'King'-smartphone laadt zijn 10.000 mAh-batterij op in drie uur

Oukitel

De Chinese telefoonmaker Oukitel brengt juni een nieuwe Android-telefoon uit, volgens The Verge en Android Headlines, en de slogan is blijkbaar 'To be the king'. Het zal moeilijk zijn om het apparaat als 'de koning' te herkennen als je de specificaties ziet. Het heeft echter één indrukwekkende functie: een 10.000 mAh-batterij die slechts drie uur nodig heeft om op te laden, net zoals Oukitel's K10000-smartphone van $ 240 die een paar jaar geleden werd gelanceerd. In feite is dit zijn directe opvolger, de K10000 Pro. Het bedrijf toonde de telefoon dit jaar op MWC, maar heeft de details en beschikbaarheid nog niet officieel aangekondigd. We kunnen waarschijnlijk iets verwachten dat lijkt op de claim van 10 tot 15 dagen per lading die het maakte toen het de K10000 onthulde.

Een van de grootste problemen met smartphones van tegenwoordig is dat fabrikanten de neiging hebben om ze met allerlei functies te laden zonder hun batterijduur de juiste boost te geven die het nodig heeft. Daarom is 10.000 mAh enorm in vergelijking met de meeste accu's van smartphones van tegenwoordig. Zelfs de Asus ZenFone Max heeft maar 5.000 mAh. De Pixel XL van Google heeft een batterij van 3.450 mAh, terwijl de Galaxy S8 Plus van Samsung 3.500 mAh heeft. Het nadeel is dat de K10000 een ton woog. Deze is naar verluidt lichter met 292,5 gram, maar hij is nog steeds veel zwaarder dan bijvoorbeeld de iPhone 7 Plus, die 188 gram weegt. Of het echt 10 tot 15 dagen kan duren, is een ander verhaal, maar het is de moeite waard om op te merken dat Android Headlines 24 uur op het scherm heeft gekregen op MWC.Ondanks zijn enorme krachtbron is de K10000 Pro verre van de ideale telefoon waar we allemaal van gedroomd hebben. Volgens The Verge en The Hans India zal het een 5,5-inch 1080p Gorilla Glass-scherm, 3 GB RAM, 32 GB opslagruimte hebben en worden aangedreven door een MediaTek octa-core 1,5 Ghz-processor. Het is absoluut geen vlaggenschipmateriaal van de tech Titan. Als je echter denkt dat dit de perfecte telefoon is voor kampeertrips, houd dan de aankondiging van Oukitel in de gaten.

Aanbevolen verhalen

Routeplanner Citymapper experimenteert met eigen busdienst

Citymapper gebruikt alles wat het van zijn routeplanningsapp heeft geleerd om zijn eigen busdienst te ontwikkelen.

Aanklacht wegens misdrijf ingetrokken nadat agent toegeeft dat hij nep-bodycamvideo heeft gemaakt

De verdachte werd beschuldigd van drugshandel voordat werd onthuld dat de arresterende officier een zoekopdracht op camera opnieuw uitvoerde.

Met de Galaxy S8 grijpt Samsung de kroon op het gebied van smartphonedesign

In het belang van volledige onthulling, geef ik mijn vooroordeel meteen toe: ik heb de smartphones van Samsung nooit leuk gevonden. De Galaxy- en Note-serie zijn allebei wild...