdens het typen. Het zou een verbetering zijn als Caps Lock helemaal niets doet. U hoeft Caps Lock niet van uw toetsenbord te wrikken - u kunt het uitschakelen.

Een headset aansluiten op een laptop, tablet of smartphone met een enkele audio-aansluiting

Veel laptops hebben nu een gecombineerde hoofdtelefoon- en microfoonaansluiting in plaats van twee aparte audio-aansluitingen. Deze trend begon met smartphones en tablets, maar heeft zich verspreid naar MacBooks, ultrabooks en convertibles zoals Microsoft's Surface Pro.

Met tot nu toe 1 miljard views, gaan we How-To Geek vooruit

Negen jaar na het starten van How-To Geek hebben we onze lezers 1 miljard paginaweergaven gegeven. Hier is het (korte) verhaal van hoe we het hebben gedaan en hoe we de zaken naar een hoger niveau gaan tillen. Spoiler: We hebben een geweldige nieuwe hoofdredacteur aangenomen.

Hoe u van een Raspberry Pi een Always-On Usenet-machine maakt?

We hebben je onlangs laten zien hoe je van je Raspberry Pi een 24/7 BitTorrent-box kunt maken om op je energierekening te besparen en je tracker-ratio's gouden te houden. Nu zijn we terug om u te laten zien hoe u Usenet-toegang kunt toevoegen om de build af te ronden als een uitgebreide downloadbox.

Hoe u uw smartphone, computer of tablet veilig kunt delen met een gast

Alle moderne besturingssystemen voor smartphones, tablets en desktops bieden veilige manieren om een ​​gast toegang te geven tot uw computer. Vergrendel ze aan een specifieke app of geef ze beperkte toegang tot uw pc. Vergeet over hun schouder mee te kijken!

Wat is het verschil tussen jailbreaken, rooten en ontgrendelen?

Vergeleken met een pc zijn telefoons en tablets redelijk vergrendelde apparaten. Jailbreaken, rooten en ontgrendelen zijn allemaal manieren om hun beperkingen te omzeilen en dingen te doen die fabrikanten en providers niet willen dat je doet.

Wat is het hulpprogramma voor het verwijderen van schadelijke software en heb ik het nodig?

Eens per maand verschijnt er een nieuwe versie van de Malicious Software Removal-tool in Windows Update. Deze tool verwijdert malware van Windows-systemen, met name die systemen waarop geen antivirusprogramma's zijn geïnstalleerd.

Wat u moet weten over het upgraden van een pc met Windows Vista naar Windows 10

Microsoft biedt geen gratis Windows 10-upgrade aan voor oude Windows Vista-pc's die u mogelijk in de buurt heeft. Alleen pc's met Windows 7 en 8.1 krijgen gratis toegang tot het nieuwe Windows 10-tijdperk.

Wat is 802.11ac en heb ik het nodig?

Als je de laatste tijd naar je lokale Best Buy bent geweest, is het je misschien opgevallen dat er een hele nieuwe klasse draadloze routers op de markt is aan de premium kant van de productschaal, versierd met een 802.11ac-label in heldere letters op de voorkant van de doos.

Welke naam is correct, exFAT of FAT64?

Soms kan het een beetje verwarrend of frustrerend zijn als je iets ziet waarnaar wordt verwezen met meerdere namen, zoals exFAT en FAT64, bijvoorbeeld. Welke naam is juist, of zijn ze allebei juist? De SuperUser Q&A-post van vandaag heeft het antwoord op de vraag van een nieuwsgierige lezer.