'Kill Switch' combineert filmmagie met trucs voor videogames

In 2009, een dystopische sci-fi korte film genaamd What's In The Box? ging viraal.

Het kenmerkte een toekomstige wereld getraumatiseerd en uitgeput door de energiecrisis; de held van de film - Will Porter, een wetenschapper - ontdekte hoe hij een parallel universum kon gebruiken en de bronnen ervan kon opzuigen om die van ons van stroom te voorzien. Hij wordt vervolgens opgejaagd door duistere en lafhartige bedrijfsmachinaties die het allemaal naar de hel dreigen te blazen.De film werd enigszins heimelijk uitgebracht, dus velen gingen ervan uit dat het een teaser voor Halo was vanwege het thema en de scherpe, first-person-shooter POV. De regisseur was eigenlijk Tim Smit, die onlangs zijn studie Natuurwetenschappen in Nederland had afgerond en werk vond als visual effects supervisor voor films als Last Passenger. Zoals hij in 2009 in een Nederlandse tv-show vertelde, voltooide Smit What's In the Box? voor minder dan $ 200 en deed alle VFX zelf.

In een wending die zo zelden voorkomt - totdat, weet je, wanneer het echt gebeurt - Hollywood Smit opspoorde, hem een ​​​​budget gaf, een echte Britse ster (Dan Stevens van de bekendheid van Downton Abbey - of High Maintenance, afhankelijk van de kijkgewoonten op je house) en vroeg hem om van zijn korte film een ​​langspeelfilm te maken. Kill Switch is vanaf 16 juni verkrijgbaar in geselecteerde theaters en on-demand via Amazon Video.

Dus toen de studio contact opnam met PCMag om verslag te doen van het openingsweekend van de film, ging ik door de gebruikelijke Hollywood Publicity Machine-machinaties. Er stond een vroege ochtendoproep gepland met Smit, die in Nederland bij zijn telefoon zou zitten wachten. Helaas was er een 'probleem met de servers' die onze transatlantische oproep doorverbonden. Het is nooit uitgekomen wat er mis ging; misschien was Smit gewoon overweldigd door de hond-en-pony-show die regisseurs nodig hadden om hun films te verkopen, of misschien is hij publiciteitsschuw.

E-mails vlogen dagen heen en weer. Ik kreeg antwoorden op onze vragen beloofd, die eigenlijk best goed waren, dachten we bescheiden. Niet het gebruikelijke 'Ben je gek op Kubrick?' maar eigenlijk op nerds gerichte onderzoekslijnen, zoals de aannemelijkheid van het portaal in de film dat een bio-gerepliceerd universum opent. Ik was ook geïnteresseerd om te horen over de hardware/software-instellingen die hij had gebruikt om de originele short te maken.

Nog steeds stilte vanuit Europa.

Ik had iets willen vragen over de FPS-stijl POV, die augmented reality visuele effecten van Porter's wearables levert, hem diagnostische gezondheidsmonitors biedt, slepen en neerzetten van tv-schermen naar videoweergave in de helm, GPS-kaarthulpmiddelen en waarschuwingen voor inkomende oproepen .

Deze POV wordt gedurende de hele korte film gebruikt, maar alleen in secties, om de actie en spanning te verhogen. Heeft de studio hier überhaupt op teruggekomen? De Hollywood-pakken zien de ster waar ze voor betaald hebben meestal graag op het scherm. Helaas, niets in mijn e-mailinbox uit Nederland toen ik vanmorgen wakker werd in LA, deadline nadert.

Dus hier is onze mening. Het is de moeite waard om te zien. Niet geweldig, maar interessant.

Stevens is overtuigend als Will Porter; in de uitgebreide versie is hij een voormalige piloot van de Amerikaanse luchtmacht die zich bij NASA aansluit voordat hij het grote salaris kreeg en voor The Man werkte als een zakelijke (niet zo) specialist in schone energie. Zijn race door een imploderende planeet om een ​​Reddivider-doos naar een toren te krijgen en de mensheid te redden, is in feite best spannend. We zullen gewoon onze fantasie moeten gebruiken met betrekking tot alle machinaties achter de schermen.

Aanbevolen verhalen

In het sci-fi filmwonderland van de Barbican

Het Barbican Centre in Londen heeft een nieuwe tentoonstelling vol sci-fi kostuums en rekwisieten.

Raspberry Pi Foundation fuseert met CoderDojo

Door hun krachten te bundelen, hopen ze tegen het einde van het decennium het aantal CoderDojo's wereldwijd te verviervoudigen tot 5.000.

De levensveranderende magie van opruimen (je computer)

Je op weg helpen naar een digitaal minimaal leven.