Verfraai uw Google-agenda met Event Flairs

Als u een Google Agenda-gebruiker bent, wilt u misschien enkele opties om deze aan te passen. Als je de standaardinterface beu bent, kijken we vandaag naar Event Flairs van Google Labs waarmee je het uiterlijk van de kalender kunt aanpassen.

Opmerking van de redacteur: deze gastpost is geschreven door de jongens van TestFreaks.com, waar ze gadgets en technische productrecensies behandelen.

Evenement FlairsGoogle Agenda is waarschijnlijk de meest populaire cloudagenda die tegenwoordig wordt gebruikt. Hier zijn veel redenen voor, waaronder het feit dat het vrijwel overal kan worden gebruikt, het werkt op veel verschillende platforms en het is gratis. Een ding dat u echter over Google Agenda kunt zeggen, is dat het niet bepaald mooi is. Als je de kalender gebruikt om het verschil te zien tussen een Xbox Game-sessie met je vrienden en een herinnering aan de seizoensfinale van je favoriete show op televisie, vereist het gewoon te veel lezen om in één oogopslag te zien.

verkleed-je-google-agenda-met-event-flairs foto 1

Maar Google Labs werkt er hard aan om daar verandering in te brengen. Een van de nieuwste functies die aan Google Agenda zijn toegevoegd, zijn Event Flairs. Evenement flairs, zoals de naam al doet vermoeden, is een manier om een ​​beetje flair toe te voegen aan een bepaald evenement met de toevoeging van een kleurrijk pictogram. Omdat velen van ons de neiging hebben om een ​​kalender te scannen, maakt het pictogram het gemakkelijker om alles in één oogopslag te bekijken. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het er gewoon leuk uitziet. Vergelijk de kalenderafbeelding hieronder met de afbeelding hierboven met flair toegevoegd.

verkleed-je-google-agenda-met-event-flairs foto 2

Zoals je kunt zien, voegt de flair veel toe aan de kalender. Maar in tegenstelling tot andere oplossingen, vereist deze waardevolle tool geen ingewikkelde installatie of browserextensie. Het is eigenlijk vrij eenvoudig om kalenderflair aan uw kalender toe te voegen. Aangezien het een Google Lab-tool is, moet u eerst het Google Labs-pictogram selecteren in de rechterbovenhoek van de agenda-webpagina, zoals hieronder gemarkeerd:

verkleed je-google-agenda-met-event-flairs foto 3

Zodra u op de Google Labs-kolf klikt, krijgt u het onderstaande dialoogvenster te zien. Hoewel er hier verschillende coole functies van belang zijn, zijn we op zoek naar de kalenderflairs (zie afbeelding hieronder). Schakel de flair-kalendergadget in door het keuzerondje inschakelen te selecteren. Klik vervolgens op Opslaan bovenaan het dialoogvenster en ga terug naar de kalender.

verkleed je-google-agenda-met-event-flairs foto 4

Oké, hoe gebruik je ze nu je evenementflairs hebt ingeschakeld? Nou, het is echt heel eenvoudig. Selecteer een bestaande afspraak of maak een nieuwe en kijk dan rechts van de kalender. U zou de pictogramkeuzes hieronder moeten zien. Selecteer eenvoudig het pictogram dat het beste bij uw evenement past. De pictogrammen verdwijnen en u krijgt een bericht dat de gebeurtenis is bijgewerkt. Gefeliciteerd, u bent op weg om een ​​zeer presentabele Google-agenda te hebben die u vanuit elke browser kunt openen.

verkleed-je-google-agenda-met-event-flairs foto 5

Natuurlijk kost het hebben van de tool voor evenementflair op het scherm veel waardevol onroerend goed. Wanneer u niet actief met gebeurtenissen werkt en pictogrammen toewijst, kunt u de tool wisselen door op de balk te klikken zoals aangegeven met de rode pijl. Als u op de knop Sluiten (paarse pijl) klikt, moet u de evenementflair opnieuw inschakelen. Alle toegewezen gebeurtenispictogrammen blijven echter werken.

