Valve: Steam krijgt 75.000 klachten per dag, dus wees geduldig

skynesher via Getty Images

Steam, natuurlijk, iedereen houdt van Steam, maar er is iets aan het algehele gebrek aan transparantie van Valve dat gewoon irriteert. Onafhankelijke ontwikkelaars hebben het platform een ​​'grote zwarte doos' genoemd en gebruikers praten vaak over de ijzig trage klantenservice van de service. Dat is de reden waarom Valve een soort mea culpa heeft afgegeven, met de belofte om in de toekomst beter met problemen om te gaan en zich open te stellen over de taak waarmee het wordt geconfronteerd.

John McCaskey van Valve legt in een blogpost uit hoe het bedrijf betere ondersteuningstools heeft gebouwd en meer staf heeft ingehuurd om uw klachten te behandelen. Maar om mensen te laten zien hoe groot de taak is, geeft Valve ook dagelijkse statistieken vrij over het aantal problemen waarmee Steam-medewerkers dagelijks te maken hebben. Op een normale dag krijgt het bedrijf zo'n 75.000 hulpverzoeken binnen.Van dat aantal wachten er nog maar 8.000 op een reactie, hoewel dat aantal begin februari opliep tot 50.000. Het grootste deel van alle klachten gaat over terugbetalingen, waarbij het volgende grootste aantal betrekking heeft op accountbeveiliging en herstel. Dat verklaart in ieder geval waarom Valve zo hard heeft gewerkt om Steam Guard en zijn andere beveiligingshulpmiddelen, zoals Mobile Authenticator, te pushen.

Valve heeft ook typische reactietijden voor elk verzoek gepubliceerd, waarbij terugbetalingen gemiddeld minder dan twee uur in beslag nemen. De deadlines voor accountherstel, technische ondersteuning en aankoopondersteuning worden steeds langer, met verwachte tijden van 2,43 uur tot 1,83 dagen. Dat gezegd hebbende, als je weet dat je in de rij staat met 75.000 andere mensen, is het een beetje makkelijker om geduldig te zijn.

Aanbevolen verhalen

Ventiel verwerkt elke dag 75K Steam-ondersteuningsverzoeken

Op elk moment wachten ongeveer 8.000 verzoeken op een reactie van ondersteunend personeel.

De 'moeder van wifi' beloont haar in een nieuwe documentaire

Bombshell is een uitgebreid overzicht van de vele stadia van het legendarische leven van Hedy Lamarr.

Uber beschuldigd van het negeren van klachten van dronken chauffeurs in Californië

Het ride-hailing-bedrijf kan een boete van $ 1,1 miljoen krijgen.