Een blik op Spybot Search and Destroy 1.5

Spybot Search and Destroy lijkt de laatste tijd een slechte reputatie te krijgen in de pers, waarover ik in juli schreef. Toen las ik vorige maand een artikel in PC World en ze sloegen ook deze gratis applicatie dicht. Nou, de heck met hen! Laten we eens kijken naar de nieuwe versie van Spybot 1.5

Je hebt de mogelijkheid om bèta-updates te downloaden met deze versie.

a-look-at-spybot-search-and-destroy-15 foto 1Wanneer u dit selecteert, krijgt u een bevestigingsscherm waarin u wordt geadviseerd over het verkrijgen van de nieuwste updates, maar dat u waarschuwt dat er mogelijk bugs zijn die moeten worden opgelost omdat ze een bètaversie zijn. Ik vind deze functie leuk en ik download altijd de bèta-updates.

Natuurlijk kun je nog steeds kiezen waar je je updates vandaan haalt. Kies je favoriete server.

a-look-at-spybot-search-and-destroy-15 foto 2

Bij de bèta-updates moet je het vakje opnieuw aanvinken naast de update die (bèta) is.

a-look-at-spybot-search-and-destroy-15 foto 3

Om de een of andere reden krijg ik een kick van de bakstenen muuranimatie bij het immuniseren van je systeem.

a-look-at-spybot-search-and-destroy-15 foto 4

Natuurlijk heb je ook in deze versie nog steeds de geavanceerde opties voor nog meer controle over je systeem.

a-look-at-spybot-search-and-destroy-15 foto 5

Deze nieuwe versie bevat ook betere ondersteuning voor Vista en gaat zelfs terug en verbetert de ondersteuning voor Windows 95. Bedreigingsdetectie is verbeterd... alle nieuwe opvallende functies zijn te vinden op de Spybot Search and Destroy Homepage. Sinds ik deze nieuwste versie gebruik, krijg ik bijna elke dag nieuwe updates.

Ik denk dat de redacteuren die Spybot beoordelen en er nu mee bezig zijn, denkend dat het een verouderde technologie is, niet echt begrijpen hoe krachtig een applicatie dit werkelijk is. Iedereen wil een grafisch mooie één klik lost het allemaal software op. Met genoeg aanpassingen en updates actueel houden, is Spybot Search and Destroy net zo effectief als vroeger. En het is gratis! Altijd geweest en volgens de ontwikkelaar altijd!

Misschien is deze applicatie te nerd, ik weet het niet. Maar pc-gebruikers moeten zich realiseren dat dit geen speelgoed is. Het doel van een computer is om berekeningen en algoritmen uit te voeren. IMHO denken te veel mensen dat ze de computer kunnen aansluiten en hem als een mediacentrum kunnen gebruiken en niet aan beveiliging denken. OK, nu begin ik te tieren.... en aangezien ik … een laatste ding ben … als je een donatie-ware-applicatie gebruikt, wees dan cool en gooi een paar dollar hun kant op, het is cool om te doen.

Meer verhalen

Nog steeds nuttig in Vista: Configuratiescherm voor opstarten

Iedereen die al een tijdje een nerd is, is zich al bewust van de grootsheid van het kleine Startup Control Panel, geschreven door de legendarische Mike Lin, maar ik ben hier om je te vertellen dat het vandaag nog steeds net zo nuttig is als 8 jaar geleden.

Winamp contextmenu-items verwijderen uit Vista

Ik word het beu dat elke toepassing items toevoegt aan mijn Windows Verkenner-rechtsklikmenu en het moeilijk maakt om ze te verwijderen. Winamp heeft een eenvoudig voorkeurenpaneel waarmee u kunt configureren welke items worden weergegeven, maar helaas lijkt het niet te werken in Windows Vista.

Voeg eenvoudig OpenDNS toe aan uw router

OpenDNS is een ongelooflijk alternatief voor uw ISP DNS-server. Simpel gezegd, DNS (Domain Name System) vertaalt het IP-adres naar gemakkelijk te onthouden hostnamen. Niet alleen zal OpenDNS uw browsen sneller maken, er zijn veel extra functies die door deze gratis service worden geboden.

Wis Outlook-zoekopdrachten en MRU-lijsten (meest recent gebruikt)

Een van de verbijsterende dingen over Microsoft Outlook is dat je zelfs met ontelbare instellingen in de voorkeuren nog steeds niet gemakkelijk privégegevens zoals MRU-lijsten kunt wissen met behulp van een optie in de gebruikersinterface.

Toetsenbordmediatoetsen toewijzen om te werken in Winamp

Heb je je ooit afgevraagd hoe je de mediatoetsen op je toetsenbord echt voor Winamp kunt laten werken? Lezer Shawn stelde me deze vraag een tijdje geleden, maar toen bedacht hij het zelf en stuurde me de instructies.

Versnel uw website met MySQL Query Caching

Een van de beste manieren om uw webtoepassing te versnellen, is door querycaching in uw database in te schakelen, die veelgebruikte SQL-query's in het geheugen opslaat voor vrijwel onmiddellijke toegang door de volgende pagina die hetzelfde verzoek doet.

Reset Open/Save Choice voor Internet Explorer-downloads in Vista

Als u het selectievakje van Altijd vragen voordat u dit type bestand opent in het downloadvenster hebt verwijderd en u nu niet langer het dialoogvenster krijgt met de tekst Wilt u dit bestand openen of opslaan? dan heb je geluk, want ik heb het antwoord voor je.

Schakel 'Pin to Start Menu' in voor mappen in Windows Vista / XP

Met het menu Start in Windows Vista en XP kunt u items bovenaan vastzetten voor snellere toegang tot uw favoriete toepassingen. Het probleem is dat je geen mappen aan het startmenu kunt vastpinnen, ook al zou dat erg handig zijn.

Friday Fun: Herinner je je Oregon Trail nog?

Herinner je je het klassieke Oregon Trail-spel voor de Apple II-computer nog? Ik denk dat iedereen dit spel wel eens heeft gespeeld, maar heeft iemand echt gewonnen? Ik denk niet dat ik ooit aan het einde ben gekomen zonder dood te gaan...

Speel Oregon Trail zoals je het je herinnert

Het eerste wat je hoeft te doen is AppleWin 1.14.0 downloaden. Dit is een zip-bestand, dus ga je gang en pak het uit waar je wilt. Ik heb het gewoon op mijn bureaublad gezet. Open de map en dubbelklik op het AppleWin.exe-pictogram om de emulator te starten. Om de virtuele machine te starten, klikt u op de Apple-knop op