verkleed-je-google-agenda-met-event-flairs foto 6

Conclusie

Door evenementflairs te gebruiken, zult u het gemakkelijk vinden om uw Google-agenda niet alleen visueel aantrekkelijker te maken, maar ook sneller te controleren. En in onze drukke wereld van vandaag is een beetje tijdsbesparing geld op de bank. (Let op: de getoonde kalenderafbeeldingen zijn samengeperst om ze te kunnen weergeven. Bij daadwerkelijk gebruik zou u de afbeelding vergroten, waardoor de gebeurtenistekst leesbaarder en gedetailleerder wordt).

Meer verhalen

Koppel een gedeelde Windows-map op Linux met Samba

Als je een schijf van een Linux-computer wilt toewijzen aan een gedeelde map op een Windows-computer of een gedeelde map op een Linux-computer met Samba, dan is er een eenvoudige manier om dit vanaf de opdrachtregel te doen.

Beginner Geek: aan de slag met OneNote 2010

Heb je wel eens van OneNote gehoord, maar vraag je je af wat het precies is en hoe je het kunt gebruiken? Laten we eens kijken naar OneNote 2010 en zien hoe u het kunt gebruiken om meer georganiseerd en verbonden te blijven.

Voorkom dat rsync al uw bandbreedte gebruikt

Als u het hulpprogramma rsync gebruikt om uw back-ups gesynchroniseerd te houden van uw databaseserver naar uw back-up- of secundaire bestandsserver, wilt u misschien voorkomen dat het script te veel bandbreedte gebruikt. Hier is hoe.

Voeg je eigen domein toe aan je Tumblr-blog

Wil je je Tumblr-blog personaliseren met je eigen domeinnaam? Hier leest u hoe u een domein kunt omleiden naar Tumblr en het kunt registreren bij uw blog.

Hoe de Android Market in de Google Android Emulator in te schakelen

Wil je apps uit de Android Market uitproberen op je pc? We hebben u onlangs laten zien hoe u Android in een emulator op uw pc kunt uitvoeren, dus hier leest u hoe u apps van de Android Market in de emulator kunt installeren.

Vrijdagpret: Onslaught Shooter

Vrijdag is weer voorbij en het is tijd om wat plezier te hebben terwijl je de werkdag afrondt. Deze week hebben we een leuk spel waarin jij de enige overgebleven soldaat bent die zijn fortbunker moet verdedigen.

Eenvoudige videoconversie via slepen en neerzetten voor Android, iPhone en PSP met Miro

Ben je op zoek naar een manier om snel een film te converteren voor je iPhone, PSP of Android-apparaat zonder te knoeien met verwarrende instellingen en opties? Vandaag zullen we kijken naar een eenvoudige manier om uw videobestanden te converteren met Miro Video Converter.

Automatische websiteversleuteling toevoegen aan Firefox

Wilt u websites automatisch versleuteld en veilig laten openen? Schakel een vaste lijst met websites in en de mogelijkheid om uw eigen sets met versleutelingsregels te maken met de HTTPS Everywhere-extensie voor Firefox.

Bestanden koppelen en openen in een ISO-image op Linux

Net als al het andere op Linux, is het het gemakkelijkst om dingen vanaf de opdrachtregel te doen, en als we te maken hebben met servers, is dat waarschijnlijk het enige waar we gemakkelijk toegang toe hebben. Gelukkig is het triviaal om een ​​ISO-image te mounten in Linux.

Beginner: een statisch IP-adres instellen in Mac OS X

Bij het organiseren van uw thuis- of kleine kantoornetwerk kan het soms gemakkelijker zijn om aan elke computer een eigen IP-adres toe te wijzen in plaats van DHCP te gebruiken. Vandaag bekijken we hoe u dit in OS X kunt doen.