Bekijk March Madness in VR op Oculus Rift

Het college basketbalkampioenschap voor heren, ook wel bekend als March Madness, wordt dit jaar opnieuw in virtual reality uitgezonden, dit keer dankzij een nieuwe samenwerking tussen Intel, tv-zenders en de NCAA.

Net als Microsoft's overeenkomst met de NFL om coachingstaf te voorzien van Surface-tablets, zal Intel zijn True VR- en 360 Replay-technologie opzetten tijdens March Madness-games, te beginnen met de Sweet 16-ronde. Fans kunnen meekijken via de NCAA March Madness Live VR-app, te downloaden in de Oculus-store voor de Samsung Gear VR-headset.Verwant

  • Intel Tech laat je deze Super Bowl-zondag 'de speler' zijn Intel Tech laat je deze Super Bowl-zondag 'de speler zijn'

Helaas, terwijl de app vorig jaar March Madness-games gratis liet zien, moet je betalen voor het voorrecht nu Intel de exclusieve VR-livegame-provider van de NCAA is. Een Gold-lidmaatschap kost $ 2,99 per spel. Het biedt volledig geproduceerde VR-dekking vanuit meerdere camerahoeken, net zoals je zou verwachten van een traditionele tv-uitzending.

Het Silver-lidmaatschap kost ondertussen $ 1,99 per spel en geeft je toegang tot een 180-graden-feed van een enkele camera aan het veld, samen met commentaar van CBS's gebruikelijke stel omroepers en verslaggevers, waaronder Jim Nantz. Dit kan de optie zijn om te overwegen als u vatbaar bent voor bewegingsziekte in virtual reality, aangezien u uw positie in de virtuele wereld kunt bepalen.

Om alle actie vast te leggen, gebruikt Intel 48 camera's gegroepeerd in pods van elk 12 voor de Sweet 16, en 84 camera's voor de Elite Eight en latere rondes. Er zullen ook 28 5K-camera's zijn gewijd aan het vastleggen van beelden voor Intel's 360 Replay-technologie, die close-ups van een gameclip vanuit elke hoek mogelijk maakt en servers vereist die tot 1 terabyte aan gegevens per clip van 15 tot 30 seconden kunnen verwerken.

Aanbevolen verhalen

March Madness is terug in VR, maar het zal je wat kosten

Games vanaf Sweet 16 zullen live beschikbaar zijn in VR, als je bereid bent ervoor te betalen.

The Morning After: dinsdag 21 maart 2017

Lachen voor de camera.

Buzz Aldrin wendt zich tot VR om uit te leggen hoe we naar Mars kunnen komen

Buzz Aldrin zal het misschien niet meemaken, maar hij denkt dat het koloniseren van Mars deel uitmaakt van het lot van de mensheid.

Met Vevo's Watch Party kun je muziekvideo's synchroon met je vrienden bekijken

De nieuwe functie van Vevo is alsof je naar MTV kijkt met je vrienden (als MTV nog steeds muziekvideo's afspeelt, tenminste).

Bezoek het ISS in virtual reality met een Oculus Rift

In 'Mission:ISS' kun je missiekritieke taken uitvoeren als een echte astronaut.