Kijk hoe een AI zichzelf leert rijden in 'GTA V' op Twitch

Zenuwtrekking

Terwijl autofabrikanten nog steeds onderhandelen met lokale en deelstaatregeringen om autonome auto's te laten testen op open straten, heeft een programmeur een meer toegankelijke proeftuin gevonden om AI te leren automobilist te zijn: Grand Theft Auto V. Het is niet de eerste keer dat mensen gebruikten de game om hun zelfrijdende voertuigen te trainen, maar je kunt deze in realtime zien leren op Twitch. Eén waarschuwing: als u een gracieuze, gezagsgetrouwe AI-bestuurder verwacht... niet doen.

Programmeur Harrison 'Sentdex' Kinsley creëerde de AI (of 'convolutioneel neuraal netwerk'), noemde het Charles, en zette het los in het spel om zichzelf te leren door middel van diepgaand leren. Hoewel dat geavanceerd klinkt, heeft Charles het tot nu toe nog niet helemaal onder de knie om botsingen met auto's, scheidingswanden, borden en mensen te vermijden. Als deze AI vandaag de weg opgaat, zou hij snel een echte politie achter hem aan hebben - zolang hij zichzelf niet eerst in het water slingert (een veel voorkomend lot op de livestream).Zoals Kinsley in de Twitch-beschrijving beschrijft, 'leert en onderneemt Charles alle acties op basis van enkele frames tegelijk, en baseert hij zijn beslissingen op slechts pixelgegevens. Charles ziet alleen precies wat jij ziet.' Met andere woorden, wat een zelfrijdende auto zou 'zien' als hij alleen zou vertrouwen op camera's op echte wegen. Wat de AI nog niet kan, is onthouden: Kinsley programmeerde niet in het geheugen, waardoor het gedwongen werd om in een fractie van een seconde beslissingen te nemen, frame voor frame, zoals zo.

Als je tot de kern van de zaak wilt komen, documenteerde Kinsley zijn meerdelige proces bij het bouwen van Charles in Python. Of deze AI nu een betere driver wordt en het onderwijzen van neurale netwerken door middel van simulatie valideert, we kunnen in ieder geval grinniken dat zelfs machines moeite hebben met het besturen van deze games.

Aanbevolen verhalen

Fujifilm's SQ10 is een instant camera voor de Instagram-generatie

Hands-on met Fujifilm's hybride digitale instant camera, de Square SQ10.

Google Lens duikt weer op met vragen over AI en menselijke identiteit

Vandaag sprak Google-CEO Sundar Pichai op de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van het bedrijf een zin uit die ongetwijfeld zal worden herhaald in de bestuurskamers van het bedrijf over de hele...

Houd de locatie van uw kind in de gaten terwijl u Netflix kijkt

Het lijkt alsof iedereen je woonkamer binnen wil komen. Van de Apple TV tot Google Home tot het assortiment apparaten van Amazon, je huis is de plaats van de volgende bat...

De nieuwste AI-add-on van Facebook leert chatbots om minder robotachtig te klinken

Facebook heeft zojuist een testhub gelanceerd om AI-bots te trainen om meer te praten, en iedereen kan het uitproberen.

Intel positioneert zichzelf als het hart van autonome voertuigen

Intel heeft alle ingrediënten in huis om te slagen in de zelfrijdende auto.