Bekijk March Madness op Samsung Gear VR

Het college basketbalkampioenschap voor heren, ook wel bekend als March Madness, wordt dit jaar opnieuw in virtual reality uitgezonden, dit keer dankzij een nieuwe samenwerking tussen Intel, tv-zenders en de NCAA.

Net als Microsoft's overeenkomst met de NFL om coachingstaf te voorzien van Surface-tablets, zal Intel zijn True VR- en 360 Replay-technologie opzetten tijdens March Madness-games, te beginnen met de Sweet 16-ronde. Fans kunnen meekijken via de NCAA March Madness Live VR-app, te downloaden in de Oculus-store voor de Samsung Gear VR-headset.Verwant

  • Intel Tech laat je deze Super Bowl-zondag 'de speler' zijn Intel Tech laat je deze Super Bowl-zondag 'de speler zijn'

Helaas, terwijl de app vorig jaar March Madness-games gratis liet zien, moet je betalen voor het voorrecht nu Intel de exclusieve VR-livegame-provider van de NCAA is. Een Gold-lidmaatschap kost $ 2,99 per spel. Het biedt volledig geproduceerde VR-dekking vanuit meerdere camerahoeken, net zoals je zou verwachten van een traditionele tv-uitzending.

Het Silver-lidmaatschap kost ondertussen $ 1,99 per spel en geeft je toegang tot een 180-graden-feed van een enkele camera aan het veld, samen met commentaar van CBS's gebruikelijke stel omroepers en verslaggevers, waaronder Jim Nantz. Dit kan de optie zijn om te overwegen als u vatbaar bent voor bewegingsziekte in virtual reality, aangezien u uw positie in de virtuele wereld kunt bepalen.

Om alle actie vast te leggen, gebruikt Intel 48 camera's gegroepeerd in pods van elk 12 voor de Sweet 16, en 84 camera's voor de Elite Eight en latere rondes. Er zullen ook 28 5K-camera's zijn gewijd aan het vastleggen van beelden voor Intel's 360 Replay-technologie, die close-ups van een gameclip vanuit elke hoek mogelijk maakt en servers vereist die tot 1 terabyte aan gegevens per clip van 15 tot 30 seconden kunnen verwerken.

Aanbevolen verhalen

Bekijk March Madness in VR op Oculus Rift

Maximaal 84 camera's zullen elke game van de Sweet 16 tot het kampioenschap in virtual reality vastleggen. Maar in tegenstelling tot vorig jaar moet je dit jaar wel bijbetalen.

Met Vevo's Watch Party kun je muziekvideo's synchroon met je vrienden bekijken

De nieuwe functie van Vevo is alsof je naar MTV kijkt met je vrienden (als MTV nog steeds muziekvideo's afspeelt, tenminste).

Volgende in je nieuwsoverzicht: Gear VR-livestreams

Dit is waar Facebook's grootse plan voor sociale VR begint.

Facebook Live Streams komen naar Samsung Gear VR

Oculus wil dat virtual reality socialer wordt - het bedrijf is tenslotte eigendom van Facebook, dat behoorlijk wat succes heeft gehad met het live streamen van video.